Huawei MediaPad M3: Cameră solidă pentru o tabletă, se remarcă prin selfie-uri

759 ori
<b>Huawei MediaPad M3: Cameră solidă pentru o tabletă, se remarcă prin selfie-uri</b>Foarte puţini producători de tablete se mai ocupă şi de aspectul "Camera" pe device-urile lor, evident în afară de Apple, camerele de iPad rămânând repere în această zonă. Din când în când au mai apărut şi contestatari, modele ca Nokia N1 şi Xiaomi Mi Pad

Foarte puţini producători de tablete se mai ocupă şi de aspectul "Cameră" pe device-urile lor, evident în afară de Apple, camerele de iPad rămânând repere în această zonă. Din când în când au mai apărut şi contestatari, modele ca Nokia N1 şi Xiaomi Mi Pad având camere bunicele, dar fără să doboare recorduri. Iar azi mai bifăm un device solid la acest capitol: Huawei MediaPad M3.

Tableta vine cu o cameră principală de 8 MP, cu autofocus şi frontală tot de 8 MP, cu focus fix. Nu primim blitz pentru camera principală, iar aplicaţia Camera porneşte rapid. Senzorul foto oferă zoom fluid, viteză bună de fotografiere şi focalizare. Primim şi efecte în aplicaţie, plus o mulţime de moduri de captură, atipic de multe aş spune.

Interfata camera Huawei MediaPad M3

Pe listă se află Beauty, Beauty Video, Panorama, Time Lapse, Audio Note, Pro Photo, Pro Video, Night Shot, Light Painting, Watermark, HDR, Good Food, All Focus, Document Scan. Modul Pro aduce la rândul său setări legate de balans de alb, focalizare, expunere, ISO, shutter şi metering. Putem seta şi rezoluţia, avem şi localizare prin GPS, grila, timer, control audio, touch to capture şi object tracking. În fine, există şi setări pentru saturare, contrast şi luminozitate.

Galeria foto e realizată într-o zi ce combina soarele şi norii de la final de octombrie si ne-a adus o claritate bună, detalii OK, dar nu şi la distanţă. Prim planurile arată bine şi deşi în general am fost mulţumit de calibrarea culorilor, am găsit şi ceva suprasaturare. Cerul arată puţin ciudat, dar pe partea de plusuri avem un HDR solid care reglează bine nivelul de luminozitate, când soarele se iveşte din nori în fundal.

Claritatea şi calitatea capturilor au fost la înălţime pentru o tabletă, iar selfie-urile au fost de-a dreptul excelente. Una din poze e chiar bună de avatar pe Facebook, trebuie să recunosc. La zoom in am pierdut detalii şi aş spune că acest model poate bate o cameră de Xiaomi şi chiar de iPad-uri Air sau Mini. Pe iPad Pro nu l-am testat încă, deci nu ne pronunţăm. Aş spune şi că Huawei MediaPad M3 se poate duela cu telefoanele cu camere de 8 MP fără probleme.

Captura video s-a realizat la rezoluţie Full HD, în format MP4 şi la 30 FPS, plus bitrate de 17 Mbps. Din păcate, deşi filmarea e Full HD, ea arată mai degrabă a HD, sau chiar 480p. Expunerea e bizară, se pierde din calitate la zoom in şi imaginea a fost şi arsă uneori. Microfonul şi-a făcut treaba rezonabil şi aş spune că MediaPad M3 filmează cam cu 40% mai slab decât un iPad. Totuşi la urma urmei nu asta îi e menirea...

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×