Chuwi Hi12: OS, UI, aplicaţii sub semnul lui dual boot; Bile albe Android, negre la Windows 10

920 ori
<b>Chuwi Hi12: OS, UI, aplicaţii sub semnul lui dual boot; Bile albe Android, negre la Windows 10</b>Chuwi Hi12 e un pic de Jekyll şi Hyde, în ideea că pe hârtie capacitatea sa dual boot sună bine, dar în realitate există şi neajunsuri. Rulăm Android 5.1 şi Windows 10 aici, cu menţiunea că am fi dorit totuşi un Marshmallow pe acest model.

Chuwi Hi12 e un pic de Jekyll şi Hyde, în ideea că pe hârtie capacitatea sa dual boot sună bine, dar în realitate există şi neajunsuri. Rulăm Android 5.1 şi Windows 10 aici, cu menţiunea că am fi dorit totuşi un Marshmallow pe acest model.

Trecerea între OS-uri se realizează cu o singură apăsare de buton virtual, iar Androidul este cel stock, cu multitasking pe bază de carusel, zona de aplicaţii "dock" în porţiunea inferioară a ecranului şi porţiune dropdown pentru notificări şi Quick Settings. Widget-urile sunt şi ele stock şi nu avem setări speciale în zona dedicată. Nici bloatware nu avem pe acest OS.

Windows 10 e ceva mai complicat, având parte şi de lag şi de o potenţială brickuire dacă încercăm o reinstalare din recovery, ceea ce nu recomandăm. În caz de ceva rău, putem găsi imagini Windows şi Android pe forumul oficial Chuwi. Revenind la Win 10, el aduce Cortana, playerul Groove Music, Xbox Live, file managerul clasic de Windows, cu tot cu foldere la pachet şi soluţia proprie Maps.

Putem lucra cu multiple desktopuri şi mi-ar fi plăcut să zic că browser-ul Microsoft Edge e rapid, dar am avut parte şi de blocaje şi lag în el. Beneficiem de Skype aici, aplicaţii Office şi celebrul meniu start, cu toate tile-urile asociate aplicaţiilor la posturi. Un avantaj e că putem instala aplicaţii clasice de tip .EXE/x86, inclusiv jocuri. Păcat de lentoare...

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×