Allview X4 Soul Lite: OS, UI, aplicaţii cu adevărat stock şi fără bloatware

1.337 ori
<b>Allview X4 Soul Lite: OS, UI, aplicaţii cu adevărat stock şi fără bloatware</b>Să vezi Android Nougat pe terminale Allview nu mai e de ceva vreme surprinzător, dar un Android curat şi pur, fără ca măcar zona Quick Settings să fie alterată ne cam surprinde. Allview X4 Soul Lite adopta fix această abordare, pură, stock, vanilla sau..

Să vezi Android Nougat pe terminale Allview nu mai e de ceva vreme surprinzător, dar un Android curat şi pur, fără ca măcar zona Quick Settings să fie alterată ne cam surprinde. Allview X4 Soul Lite adopta fix această abordare, pură, stock, vanilla sau cum vreţi să îi mai spuneţi.

Visual UI practic nu este prezent aici, ci doar Nougat. Multitasking-ul e pe bază de carusel şi nu am putut să nu remarcăm o oarecare redundanță, prin prezența de butoane virtuale, plus buton Home, cel cu scannerul de amprente integrat. Acum pentru a accesa zona Quick Settings nu mai facem swipe în sus ca pe un terminal Allview clasic, ci facem swipe în jos ca pe orice telefon standard cu Android din ultimii ani.

Interfata grafica Allview X4 Soul Lite

Porţiunea dropdown include şi notificări, evident aerisite şi bine spaţiate, specific epocii Android 7.0. Dacă ţinem apăsat pe homescreen intrăm în zona de Wallpaper, Widgets şi Setări. Şi aici totul e stock şi nealterat. Setările în sine ne duc spre scannerul de amprente, care are un setup în 18 paşi, dar e încetinit foarte mult la autentificare de o animaţie lungă. Alte opţiuni în zona de Setări sunt Inteligent Touch, Custom Gesture, SOS, şi Theme.

Avem şi opţiunea DND, reglaje pentru bara de status şi un App Manager, care curăţă în mod eficient memoria şi cache-ul. Pe lista de aplicaţii preinstalate se află 32 de nume, foarte OK chiar şi pentru cei mai pretenţioşi dintre noi. Printre ele găsim suita Play, Bitdefender Mobile Security, Allwatch, Drive, Duo, Facebook. Ca alternativă de multitasking primim şi modul Split Screen la dispoziţie, funcţionând cu câteva aplicaţii de bază.

O experienţă cu adevărat stock pe care mă aştept să o mai văd şi pe alte modele Allview pe viitor.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×