Standardul Unicode ajunge la versiunea 9.0, cu 72 de emoji-uri noi lansate

1.417 ori
<b>Standardul Unicode ajunge la versiunea 9.0, cu 72 de emoji-uri noi lansate</b>Așa cum vă informam acum câteva zile, cei de la Apple au decis înlăturarea emoji-ului în formă de pușcă ca urmare a masacrului din Orlando. Astăzi descoperim că standardul Unicode ajunge la versiunea 9.0, aceasta sosind cu 72 noi emoji-uri și cu

Scriam cu câteva zile în urmă că Apple a decis să renunţe la emoji-ul în formă de puşcă, după recentul masacru din Orlando, iar acea menţiune venea pe fondul sosirii lui Unicode 9.0. Standardul Unicode este un sistem de codare a caracterelor, care permite comunicarea la nivel internaţional, dar şi afişarea de text scris în diferite limbi şi simboluri speciale precum emoji.

Versiunea 9.0 a lui Unicode aduce şi 72 de emoji-uri noi, precum ridicatul din umeri, facepalm, cel selfie sau degetele încrucişate. Primim şi noi băuturi, animale, sporturi şi alte reprezentări grafice la nivel de iconuri colorate. Imaginile pe care le vedeţi în acest articol sunt create după standardul de design specific Apple.

Actualizarea Unicode aduce şi suport pentru unele dialecte, nu doar emoticoane noi. Aparent 10 emoji-uri incluse în acest release sunt doar pentru compatibilitatea cu servicii de mesagerie ca Yahoo Messenger. Ele includ o persoana care strănută, care salivează, o față de clown sau un om cu pălărie de cowboy. Pentru prima oară avem şi un emoji ce reprezintă un selfie, iar printre iconogramele pentru mâncare se găsesc acum şi un avocado, alune, bagheta şi croissant.

Mai jos vedeţi şi emoji-urile înlăturate, cele ce au legătură cu pentatlonul şi puşca.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×