Prezentare MIO Spirit 7700 LM: Sistem de navigație auto cu hărți gratuite actualizate pe viață și ecran de 5 inch

1.209 ori
<b>Prezentare MIO Spirit 7700 LM: Sistem de navigație auto cu hărți gratuite actualizate pe viață și ecran de 5 inch</b>În această vară v-am prezentat aici pe Mobilissimo și două soluții de navigare auto, una dintre acestea fiind o tabletă 3G cu hărți gratuite pe piață, iar cea de-a doua un GPS în toată regula. Acum am primit în teste un model nou și anume MIO

Seria de prezentări pentru soluții de navigație GPS continuă aici la Mobilissimo cu un nou produs primit în teste de la celebrul producător MIO, fiind vorba despre modelul MIO Spirit 7700 LM pe care îl vedeți în imaginile de mai jos. Acesta este un sistem de navigație compact care oferă ecran tactil de 5 inch și hărți gratuite TomTom ce primesc actualizări pe viață. Iată impresiile formate despre acest dispozitiv după mai bine de o săptămână de utilizare!

Design și ecran

La nivel de look, GPS-ul MIO Spirit 7700 LM adoptă un design clasic aș spune cu o carcasă din policarbonat solidă și o ramă din același material colorată într-o nuanță menită să imite metalul. La prima vedere întreg ansamblul pare a fi unul robust și ca elemente remarcate aici se află ecranul de 5 inch cu rezoluție de 800 x 480 pixeli, portul magnetic din spate pentru atașarea suportului, port microUSB v2.0 pentru încărcare, difuzor, slot microSD și buton pentru reset.

MIO 7700 LM

Deși are un ecran de numai 5 inch, această soluție se dovedește a fi exact ce trebuie pentru procesul de navigare GPS, având o mărime potrivită astfel încât să nu obtureze câmpul vizual al șoferului. Display-ul tactil răspunde rapid la comenzi și protecția mată de deasupra amintește de un panou E Ink mai degrabă. Este vizibil chiar și în bătaia razelor de soare și afișajul dispune de câteva setări asociate precum luminozitate zi și luminozitate noapte.

Navigare GPS și funcții 

Cât despre navigarea GPS propriu-zisă, această soluție pune la dispoziție hărți TomTom cu promisiunea actualizărilor software pe viață, un detaliu foarte important din ecuație. Căutarea locațiilor dorite se face simplu și rapid, iar o introducere tare utilă este cea a ghidării vocale în limba română care vă va oferi indicații pe parcursul traseului. Există aici și un sistem de vizualizare 3D a intersecțiilor și Asistență de bandă, funcție ce ajută la evitarea ratării unei ieșiri sau a unei schimbări de direcție.

Procesul de navigare de la un punct la altul este foarte intuitiv și în funcție de preferințe pot fi adăugate opriri pe traseu, sau alege anumite rute sau străzi pentru evitare. Printre alte funcții pe care le-am mai descoperit se află și opțiunea de explorare a locurilor din jur, dar și asistentul de parcare care vă va ghida către un loc de parcare cu 1 km înainte de a ajunge la destinație. De specificat și faptul că acest GPS vine cu un suport magnetic la pachet, cu un cablu USB pentru alimentare și cu un încărcător auto ce aduce două porturi de 1A.

Preț și disponibilitate

Din punct de vedere al prețului, acest GPS se încadrează în zona mid-range având un cost nu tocmai accesibil pentru publicul larg, motivul fiind acela că produsul este proaspăt lansat în această vară pe piață. Se pot găsi soluții mai accesibile cu dotări similare la pachet, dar pentru cei care vor să aibă parte de o experiență numai bună într-un form factor compact mai pot aștepta eventuale reduceri din partea comercianților.

Cei interesați îl pot găsi în ofertele retailerilor de mai jos:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×