Sony Xperia XA1 Ultra: OS, UI, aplicaţii tipice Xperia, cu aer de PlayStation şi Nougat

1.568 ori
<b>Sony Xperia XA1 Ultra: OS, UI, aplicaţii tipice Xperia, cu aer de PlayStation şi Nougat</b>Sony Xperia XA1 Ultra a debutat cu cel mai nou Android disponibil în momentul lansării şi anume Android Nougat, asta spre deosebire de modelele Galaxy A 2017, care cumva au rămas la Marshmallow, nu ştim de ce. În fine, cert e că acest Xperia vine cu un UI

Sony Xperia XA1 Ultra a debutat cu cel mai nou Android disponibil în momentul lansării şi anume Android Nougat, asta spre deosebire de modelele Galaxy A 2017, care cumva au rămas la Marshmallow, nu ştim de ce. În fine, cert e că acest Xperia vine cu un UI tipic aplicat peste Android 7.0 Nougat şi cu unele elemente stock îmbinate cu identitatea vizuală specifică Sony, de pe Blu-ray playere, televizoare si console.

Interfata grafica Sony Xperia XA1 Ultra

Avem multitasking pe bază de carusel, o interfaţă minimalistă, pe bază de alb şi albastru, iar dacă ţinem apăsat pe ecran putem umbla la widget-urile cu look aerisit şi transparent. Putem regla şi mărimea de iconuri, aplica icon pack-uri şi schimba teme şi wallpaper-uri după pofta inimii. Există şi efecte printre opţiuni, iar Google Now primeşte cel mai din stânga homescreen.

În porţiunea dropdown avem Quick Settings şi notificări (wide şi bine spaţiate), iar printre setări regăsim opţiuni de conectivitate, utilizare cu o singură mână şi optimizare a aplicaţiilor. Nici urmă de scanner de amprente, în cazul în care vă întrebaţi. Aplicaţiile sunt organizate bine şi au propria lor zona de sugestii şi căutări, care poate induce în confuzie un utilizator biban de Xperia, dar vă obişnuiţi rapid după.

44 de aplicaţii sunt preinstalate aici, destul de multe faţă de preferinţele şi cerinţele actuale, dar partea bună e că poţi să ştergi multe dintre ele. Avem o aplicaţie PlayStation, un Movie Creator, Sketch, Spotify, Track ID şi antivirusul AVG. O experienţă tipică Xperia aş zice şi deşi arăta şi se mişca bine, poate a venit momentul ca Sony să mai schimbe câte ceva.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×