Sute de conturi Facebook cu imagini de profil false generate de AI sunt eliminate, acestea promovând conținut înșelător pro-Trump

1.157 ori
<b>Sute de conturi Facebook cu imagini de profil false generate de AI sunt eliminate, acestea promovând conținut înșelător pro-Trump </b>Inteligența artificială poate fi folosită și pentru practici înșelătoare precum este cazul situației despre care aflăm astăzi. Potrivit celor de la Wirde, rețeaua de socializare Facebook a eliminat în ultimele zile o rețea globală

Inteligența artificială poate fi folosită și pentru practici înșelătoare precum este cazul situației despre care aflăm astăzi. Potrivit celor de la Wirde, rețeaua de socializare Facebook a eliminat în ultimele zile o rețea globală de peste 900 conturi, pagini și grupuri false de pe platforma sa. Această rețea în cauză a folosit practici înșelătoare pentru promovarea lui Donald Trump asupra unui public de aproximativ 55 milioane de utilizatori.

S-au utilizat conturi false, amplificare artificială și în speță, fotografii de profil cu fețe generate folosind inteligența artificială. Toate acestea au fost folosite pentru a răspândi conținut polarizant, de dreapta pe Facebook, Instagram dar și pe Twitter și YouTube. 

Din informațiile dezvăluite, acesta pare a fi cel mai mare plan de implementare al imaginilor generate de AI pe rețea de socializare. De asemenea, cercetători din rândul grupurilor de dezinformare Graphika și DFRLab au menționat că este pentru prima dată când au văzut AI-ul pus la treabă pentru a suporta campanii înșelătoare în social media. 

Aflăm că au fost eliminate 610 conturi Facebook, 156 grupuri, 89 pagini și 72 conturi de instagram asociate unei publicații de știri online intitulată BL. Paginile acestei rețele erau operate de utilizatori din Vietnam și SUA, fiind propagate în online mesaje pro-Trump. Referitor la fotografiile false, acestea erau create folosind rețele neurale instruite pe imagini cu fețe umane reale pentru a crea imagini de persoane care nu există.

Acestea au fost descoperite ușor pentru că deși AI-ul se pricepe în a imita modelele vizuale, nu înțelege anatomia umană și are de furcă serios cu fundalurile și caracteristicile simetrice precum ochelarii sau cerceii. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×