Am vorbit cu Brian Tang de la ASUS despre provocările lui ASUS ROG Phone 2 și am filmat modelul în mai multe ipostaze ale proiectului (video)

848 ori
<b>Am vorbit cu Brian Tang de la ASUS despre provocările lui ASUS ROG Phone 2 și am filmat modelul în mai multe ipostaze ale proiectului (video)</b>După ce s-a potolit agitaţia de la prezentarea lui ASUS ROG Phone 2, am avut ocazia să stau de vorbă cu Brian Tang, Senior Product Director ROG Phone, pentru a afla provocările din spatele acestui produs

După ce s-a potolit agitaţia de la prezentarea lui ASUS ROG Phone 2, am avut ocazia să stau de vorbă cu Brian Tang, Senior Product Director ROG Phone, pentru a afla provocările din spatele acestui produs. Mai jos vedeţi şi un soi de making of şi teardown video pentru noul telefon.

Am purtat discuţia alături de George Buhnici şi i-am pus o serie de întrebări oficialului. Iată punctual tot ce am descoperit

1. Am aflat că ASUS a pornit de la 10.000 mAh pentru bateria acestui telefon şi a luat-o in jos, din aproape în aproape pentru a găsi soluţia ergonomică corectă şi a nu scoate totuşi un mamut de telefon. Au ramas la 6000 mAh.

2. Am întrebat şi despre chestiunea rezistenţei la apă, sacrificată pentru acel conector lateral şi pentru aerisirea din spate. Există totuşi discuţii despre aşa ceva la generaţia a treia de ROG Phone.

3.Am întrebat şi de ce a fost nevoie de 4 soluţii de răcire şi nu doar de una singură, iar răspunsul a fost pentru extra siguranţă, un fel de "just in case" pentru sesiunile hardcore de jocuri şi jocurile viitorului, cele solicitante.

4. Am mai întrebat şi de ce nu avem o încărcare super rapidă, iar aici a fost un răspuns pe care nu l-am înţeles foarte bine, ceva legat de tehnologia bateriei şi de faptul că echipa a avut de ales fie între încărcare rapidă a unei baterii mai mici, fie între o baterie mai generoasă, care se încarcă mai lent.

5. De abia aici am avut ocazia să înţeleg ce face acea husă ROG Lighting Armor Case: foloseşte al doilea bliţ LED pentru a aprinde logo-ul ROG şi celelalte modele desenate pe spatele său.

6. ASUS nu se ferește să recunoască faptul că Nintendo Switch a fost inspiraţia pentru Kunai, dar regândit. A fost chiar un moment când cele două joystickuri care se pot pune lateral au fost numit "Joy Cons" de un oficial ASUS.

7. Am înţeles şi că s-a dorit implementarea de funcţii AR, dar că jocurile AR nu sunt încă destul de mari şi populare şi ASUS ar prefera un soi de headset AR special, dar asta în viitorul îndepărtat.

8. George Buhnici a remarcat şi că nu e prea mulţumitoare camera frontală de 24 MP din cele încercate de el la interior, dar oficialul a subliniat că avem doar prototipuri acolo şi posibil ca la generaţia 3 de ROG Phone să avem o cameră şi mai şi. De fapt echipa de ingineri nu a adaugat nimic camerei de la ZenFone 6, ci a preluat-o integral. Întrebasem eu de ce nu au pus și OIS și acesta a fost răspunsul.

9.Am aflat că inserţia metalică din spate e gândită să semene cu o sabie. Și joystick-ul Kunai este inspirat de o armă japoneză aruncată în adversari, ca un pumnal.

10. Noul TwinView Dock a fost făcut mai subţire şi mai minimalist după feedback-ul gamerilor de la prima generaţie. Are un ecran pe măsura celui de pe ROG Phone 2.

La final vă las cu un video de making of şi teardown pentru ROG Phone 2, în care vedem prototipuri cu baterii de 7000 mAh, spate în gradient, spate ceramic, diferite modele şi culori pentru designul din spate, plus numeroase variante de folii protectoare. Apar şi rama metalică şi scheletul în diferite ipostaze de prelucrare industrială, dar şi componentele la nivel de motoraş haptic, heat sink şi segmente de carcasă trecute prin CNC şi gravură laser.

TwinView Dock 2 este disecat, cu bateria la vedere şi vedem şi cutia telefonului, plus joystick-ul Kunai cu holder, gamepad şi husa dedicată. Privim la interiorul lui Aero Active Cooler şi avem şi desene şi schiţe de ROG Phone 2, unele aducând cu un Nintendo DS. S-a trecut prin multe prototipuri până la designul final, cel câştigător, se pare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×