Lenovo Yoga Book: OS, UI, aplicaţii pe bază de Android şi Book UI; Analizăm şi tastatura şi stylus-ul Real Pen!

1.073 ori
<b>Lenovo Yoga Book: OS, UI, aplicaţii pe bază de Android şi Book UI; Analizăm şi tastatura şi stylus-ul Real Pen!</b>Noi testăm varianta lui Lenovo Yoga Book care rulează Android 6.0.1 Marshmallow cu acel Book UI aplicat peste şi am dedicat această secţiune de OS, UI şi aplicaţii şi productivităţii oferite de tastatura integrată, dar şi de stylus-ul oferit la pachet.

Noi testăm varianta lui Lenovo Yoga Book care rulează Android 6.0.1 Marshmallow cu acel Book UI aplicat peste şi am dedicat această secţiune, sistemului de operare, interfeței grafice, aplicaţiilor şi productivităţii oferite de tastatura integrată, dar şi de stylus-ul oferit la pachet.

A se remarca faptul că Book UI aduse homescreen-uri aerisite, cu aplicaţiile organizate în foldere şi butoane virtuale de navigare în zona inferioară a ecranului, plus un soi de taskbar, care ţine la îndemână aplicaţiile deschise, lucru atipic pentru Android şi tipic mai degrabă pentru Windows. Multitasking-ul se face cu un panou generos de thumbnail-uri, iar porţiunea dropdown şi Quick Settings e una stock.

Lenovo Yoga Book UI

Setările nu aduc vreo funcţie deosebită, deşi o parte din mine se aştepta cumva să vadă şi un scanner de amprente pe acest dispozitiv. În schimb setările pentru tastatură sunt generoase şi utile, inclusiv reglaje pentru luminozitate, mod Sleep şi intensitatea vibraţiilor la feedback, dar şi sensibilitatea şi viteza de scriere.

Aplicatii Lenovo Yoga Book

Pe lista de aplicaţii preinstalate am numărat 41 de nume, fără prea multe dezinstalabile. Găsim aici Art Rage, o aplicaţie pentru desene şi caricaturi, cu numeroase brush-uri şi setări, Evernote, dar şi Lenovo Marketplace, magazin de aplicaţii care nu prea a funcţionat la testele noastre. Avem şi McAfee drept antivirus, Note Saver şi ShareIt sau SyncIt.

Tastatura lui Lenovo Yoga Book

Trecând acum la secţiunea dedicată tastaturii integrate, pe lângă lookul de panou de control al navei Star Trek, această suprafaţă de input e foarte comodă şi m-am adaptat imediat la ea, în ciuda aşteptărilor mele modeste legate de confortul său. Tastatura Halo, aşa cum se numeşte foloseşte butoane virtuale pe o suprafaţă touch iluminată cu alb şi se transformă şi într-o zonă touch desen cu stylus-ul printr-o singură apăsare de buton.

Lenovo Yoga Book

Avem şi taste shortcut deasupra, iar trecând la stylus, acest Real Pen îşi merita numele pentru că el şi arată ca un stilou şi poate chiar scrie cu cerneală reală. Trebuie doar să îi folosim orificiul din capac pentru a înlătura "mina" digitală şi a înlocui cu una dintre cele 3 mine cu cerneală oferite la pachet. Apoi vom putea scrie pe hârtie direct pe panoul touch şi totul va fi digitalizat pe Lenovo Yoga Book, apărând pe ecran în timp real (desene sau scris).

Lenovo Yoga Book Real Pen

Avem şi un carneţel de notiţe la pachet cu tableta, care are un pad magnetic, ce odată ataşat la zona touch reuşeşte să reproducă ce scrieţi pe ecran chiar şi prin straturi întregi de hârtie şi carton. Nu mă întrebaţi care e procedeul, ce ştiu e ca pe bază de electromagnetism şi magnetism. Dacă aş fi student achiziţia acestor unelte de lucruri ar fi un no brainer, sincer vă spun.

Asemenea comoditate la scrierea alternativă cu cerneală şi digital nu am mai văzut până acum, dar iată pentru final și câteva capturi de ecarn cu interfața acestei originale tablete:

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×