Allview V2 Viper i4G: Camera lasă loc de mai bine pentru V3

1.080 ori
<b>Allview V2 Viper i4G: Camera lasă loc de mai bine pentru V3</b>Ce ar fi un telefon fără cameră? Sauron fără ochiul său? Un tanc fără tun? Evident, Allview V2 Viper i4G vine cu două camere, doar e adresat tinerilor şi tinerii se exprimă vizual în ziua de azi, cu selfie-uri şi "belfie-uri" uneori..

Ce ar fi un telefon fără cameră? Sauron fără ochiul său? Un tanc fără tun? Evident, Allview V2 Viper i4G vine cu două camere, doar e adresat tinerilor şi tinerii se exprimă vizual în ziua de azi, cu selfie-uri şi "belfie-uri" uneori. Acest terminal propune o cameră de 8 megapixeli în spate, cu autofocalizare şi blitz LED singular.

Primim şi o cameră frontală de 5 MP pentru selfie, iar aplicaţia Camera porneşte destul de rapid. Oferă zoom de până la 4X, puţin cam sacadat şi avem şi o focalizare cam lentă, dar viteza de captură foto e OK. Interfaţa e cea tipică unui model Allview şi avem la dispoziţie o rezoluţie de 8 MP în 4:3 sau 6 MP în 16:9 la fotografiere.

Opţiunile sunt cele obişnuite, precum Anti Banding sau geotagging, iar modurile de captură sunt acestea: Scan, Smart Scene, Super Photo (fotografie de 40 de megapixeli prin interpolare), G F, Face Beauty, HDR, Pic Note, Pro, Filter, Night, Normal, Take Anytime şi Panoramă. Modul Pro aduce şi funcţii că Expunere, ISO, Balans de Alb, Shutter (de la 1/30 secunde la 12 secunde) şi focalizare (de la macro la infinit).

Captură video se realizează maxim la rezoluţie Full HD. Am realizat o porţiune a galeriei foto într-o zi cu ploaie şi nori şi într-o zi însorită. În cea cu ploaie am surprins culori realiste, dar am avut şi destul de multe cadre spălăcite. Selfie-ul mi s-a părut prea albicios, parcă acoperit de o "ceață", iar captura foto la umbră a fost neclară.

Am remarcat că acest smartphone nu prea poate compensa diferenţa de luminozitate şi nu se împacă cu un dynamic range larg. Practic o zonă prea iluminată sau întunecată în cadru îi face probleme. Panorama e puţin întunecată, dar aş spune că e clară şi are detalii OK surprinse. Acei trandafiri fotografiaţi au culori cam artificiale şi mi-a luat ceva să realizez un prim plan, ratând 3 fotografii şi aşteptând mult focalizarea perfectă.

Când lumina e uniformă fotografiile ies OK, altfel nu. La testul de zoom în am şi pierdut din detalii, după cum era de aşteptat pentru o cameră de 8 MP. În ziua cu soare am surprins o textură OK a obiectelor şi culori bunicele, dar în acele petice de lumină din cadru iar apar problemele cu dynamic range. HDR-ul mai rezolvă din problema dar nu total.

Modul Super Photo oferă o mulţime de detalii la captură de 40 MP, iar per total la captura foto aş spune că avem o cameră ce se încadrează la categoria mediu. Captura video se realizează în format MP4, la rezoluţie Full HD, cu frame rate de 25 sau 30 FPS şi bitrate de 14 Mbps. Aici iar avem probleme cu imaginea albicioasă şi spălăcită, cam tremurată şi apare un fel de "ceaţă" iar.

Culorile nu sunt realiste şi se pierde calitate la zoom. Microfonul în schimb se comportă bine şi capturează bine ambianţa. Captura video din ziua însorită a fost tot tremurată, dar a avut culori mai OK. Iarba a arătat grainy la filmare şi aş spune că filmarea şi în general captura foto/video a fost sacrificată pe altarul preţului.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×