De ce unele expedieri din afara UE ajung la oficiile vamale? Poșta Română oferă o lămurire

3.543 ori
<b>De ce unele expedieri din afara UE ajung la oficiile vamale? Poșta Română oferă o lămurire</b>Pentru a ne lămuri cu privire la locația unde coletele comandate din afara UE ajung, cei de la Poșta Română oferă astăzi un comunicat de presă. Pentru că doar coletele sub 10 euro pot fi livrate la oficiile poștale de cartier aflați

Pentru că mulți dintre voi comandă produse din China sau din afara UE, există și întrebări numeroase cu privire la modalitatea de livrare a acestora. Pentru a ne lămuri cei de la Poșta Română vin astăzi cu un comunicat de presă despre care aflați mai multe în rândurile de mai jos. 

Ce colete ajung la oficiile poștale de cartier?

Posta

Ei bine, în cazul în care coletul vostru cu valoare de sub 10 euro, simplu (fără cod AWB) sau recomandat (cu cod AWB) pe care l-ați comandat din afara UE primește liber de vamă, atunci va putea fi ridicat de la oficiul poștal din cartier. Liber de vamă se acordă pe baza unei analize de risc efectuate de Biroul de Poștă Interior Vamal și sunt luate în calcul detalii precum informațiile despre expeditor, destinatar, conținut și valoare declarată.

Odată ce se acordă acest status, coletele sunt direcționate la oficiul poștal de cartier al destinatarului. Acesta este anunțat printr-un aviz lăsat la cutia poștală că trebuie să vină la oficiul poștal pentru ridicarea trimiterii.

Ce colete ajung la oficiile vamale? 

Posta vamala

În această categorie sunt incluse trimiterile din afara UE cu valoare mai mare de 10 euro, simple (fără cod AWB) sau recomandate (cu cod AWB) sau trimiteri din afara UE având valoare sub 10 Euro care nu primesc liber de vamă din partea Biroului Vamal de Interior al Poștei. Acestea sunt direcționate la oficiul vamal unde lucrătorii de acolo efectuează formalitățile vamale numai în prezența destinatarului.

Taxele vamale pe care destinatarul trebuie să le achite sunt stabilite de către lucrătorii vamali în conformitate cu prevederile legale în vigoare și nu reprezintă taxe pentru efectuarea serviciului poștal! 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×