iPhone SE: Camera lui iPhone 6S vine cu filmare excelentă, nu doboară recorduri

1.546 ori
<b>iPhone SE: Camera lui iPhone 6S vine cu filmare excelentă, nu doboară recorduri</b>iPhone SE nu aduce nimic cu adevărat nou în zona foto, ci reciclează camera spate de pe iPhone 6S şi camera frontală a lui iPhone 5s, asta clarificăm din start. Nu că ar fi rea camera din spate, nu mă înţelegeţi greşit! E totuşi un senzor performant

iPhone SE nu aduce nimic cu adevărat nou în zona foto, ci reciclează camera spate de pe iPhone 6S şi camera frontală a lui iPhone 5s, asta clarificăm din start. Nu că ar fi rea camera din spate, nu mă înţelegeţi greşit! E totuşi un senzor performant iSight de 12 MP, cu pixeli de 1.22 microni, tehnologie Focus Pixels, blitz True Tone şi deschidere F/2.2.

Avem parte şi de lentilă cu 5 elemente şi filtru hybrid IR, plus suport pentru captura video 4K. În față primim o cameră selfie de 1.2 MP, cu captură video maxim 720p şi cu aportul lui "Retina Flash", adică iluminarea ecranului cu 300% ca înlocuitor de blitz frontal. Aplicaţia Camera se deschide foarte rapid, iar captura este instantă, ca de obicei iPhone-urile şi Nexus 6P având recordul de viteză la captura foto, distanţa dintre apăsarea butonului shutter şi realizarea capturii tinzând spre zero.

Interfata camerei lui iPhone SE

Focalizarea nu e totuşi foarte rapidă, dar schimbarea de expunere e foarte precisă şi rapidă în schimb. Avem şi Live Photos, care se declanşează automat când le privim în galerie, în lipsa lui 3D Touch. HDR poate fi setat pe On/Off/Auto şi avem şi opţiuni pentru blitz şi timer, dar şi filtre la dispoziţie. Modurile de captură includ Panorama, Square, Photo, Video, Slow Motion şi Time Lapse.

Captura video se realizează la rezoluţie Full HD la 30 sau 60 FPS sau 4K la 30 FPS. Putem filma şi slow motion la 240 FPS sau 120 FPS în HD respectiv Full HD. Galeria foto realizată cu camera lui iPhone SE include capturi dintr-o zi însorită de aprilie. Am avut culori realiste şi bine calibrate, imagini clare şi prim planuri excelente. Există şi o uşoară tendinţa de over-sharpening digital totuşi.

Textura jucăriilor din parc, a posterelor şi a florilor a fost excelentă. Capturile de aproape cu flori au ieşit şi ele foarte bine şi ne-a plăcut modul cum focalizează acest mic iPhone. Selfie-ul a arătat OK, în ciuda camerei vechi şi culoarea şi textura pielii au fost naturale. Panorama e superbă şi foarte lată, cu rezoluţie de 16382 x 3628 pixeli.

Reţineţi totuşi şi limitările senzorului de 12 MP, astfel că dacă dăm zoom în timpul capturii foto, se pierd detalii în mod clar. HDR-ul e excelent, pus la treabă la acel şantier de Mall din Parcul IOR. Live Photos arată şi ele binişor, ca un GAF tipic şi avem detalii excelente la capturile landscape. Nu avem nici o problemă cu focalizarea, expunerea şi nici un cadru ratat, în mare.

În condiţii low light, luminozitatea şi culorile au fost OK, dar nu au bătut vreun record. Am apreciat că luminile stradale nu au avut halo-uri mari şi nu a existat prea mult grain şi blur. Există câteva reflexii ciudate ce mai apar prin fotografiile nocturne, dar în mare totul a fost clar şi bine capturat. Prim planurile arată bine, deşi au existat şi câteva blurate, pentru că aşa e când faci poze în întuneric, nu eşti sigur când e gata cadrul şi poţi mişca terminalul.

Retina Flash a dus la realizarea de selfie-uri foarte bune, în schimb. Şi captura indoor e bună, deşi fără blitz culorile sunt cam spălăcite. Pot spune cu uşurinţă că această cameră e sub Huawei P9 sau Galaxy S7, dar şi sub Nexus 6P, în special în condiţii low light. Nivelul de calitate e fix ca la iPhone 6S ziua şi chiar dacă e bun, din nou, nu batem recorduri, mai ales pentru pretenţiile din 2016.

Pe partea de video am înregistrat un slow motion excelent, am filmat în format .MOV şi la rezoluţie Full HD (30 sau 60 FPS) sau 4K. Expunerea a fost excelent reglată la filmarea cu acele macarale, iar microfonul a fost perfect, pur şi simplu perfect. Focalizarea şi claritatea au fost şi ele foarte bune la captura video.

Filmarea 4K a avut bitrate de 50 Mbps şi a oferit culori excelente, luminozitate şi focalizare bună. La zoom in se cam pierd din detalii, după cum se vede din captura cu acea rață. Stabilizarea digitală e oarecum modestă şi parcă iPhone 6 stabiliza puţin mai bine, dar suntem totuşi în grafic şi nu pierdem focalizare la urcarea scărilor.

În condiţii low light am filmat doar OK şi atât, puţin cam întunecat ce e drept, dar destul de clar. E important de subliniat că indiferent ce facem, flic-flac-uri, urcări de scări, filmare pe beznă, din mers sau cu soarele în ochi, niciodată nu pierdem focalizarea. Aş spune că acest iPhone filmează mai bine decât orice telefon ASUS, 90% dintre modelele Huawei şi e şi peste Lenovo Vibe X3 la acest capitol.

Nu se poate totuşi întrece cu maeştrii stabilizării optice din universul Android.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×