YouTube devine mult mai atractiv pentru ecranele 18:9

Autor:  | Publicat în:  YouTube  Aplicatii 2.641 ori
<b>YouTube devine mult mai atractiv pentru ecranele 18:9</b>În weekend-ul ce tocmai a trecut aplicația YouTube pentru Android a bifat o actualizare mult-așteptată pentru posesorii de smartphone-uri cu ecran 18:9. De acum înainte odată cu versiunea 12.44 avem la dispoziție o modalitate prin care

În sfârșit! Începând cu versiunea 12.44, aplicația pe YouTube pentru Android este compatibilă cu toate device-urile cu ecran ce au aspect 18:9 (2:1). Până acum, o bună parte din posesorii unui device cu astfel de ecran trebuiau să admire aceste fâșii negre prin părți. Odată cu noul update, tot ce trebuie să faci este un swipe cu ambele degete de la mijlocul ecranului în mod full screen și voilà, acum poți savura fiecare pixel. Unica problemă este că această mișcare taie un pic din marginile videoului.  

YouTube

În lumea smartphone-urilor, anul 2017 a fost fără îndoială anul evoluției display-urilor. Au apărut o duzină de modele care au redus drastic marginile. Galaxy S8, Galaxy Note 8, LG V30, Xiaomi Mi Mix 2, Pixel 2XL, iPhone X evident. Iar astea sunt doar numele cunoscute, pe lângă ele mai sunt o mulțime de Ulefone-uri, Elefone-uri și Dooge-uri.

Odată cu reducerea marginilor, display-urile au căpătat altă formă, au devenit mai “alungite”. Dacă până acum practic toate smartphone-urile aveau raportul de lungime/lățime 16:9, începând cu LG G6 și Galaxy S8, fiind urmate de restul modelelor, acest raport a ajuns la 18:9. Aici apare și problema, majoritatea contentului existent a fost făcut cu aspectul 16:9, așa că atunci când porneai un video sau un joc, rămâneau spații goale pe ecran. 

Comparatie

Din experiența mea, pot spune că adaptarea la noul format de ecrane se produce foarte rapid din câteva motive. Un ecran cu un astfel de aspect este ceva mai îngust, respectiv mai comod de utilizat cu o singură mână, dar în același timp e și mai mare, așa că în situații în care vrei să privești un video full screen, e mai plăcut. Datorită acestui fapt, mulți producători au mers pe această aceeași opțiune 18:9, fără ca cineva să încerce să vină cu propria viziune. Evident, un trigger și mai mare este iPhone X. Apple, așa cum are tendința de a populariza tot ce este abia în curs de dezvoltare, impune într-un oarecare fel developerii și creatorii de content să ajusteze conținutul după aceste ecrane. 

La început de an, când testam LG G6 și Galaxy S8, acele fîșii negre erau practic peste tot, în videouri, jocuri, aplicații (asta dacă nu activai opțiunea de umplere a ecranului din sistem). Acum am la îndemână un iPhone X, un Galaxy Note 8 și un Xiaomi Mi Mix 2. Pot să vă spun că la mai puțin de un an de la pornirea acestui trend 18:9 practic toate aplicațiile rulează edge to edge. Youtube-ul cam a întârziat, dar mai bine acum decât niciodată. Iar cine își bate capul de acel crop în momentul în care umplii ecranul, pot să vă spun că nu e atât de grav. E mult mai plăcut să privești un video cu senzația că ții în palmă pixelii.

Pentru cei care încă nu au făcut update-ul, aveți aici link-ul aplicației YouTube din Google Play!

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×