Turul Magazinelor #240: Turul camerelor cu filmare şi fotografiere la 360 de grade

1.359 ori
<b>Turul Magazinelor #240: Turul camerelor cu filmare şi fotografiere la 360 de grade</b>La mijloc de săptămână vă prezentăm recomandări din rândul camerelor video și foto ce pot realiza materiale în format 360 grade, conținutul urmând a fi savurat în VR cu un headset dedicat. Avem pe listă mai multe modele ce facilitează acest tip

Cine vrea o vacanţă memorabilă trebuie 1. să găsească o super destinaţie şi 2. să aibă uneltele necesare de captură pentru a nu uita niciodată experienţa. Şi ce poate fi mai imersiv decât o captură folosind camera la 360 de grade, atât video, cât şi foto. Azi am selectat pentru voi o colecţie de camere la 360 de grade, unele de la producători respectaţi ca Samsung sau LG şi altele de la firme din China. Iar preţurile sunt rezonabile, spun eu.

1. Samsung Gear 360 (2017)

Samsung Gear 360 (2017)

Cea mai nouă versiune de Samsung Gear 360, cea din 2017 este disponibilă la eMAG.ro, la preţul de 1139 lei. Noul model Gear 360 evoluează la capitolul design, este mai comod de ţinut în mână şi are un design compact. Vine cu o cameră dublă şi capabilă de filmare 4K (singura din acest tur) la unghi de 360 de grade. Vine cu aplicaţie Gear360 pentru Android şi iOS, care va permite să accesaţi extra funcţii.

Veţi putea astfel să realizaţi filmări live, ceea ce precedentul Gear nu putea. Cântăreşte doar 130 de grame şi suportă carduri microSD de până la 256 GB.

2. iUni Dare 360

iUni Dare 360

La evoMAG.ro camera video de acţiune iUni Dare 360, cu suport WiFi costă 999 lei şi sincer vorbind designul nu mi se pare cine ştie ce. Aminteşte de un bloc LEGO sau un soi de Polaroid vechi. În ciuda designului, dotările sunt atractive. Este o cameră suport multifuncţională gata să surprindă skateri, kite surferi şi alte tipuri de sportivi. Se poate filma la rezoluţie de 1280 x 1024 pixeli, cu unghi de vizualizare de 360 de grade.

Există şi o baterie de 1300 mAh, care va permite să filmaţi până la 2 ore. Se conectează la telefoane cu Android sau iOS via wireless şi are suporţi speciali de prindere la bicicletă sau cască.

3. SJCam Sport 360

SJCam Sport 360

La Quickmobile.ro am găsit şi un entry în zona camerelor la 360 de grade. E vorba despre modelul SJCam Sport 360, care filmează 2K şi are senzor de 12 MP. Preţul mi se pare excelent şi primim ca bonus şi suportul universal pentru telefon cu inel STAR. Acest model vine cu lentilă fish eye wide angle cu unghi de cuprindere de 360 de grade şi vertical de 220 de grade. Nu m-ar mira ca senzorul Sony CMOS de 12 MP să fie unul preluat de la vreun smartphone.

Bateria de 1300 mAh are o autonomie de 2 ore, atunci când filmează la rezoluţie 2K şi 30 FPS. Mi se pare super util faptul că vine cu ieşire HDMI.

4. LG 360

LG 360

Şi dacă v-am prezentat cea mai nouă camera Samsung cu captură la 360 de grade, avem şi cea mai nouă cameră LG la Marketonline.ro. Costă 759 lei şi este o cameră compactă, cu vedere superangulară duală. Nu are acea abordare bulboasă şi circulară sau cea pătrată a modelului iUni de mai sus, ci e mai degrabă un device cilindric, comod ca un mâner de umbrelă.

Are un obiectiv superangular de 13 MP şi poate filma 2K. Face fotografii, se conectează la smartphone, care îi devine telecomandă şi permite chiar partajarea pe YouTube şi reţele de socializare. Are baterie de 1200 mAh şi slot microSD.

5. Andoer V1

Andoer V1

Trecem acum la o cameră de captură panoramică de 16 megapixeli, cu filmare 2448p la 30 FPS. Costă 65.99 dolari la TomTop.com şi are un design circular foarte comod şi inspirat, cu butoanele la îndemână. Oferă un unghi de vizualizare de 220 de grade pentru video şi are şi conectivitate WiFi. Operează pe bază de carduri microSD şi chiar suportă captură slow motion.

Are şi o funcţie Car Mode, astfel că poate fi folosit pe parbrizul maşinii şi un mod de înregistrare în buclă. Vine şi cu un orificiu special de ataşare prin şurub la diferite device-uri, biciclete sau trepiede. Culmea e că parcă e mai bine dotat decât modelele de mai sus. E şi ceva mai uşor, la 89 de grame.

fidget spinner

BONUS: Avem un fidget spinner clasic la 360 de grade, care costă de obicei 1.89 dolari. Folosind codul cupon LSRPINNER aveţi acces la preţul de 69 de cenţi doar. Livrarea e gratis din China.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×