Mobicast #291: Cel mai mare giveaway Mobilissimo, topuri 10 de final de an şi am văzut serialul Witcher

2.050 ori
<b>Mobicast #291: Cel mai mare giveaway Mobilissimo, topuri 10 de final de an şi am văzut serialul Witcher</b>S-a mai dus o săptămână şi ne apropiem inevitabil de finalul de an. Am ajuns la o cifră venerabilă de podcasturi/videocasturi, cu acest Mobicast 291. Ne apropiem şi de aniversare pentru că totul începea în ianuarie 2014

S-a mai dus o săptămână şi ne apropiem inevitabil de finalul de an. Am ajuns la o cifră venerabilă de podcasturi/videocasturi, cu acest Mobicast 291. Ne apropiem şi de aniversare pentru că totul începea în ianuarie 2014. Ultima săptămână v-a adus şi cel mai mare Giveaway Mobilissimo.ro, pentru că vă oferim 4 telefoane TCL Plex împreună cu cei de la Orange România. Am început să vă supunem la vot telefoanele din top 10 2019, high end şi midrange, dar şi să publicăm propriile noastre topuri 10. Au apărut şi noi modele ZTE şi Vivo, dar şi scăpări noi legate de Huawei P40. Avem şi FAIL şi WIN local, dar şi răspunsuri la întrebări. Pe final discutăm despre serialul Netflix The Witcher, dar şi despre noul film al lui Adam Sandler şi un documentar ciudat .

Iată ştirile săptămânii:

1. Am început să supunem la vot telefonul high end al anului 2019, sub forma de sondaj. Găsiţi acolo zeci de modele de la toate marile branduri. 

2. În plus puteţi vota şi telefonul vostru midrange preferat, fie că e Galaxy A50, Huawei P30 Lite, vreun Xiaomi sau chiar TCL. 

3. Am publicat şi top 10 telefoane pe 2019 al lui Claudiu Sima. Se pare că lui îi plac ofertele de buget şi productivitatea. 

4. Nu am uitat şi de topul lui Radu Iorga, care preferă mult zoom şi raportul calitate/preţ.

5. A debutat şi primul telefon cu procesor Snapdragon 865, ZTE Axon 10S Pro 5G. Mă miră că are doar o cameră triplă în spate şi designul său mi se pare foarte subţire. Aparent e cel mai subţire telefon 5G de pe piaţă. 

6. Vivo a anunţat două telefoane noi, X30 şi X30 Pro, care merg cu zoom-ul digital până la 60X. Avem şi procesor Exynos 980 la bord şi o cameră triplă pe X30 şi quad pe X30 Pro. Camerele au şi alte avantaje pe lângă zoom. 

7. Huawei P40 are data de lansare oficial confirmată: vine la final de martie 2020 la Paris, fără servicii Google probabil. 

8. Vedem şi noi randări cu acelaşi Huawei P40 şi o cameră dreptunghiulară mare în stil Galaxy S11. 

9. Colegul Radu a făcut un mega rezumat/compilaţie, adunând absolut tot ce ştim despre camera lui Galaxy S11+, de la cea de 108 MP, la Zoom-ul spaţial şi modurile speciale de captură Director's Shot, One Take şi altele de gen. 

10. La final am avut o ştire amuzantă cu căutările de pe eMAG din 2019. Lumea caută "manele pentru copii de 5 ani"... sau "plicuri cu bani".

FAIL şi WIN:

FAIL:

  1. Se pare că implementarea 5G va mai întârzia, pentru că întârzie şi licitaţia pentru spectru conform unei declaraţii a lui Klaus Johannis. Sunt probleme cu adoptarea de echipamente Huawei, dar nici alternative nu sunt. Ericsson a fost acuzată de corupţie, Nokia e prea mică, iar ZTE are probleme de imagine de ceva vreme. 
  2. Google şi Turcia sunt la cuţite, pentru că Google nu a respectat o reglementare simplă legată de browserul web default pe telefoane. Turcia i-a amendat, iar Google a scos Google Mobile Services de pe telefoanele din această ţară

WIN: Cel mai mare GIVEAWAY Mobilissimo.ro a fost pornit în ultima săptămână. Vă dăm nu mai puţin de 4 telefoane TCL Plex, un terminal midrange, cu cameră triplă în spate, filmare 4K, ecran generos. Concursul e desfăşurat împreună cu Orange România şi am făcut deja unboxing şi review pentru terminal. 

Întrebări:

Vreau să încep secţiunea de întrebări cu precizări legate de cum s-a văzut Mobicast 290 şi acele sacadări de imagine. Am făcut o prostie: m-am filmat 4K la 25 FPS, dar am înregistrat captura de ecran video la 30 FPS. Astfel au sărit frame-uri din cadru şi au apărut acele stutter-uri. Cât despre întrebări, cineva a vrut să ştie ce să aleagă între Samsung Galaxy S10 şi Huawei P30 Pro. M-aţi rugat să fac şi un top 3 telefoane midrange pe 2019, unboxing la un telefon Huawei din seria Y şi aţi fost curioşi când va sosi 5G şi la Telekom.

Cineva a vrut să afle dacă mi-a venit Android 10 pe OnePlus 6T şi mi s-a cerut şi o recomandare de telefon în intervalul a 800-1200 lei. Am dat şi un sfat legat de un router care nu bate destul şi un sfat legat de un OnePlus 3 care nu va mai primi update-uri.

Diverse:

La Diverse e strict pe bază de filme/seriale de data asta:

1. Am văzut documentarul "Don't Fuck With Cats"pe Netflix, o producţie tulburătoare în 3 părţi. E vorba despre un tânăr numit Luka Magnotta, care tortura animale în video-uri pe Internet. Un grup de răzbunători online a început să îl vâneze şi în curând erau mii de oameni care făceau numai asta toată ziua. Luka se juca cu mintea lor şi punea indicii false în video-uri. Băiatul fotomodel a început apoi să omoare oameni, a fugit din Canada în Europa şi trimitea părţi de corpuri autorităţilor. Tulburător.

2. Am văzut şi noul film al lui Adam Sandler, "Uncut Gems", un thriller foarte intens în care se ţipă mult. Adam este un patron de bijutierie care e obsedat de jocuri de noroc şi tot face "combinaţii". Pune mâna pe o nestemată rară din Africa, sub formă de minereu abia scos din mină. Vrea să o ofere la licitaţie, dar i-o împrumută unui baschetbalist celebru, căruia îi poartă noroc la meciuri piatra preţioasă. Nu vrea să i-o mai dea înapoi şi începe haosul. Se lasă cu amanetări, scandaluri cu recuperatori, o bătaie cu rapperul The Weeknd şi mult, mult ţipat şi anxietate, agitaţie. Nu e rău filmul, dar e foarte intens.

3. Am văzut şi eu în sfârşit The Witcher. A debutat pe Netflix pe 20 decembrie şi e fix ce trebuie. Henry Cavill e perfect în rolul lui Geralt, iar Yennefer e jucată excelent de acea actriţă britanico-indiană. Parcă povestea se mai moleşeşte în a doua parte a sezonului. Are 8 episoade, a câte o oră şi vedem creaturi ca Striga, dragoni, un soi de păianjen uriaş în primele minute, plus mulţi vrăjitori. Sunt portaluri prin care ei călătoresc şi multe intrigi medievale. Dacă urmăriţi cu atenţie povestea principală, e identică cu cea din "Britannia". Povestea de dragosta a lui Geralt şi Yennefer e amuzanto-dramatică, iar bardul care îi cântă aventurile lui Gerald este excelent ca doză de umor. Salturile temporale pot debusola lumea şi lipsa unui villain clar. Nu e rău deloc, dar nu aş sări să zic că e mai bun decât Game of Thrones. Are coregrafia de săbii mai bună, dar detalii ca armuri sau costume un pic mai slabe.

Acestea fiind scrise, vă urez un Crăciun minunat şi sărbători fericite alături de cei dragi. Sper să fie un 2020 cel puţin la fel de bun ca şi 2019! Ne reauzim după sărbători şi pe noi ne găsiţi şi pe Anchor.fm, Spotify şi iTunes cu podcasturile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×