Acer Liquid Jade Primo: OS, UI, aplicaţii îmbătrânite prematur

853 ori
<b>Acer Liquid Jade Primo: OS, UI, aplicaţii îmbătrânite prematur</b>Ni se pare foarte familiară experienţa de utilizare a lui Acer Liquid Jade Primo, mai ales că am testat recent şi telefonul Microsoft Lumia 950 XL, care vine tot cu Windows 10 Mobile. Totuşi, există şi câteva lipsuri faţă de funcţionalitatea acelui device

Ni se pare foarte familiară experienţa de utilizare a lui Acer Liquid Jade Primo, mai ales că am testat recent şi telefonul Microsoft Lumia 950 XL, care vine tot cu Windows 10 Mobile. Totuşi, există şi câteva lipsuri faţă de funcţionalitatea acelui device.

Pentru început nu avem ecran Glance, spre exemplu. Ecranul Home e acoperit cu faimoasele Live Tiles, în 3 mărimi şi cu suport pentru transparența tile-urilor. Action Center se declanşează cu un swipe în jos şi aduce acele toggles pentru opţiuni de conectivitate sau alte shortcut-uri, dar şi notificări dedesubt. Lista de aplicaţii rămâne un "cârnat" lung numai bun de scrollat minute întregi, dar şi cu o bară de căutare deasupra.

Interfata grafica Acer Liquid Jade Primo

Transparenţa tile-urilor e reglabilă şi ca de obicei pe Windows 10 Mobile nu avem suport pentru aplicaţii sau servicii Google. Pentru multitasking ţinem butonul Back apăsat şi închidem ferestrele cu un "X" în colţ. Se pierde cam mult timp cu acest sistem şi am dori unul mai eficient. Acer pune la bătaie şi un mod de utilizare cu o singură mână, declanşat ţinând apăsat butonul Home.

Acer Liquid Jade Primo

Ecranul se împarte în două şi putem folosi doar jumătate sa de jos cu o singură mână. Am remarcat şi că unele aplicaţii se încarcă destul de greu, iar în ce priveşte Continuum, avem acel doc Acer oferit la pachet, care ne permite să lucrăm în full screen pe un monitor sau chiar televizor. Conectăm telefonul la doc, tastatura şi mouse-ul wireless Acer oferite la pachet se conectează la telefon direct, iar apoi conectăm docul via HDMI la monitor.

Tastatura si mouse pentru Acer Liquid Jade Primo

În cazul testelor noastre am avut un foarte arătos monitor Acer Seria R11 în teste împreună cu device-ul şi el şi-a făcut treabă foarte bine. Practic, veţi putea folosi varianta full screen de Office, Microsoft Edge sau playback media pe ecranul cel mare, asta e utilitatea docului. Telefonul poate folosit şi că touchpad, dacă nu aveţi chef să utilizaţi un mouse. Practic acest bundle vrea sa înlocuiască un mediu de lucru Office de pe un PC standard sau laptop

Continuum

Windows 10 Mobile da senzaţia de vechi şi nu mai convinge, după atât de multe generaţii şi atât de puţine schimbări. Zona de Setări e bine organizată şi compactă la prima vedere, dar are o abordare birocratică, ce te face să treci prin multe submeniuri pentru a ajunge unde doreşti. Pe lista de aplicaţii preinstalate se afla 38 de nume, deci aproape de ideea de bloatware.

De remarcat că avem câte două aplicaţii pentru mesagerie şi telefonie, una pentru fiecare SIM.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×