Ce ne pregăteşte Allview pentru anul 2018: iată calendarul cu noutăţi - de la ceas cu comandă vocală la un telefon ce seamănă cu iPhone X

2.554 ori
<b>Ce ne pregăteşte Allview pentru anul 2018: iată calendarul cu noutăţi - de la ceas cu comandă vocală la un telefon ce seamănă cu iPhone X</b>Ca în ultimii ani Allview ne oferă un preview pentru produsele pregătite în anul 2018, sub forma unui calendar cu rol de teaser. Anul trecut în perioada sărbătorilor vedeam indicii despre produsele ce urmau să vină în 2017, sub forma unor fotografii..

Ca în ultimii ani Allview ne oferă un preview pentru produsele pregătite în anul 2018, sub forma unui calendar cu rol de teaser. Anul trecut în perioada sărbătorilor vedeam indicii despre produsele ce urmau să vină în 2017, sub forma unor fotografii teaser asociate fiecărei luni din an. Acum povestea se repetă, cu câteva inovaţii interesante şi proiecte curajoase, inclusiv unul pe bază de breton gen iPhone X, despre care am scris aici.

Acum am luat la puricat şi disecat calendarul 2018 luna cu lună şi hai să vedem care sunt predicţiile noastre, judecând după imagini.

Ianuarie

Calendar Allview Ianuarie 2018

Prima lună din an pare să înceapă cu un telefon ce rulează Android 8.0 Oreo. Văd că avem notification dots şi opţiunea de a vedea informaţii/comenzi pentru aplicaţii, dacă le ţinem apăsat iconul lor. Totul este afişat pe un terminal care are butoane virtuale, deci vom vedea un device cu muchii înguste ale ecranului, în genul celor Infinity. Pare să aibă şi un aspect alungit, deci va fi un ecran 18:9.

Şi iconografia ne duce cu gândul spre Oreo, acesta fiind primul terminal Allview cu acest OS la bord.

Februarie

Calendar Allview Februarie 2018

Luna februarie e pe bază de selfie, cu o fată zâmbindu-ne de pe un telefon ce pare să aducă un blitz frontal şi poate chiar două camere frontale. Pare a fi un model din seria Allview X Soul, poate chiar X5 Soul şi vedem şi o baterie reprezentată in fotografie, deci e posibil să avem şi o autonomie impresionantă. Terminalul pare unul cu muchii rotunjite şi spate acoperit cu sticlă, judecând după teaser.

Cum e la modă acum să aplici efecte Beauty şi pe timp de streaming live pe Facebook, e posibil să vedem şi astfel de funcţionalităţi. La fix pentru Valentine's Day domnişoarelor!

Martie

Calendar Allview Martie 2018

În martie lucrurile sunt mai simple şi vedem o evoluţie a lui AVI, asistentul vocal al celor de la Allview. Va permite realizarea de comenzi de mâncare, probabil prin vreo asociere cu FoodPanda şi alţi jucători locali. Ar putea face mare tranziţie de la asistent vocal spre asistent virtual şi să primească şi aportul unui AI. Ar fi interesant să integreze funcţii de comunicare direct cu servicii precum cele de banking, livrare pizza, tot felul de încărcări de cartele şi plăţi de impozite sau servicii de chat şi mesagerie.

Aprilie

Calendar Allview Aprilie 2018

În aprilie lucrurile devin cu adevărat interesante, vedeta fiind un smartphone cu "breton" în stil iPhone X. Foarte posibil să vedem o recunoaştere facială avansată şi deblocare pe baza sa. Terminalul pare să aibă muchii înguste şi curbate lateral şi nu m-ar mira că acesta să fie un model Xtreme. Rămâne de văzut dacă se va folosi proiecţia unor puncte pe bază de infraroşu sau un scanner de iris, care la rândul său ar fi o premieră pentru Allview. Având în vedere mărimea decupajului, e posibil să fie un senzor mai complex. Prezic cantitate mare de RAM si design premium.

Mai

Calendar Allview Mai 2018

Atunci când începe să fie cald afară e momentul să ne jucăm cu purtabilele. Vedem un ceas elegant la încheietura unui domn bine îmbrăcat, care îi dă şi o comandă vocală acelui purtabil. Văd că tine apăsat un buton, pesemne butonul pentru activarea lui AVI. Astfel, am putea vedea un smartwatch Allview cu asistent vocal, curea din piele şi corp metalic, un soi de rival pentru Apple Watch.

Iunie

Calendar Allview Iunie 2018

În prima lună de vară, când copiii iau vacanţă vedem în calendarul Allview un soi de tableta cu difuzor generos integrat. Pare genul de hub media pentru vizionat seriale şi ascultat muzică, o tabletă de sufragerie, sau poate chiar de bucătărie. Are ecran generos, probabil are şi asistent vocal AVI, poate chiar Amazon Alexa, cum am mai văzut pe boxa Allview V-Bass. Designul acela "teardrop" din profil mă intrigă şi îmi aminteşte de una dintre primele tablete Sony. Văd că are şi apelare video, deci Skype va fi o funcţie centrală aici.

Iulie

Calendar Allview Iulie 2018

Luna iulie e probabil cea mai misterioasă de până acum. Vedem un smartphone care pare să inclduda un scanner de amprente plasat lateral... şi cam atât. Observăm şi un ecran cu margini curbate, rama metalică şi mă gândesc că acesta ar putea fi un model Viper, eventual unul pentru tineri. Din moment ce scannerul de amprente nu are loc în faţă, avem ecran edge-to -edge, iar din moment ce nu are loc în spate, acolo ar fi ceva special...

Senzor de puls, cameră duală high end, eventual scanner de amprente integrat în ecran?

August

Calendar Allview August 2018

În august vine un companion pentru bucătari, sub forma unei tablete cu kickstand şi cu diagonală mare. Posibil să sară de 10 sau chiar 12 inch. Dacă e un model midrange sau entry level, clar are Android şi clar e destinată afişării de reţete şi videobloguri culinare, plus seriale TV. Dacă are Windows şi dotări mai bune, e ideală pentru productivitate şi probabil vine cu pachetul Office preinstalat. Rival de Surface Pro as zice.

A se remarca designul acelei rame metalice, care mă duce cumva cu gândul la modele concept de tablete Lumia de pe vremuri.

Septembrie

Calendar Allview Septembrie 2018

Atunci când copiii revin la şcoală în calendar apare un roboţel. Posibil să fie o boxă inteligenta şi văd un simbol pentru activarea asistentului virtual (plasat cam ciudat :P). Ar putea fi un urmaş pentru Allview V-Bass, unul ceva mai high end şi care acceptă mai multe comenzi. De fapt ar putea fi mai mult de atât, ar putea avea şi rol de hub smart home, control termostat şi eventual şi cameră de securitate, judecând după acei ochi.

Sau e doar un difuzor haios pentru cei mici.

Octombrie

Calendar Allview Octombrie 2018

În octombrie 2018 se va fi împlinit deja un an de la lansarea seriei Allview X4 Soul Infinity, deci se trece la nivelul următor. Ceea ce vedem aici pare să fie flagship-ul Allview pe anul 2018, poate chiar un device mai potent decât acela cu breton. Apropo şi acesta are decupaj pentru scanner facial, muchii super înguste şi o ramă cu dublă şină metalică. Mă aştept la un procesor mai răsărit, eventual un Qualcomm?  Se poate să vedem şi marele salt la 8 GB RAM.

Noiembrie

Calendar Allview Noiembrie 2018

În ultima lună de toamnă, când a început deja ploaia afară luăm contact cu... un câine pug haios. De fapt AVI primeşte încă o funcţionalitate similară cu Bixby Vision şi Google Lens. Va putea identifica obiecte, persoane, animale de companie şi scene şi asta chiar nu se poate fără AI, deci vom vedea o astfel de tehnologie la lucru prin AVI. Terminalul pare să fie acelaşi folosit la precedentele exemple cu asistentul virtual. Recunoaşterea de obiecte va fi utilă şi la nivel turistic şi înseamnă că primim şi un NPU profi pentru cameră si nu numai.

Decembrie

Calendar Allview Decembrie 2018

În luna sărbătorilor de iarnă 2018 apare şi un concept ceva mai SF. Mă duce cu gândul la un proiector cu suprafaţa proiectată ce suportă interacţiuni touch. Ar putea fi şi o masă smart, în genul măsuţei de cafea Microsoft Surface, dar nu pare genul totuşi. Proiectorul ar avea sens şi ar putea chiar să fie integrat pe un urmaş al excelentului Allview X4 Soul Vision.

Dacă ar fi să aleg 2 trenduri care au tot apărut în acest calendar, ele ar fi cu siguranţă scannerul frontal pentru recunoaştere facială şi asistentul vocal AVI, care va primi AI, se pare. Se va merge mult pe ecrane 18:9 la anul, probabil şi camere duale, se vor face experimente cu nişte de tablete şi vom vedea şi câteva difuzoare trăznite. 2018 se anunţă un an interesant pentru Allview şi pentru publicul de la noi.

Personal aş vrea să îi văd propunându-ne un telefon de gaming, un camera-phone veritabil sau un e-reader E Ink.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×