iHunt Freedom: Camera cu senzor de iPhone 5s nu se dezminte

1.258 ori
<b>iHunt Freedom: Camera cu senzor de iPhone 5s nu se dezminte</b>Cu puţin research online am descoperit că teoretic iHunt Freedom are acelaşi senzor foto ca şi iPhone 5s, sau în cel mai rău caz un senzor înrudit. E vorba despre camera principală de 8 MP, cu blitz LED şi senzor sony IMX 149. El apărea şi pe Ulefone..

Cu puţin research online am descoperit că teoretic iHunt Freedom are acelaşi senzor foto ca iPhone 5s, sau în cel mai rău caz un senzor înrudit. E vorba despre camera principală de 8 MP, cu blitz LED şi senzor sony IMX 149. El apărea şi pe Ulefone Metal, iar în faţa lui iHunt Freedom se află o cameră de 2 MP, cu blitz LED, pentru selfie.

Aplicaţia Camera porneşte cam greu, zoomul e sacadat, iar focalizarea lentă. Şi captura foto se realizează cam lent. Modurile de captură includ Live Photo, Motion Track, Face Beauty, Panorama şi Multi Angle. În zona superioară a interfaţei găsim opţiunea HDR, gesturi de control, shortcut pentru camera frontală şi blitz. Opţiunile camerei includ localizare, expunere, efecte de culoare, scenă, balans de alb, nuanţă, claritate, saturare, contrast şi luminozitate.

Interfata camera iHunt Freedom

Avem şi Zero Shutter Delay, Anti Flicker, control vocal, detectare facială, self timer, ISO şi rezoluţia fotografiilor, care apropo poate ajunge la 13 MP, deşi avem o cameră de 8 MP şi asta prin interpolare. Pe partea de opţiuni video avem stabilizare electronică, opţiuni legate de microfon, rezoluţie şi time lapse. Trecem acum la galerie, cu fotografii realizate într-o zi însorită de august.

Culorile arată OK la umbră, dar la soare avem şi câteva cadre prea albite. În mod surprinzător calitatea la zoom a fost bună şi nu am pierdut prea multe detalii după ce am dat zoom. Şi HDR-ul a fost de calitate, iar prim planurile au fost reuşite. E drept că la captura landscape nu am avut prea multe detalii, iar per total am considerat coloritul bun, nu am avut cadre arse şi am fost mulţumiţi de expunere în general şi de focalizare.

Panorama a avut rezoluţie mică, de 3440 x 464 pixeli, dar măcar nu a avut deformări sau neclarităţi. Ies în evidenţă de departe prim planurile cu acea floare portocalie, momentul de glorie al acestui device. Pentru ca să nu ne entuziasmam prea mult, am avut şi câteva fotografii cu o nuanţă verde ciudată apărută din senin, dar în general calitatea a fost bună.

Din păcate selfie-urile, care veneau cu aşteptări mari au cam dezamăgit şi nu au fost nici detaliate, nici chiar perfect iluminate. Părul arăta că lemnul în aceste capturi, dar măcar am avut camera principală care a livrat. Captura low light aduce lumini uriaşe, blitz nu prea puternic, dar planuri apropiate reuşite. Nici culorile nu arată rău şi deşi există nişte blur, vă reamintesc că acesta e un telefon de doar 375 lei.

Focalizarea se petrece adecvat noaptea şi trăgând linie, pe zona foto iHunt Freedom se bate uşor cu modele ce costa dublu sau chiar triplu faţă de el. Filmarea e realizată în format 3GPP, la 30 FPS, cu rezoluţie Full HD şi cu bitrate de 24 Mbps. Rezultatul e o serie de clipuri cam tremurate, unele şi arse şi suprasaturate. Calitatea la zoom e slabă, dar luminozitatea şi focalizarea sunt acceptabile.

Aş spune că nici microfonul nu e rău deloc. Claritatea a fost în mare OK şi am avut şi o captură cel puţin cu culori calibrate mai OK. Am văzut mai rău de atât şi luând în calcul segmentul în care operăm suntem mai indulgenţi. iHunt Freedom nu impresionează prin filmare, dar e rezonabil la acest capitol. Pe timp de noapte scad şi frame rate-ul la 16 FPS şi bitrate-ul la 7 Mbps, iar rezultatul e o imagine în ceaţă, tremurată şi cu lumini uriaşe.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×