Sute de milioane de utilizatori Android afectaţi de un adware periculos ce apare în 238 de aplicaţii

2.599 ori
<b>Sute de milioane de utilizatori Android afectaţi de un adware periculos ce apare în 238 de aplicaţii</b>Google Play Store continuă să rămână nesigur, în ciuda eforturilor Google de a filtra cât mai bine aplicaţiile publicate acolo. Compania de securitate Lookout a descoperit recent 238 de aplicaţii, care au infectat utilizatorii

Google Play Store continuă să rămână nesigur, în ciuda eforturilor Google de a filtra cât mai bine aplicaţiile publicate acolo. Compania de securitate Lookout a descoperit recent 238 de aplicaţii, care au infectat utilizatorii cu adware periculos.

Aceste aplicaţii au strâns în total 440 de milioane de instalări până acum, iar adware-ul buclucaş e cunoscut drept BeiTaAd. Un dezvoltator chinez se află în spatele aplicaţiilor, iar problema provocată de adware e faptul că apar reclame şi în afara aplicaţiei, care stresează utilizatorul. Ele vin neîncetat şi stresant, sub formă de pop up-uri audio şi video.

Google nu a ştiut de problemă luni bune, fiind informată doar recent de Lookout. Se pare că gigantul american a luat deja măsuri şi a scos acele 238 de aplicaţii din Play Store sau le-a actualizat cu o versiune fără adware. În cele mai rele cazuri, utilizatorii ajungeau să nu mai poată folosi telefonul în mod normal, pentru că era prea plin de reclame.

Totul funcţiona prin instalarea unei aplicaţii produse de chinezii de la CooTek. Chiar şi aplicaţia TouchPal produsă de ei ar fi fost afectată, iar undeva între 24 de ore şi 14 zile mai târziu începeau să apară din senin reclame, în afara aplicaţiei, chiar şi în zone ca lockscreen-ul. Unele reclame audio şi video se activau din senin, trezind utilizatorul noaptea sau întrerupând apeluri telefonice.

În jur de 7 luni şi-a făcut de cap BeiTaAd şi încă nu e clar dacă dezvoltatorul a integrat intenţionat adware-ul sau nu. CooTek nu a fost penalizată din câte știm, deci e posibil să nu fi fost mâna lor, ci a unor hackeri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×