Turul Magazinelor #218: Turul lanternelor ultraluminoase, LED, rezistente, cu mulţi lumeni

1.932 ori
<b>Turul Magazinelor #218: Turul lanternelor ultraluminoase, LED, rezistente, cu mulţi lumeni</b>La rând sunt astăzi lanternele pe lista noastră de recomandări tematice, dispozitive de ajutor în numeroase situații. Avem așadar 5 astfel de produse ce se diferențiază în funcție de scop și formă și care impresionează prin cantitatea de lumeni

Dacă ieri v-am arătat cum scăpaţi de ţânţari, rozătoare şi câini agresivi cu ultrasunete sau gadget-uri speciale, azi avem o unealtă comună, care nu ar trebui să lipsească din vreo gospodărie. Este banala lanternă, pe care nu o găseşti niciodată când îţi trebuie, fie că ai ceva de reparat sub chiuvetă sau vrei să vezi ce dăunător ţi-a dat iama în provizii noaptea. Am făcut o compilaţie şi am găsit atât modele cu preţ accesibil, cât şi unele high end, numai bune de explorat peşteri.

1. SingFire SF - 348 180Lm Cree XPE R3

SingFire SF - 348 180Lm Cree XPE R3

În zona mai entry level a spectrului avem acest model SingFire, pe care îl găsim la GearBest.com la preţul de doar 5 dolari. Este o lanternă LED cu corp din oţel inoxidabil şi ajunge până la 200 de lumens. Are o greutate scăzută şi foloseşte o baterie AAA. Autonomia este de 2 ore, iar greutatea de doar 26 de grame înseamnă că micul gadget e practic cât un pix.

2. Lanternă LED Olight M23 Javelot

Olight M23 Javelot

Trecem în zona lanternelor cu adevărat puternice, cu lumină atât de arzătoare încât vă poate dăuna ochilor dacă vă uitaţi direct în fascicul. evoMAG.ro vinde acest model Olight de 1020 de lumeni la suma de 436 lei. Bate până la 436 de metri distanţă şi e atât de rezistentă, că puteţi bate şi cuie cu ea. Suportă greutăţi de multe zeci de kilograme, deci dacă o uitaţi între materialele de construcţie nu e bai.

Fie că ia contact cu apa fiartă sau e călcată de camion, ea rezistă. Are şi funcţie stroboscop.

3. Lanternă Varta 18701

Varta 18701

Din câte am înţeles la căutarea mea pe Internet, modelul Varta 18701 ar fi un fel de vedetă în lumea lanternelor. Are rezistenţă sporită, 2 baterii AA şi o găsiţi la eMAG.ro. Producătorul de baterii Varta o promovează că indestructibilă, o promisiune interesantă, mai ales la preţ accesibil. E fabricată din aliaj de aluminiu cu titaniu şi are 2 moduri de iluminare. Vine cu întrerupător în capătul lanternei şi rezistenţa la apă IPX4. Are cap şi capăt din cauciuc, fiind capabilă să absoarbă şocuri cu uşurinţă.

4. Lanternă Led Lenser CAP H14.2 350LM

Lenser CAP H14.2 350LM

Cine preferă să îşi poarte lanterna pe cap când repară lucruri sau explorează peşteri, are acest model LED Lenser la preţul de 343 lei la eMAG.ro. Vine de la o companie germană şi are manevrabilitate crescută. Oferă 350 de lumeni, iar un fascicul luminos atinge 260 de metri distanţă. Beneficiază de sistemul Advanced Focus, cu o îmbunătăţire a iluminării la apropiere şi o zonă de focalizare mai largă la distanţă.

Foloseşte un buton rotativ la compartimentul bateriilor, care presupune o accesare mai rapidă a setărilor de iluminare şi flash. Se poate ataşa la îmbrăcăminte

5. Lanternă Profesională Nitecore TM28 TM28.NT

Nitecore TM28 TM28.NT

Cel mai scump produs din acest Tur, lanterna profesională Nitecore costă 1659 lei. Are şi porecla de "Tiny Monster" şi are o putere uriaşă de 6000 de lumeni, cu care trebuie să aveţi grijă, pentru că poate porni şi incendii cu o aşa putere. Foloseşte 4 LED-uri speciale Cree şi poate fi alimentată cu 4 baterii Li-Ion 18650 sau 4 acumulatori de tip IMR 18650.

Se poate folosi cu o singură mână şi oferă 5 nivele de luminozitate. Avem şi un mod SOS, stroboscop sau baliză de localizare. Un aspect pozitiv este ecranul OLED încorporat, care indică detalii despre funcţionarea lanternei, ca nivel de luminozitate, nivel de baterie, tensiunea şi timpul de funcţionare. Cred ca se vede și din spațiu fasciculul într-o zi senină la Poli.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×