Apple iPhone 8 Plus: Camera la egalitate cu iPhone X

921 ori
<b>Apple iPhone 8 Plus: Camera la egalitate cu iPhone X</b>Acum că am testat camera lui iPhone X, suntem chiar curioşi să vedem care sunt similarităţile şi deosebirile faţă de cea de pe iPhone 8 Plus. Pe hârtie sunt foarte similare, dar în realitate X-ul are un plus. Să vedem cum stăm la logistică.

Acum că am testat camera lui iPhone X, suntem chiar curioşi să vedem care sunt similarităţile şi deosebirile faţă de cea de pe iPhone 8 Plus. Pe hârtie sunt foarte similare, dar în realitate X-ul are un plus. Să vedem cum stăm la logistică.

Apple iPhone 8 Plus vine cu doi senzori de 12 MP, unul wide angle cu deschidere F/1.8 şi unul telephoto cu deschidere F/2.8. Primim şi zoom optic 2X şi captura cea nouă Portrait/Portrait Lightning, dar doar pentru camera principală, nu şi cea frontală ca la iPhone X. Stabilizarea optică e prezentă doar pentru o singură cameră aici, nu pentru ambele că la iPhone X.

Avem parte şi de un blitz Quad LED şi lentilă cu 6 elemente, dar vreţi să intrăm în detalii tehnice. Şi dacă tot suntem în acel univers al detaliilor tehnice, aflaţi că avem senzori Sony Exmor RS aici, cu mărime a pixelilor de 1.22 microni pentru camera wide angle şi 1 micron pentru cea telephoto. Faţă de iPhone 7 Plus primim o izolare mai bună a pixelilor şi filmare 4K la 60 FPS ca extra-uri.

Pentru selfie avem o cameră de 7 megapixeli, cu deschidere F/2.2 şi filmare Full HD la 30 FPS. Interfaţa camerei e tipică pentru un iPhone, minimalistă, simplă şi lăsând setările de rezoluţie la filmare în Setări. Zoomul 2X optic e super fluid, iar opţiunile sunt clasice, de la HDR şi Timer la efecte şi Portrait, cu acele reglaje de lumină, care fac capturile ca de portofoliu al unui fotomodel.

Focalizarea e rapidă, fotografierea şi ea la fel, iar zoomul e fluid. Trecem şi la galerie evident cu uriaşul noroc de a fi prins probabil cea mai frumoasă zi de toamnă târzie din 2017. Era începutul lunii noiembrie, dar ruginiul ajunsese la nivel maxim în copaci şi în general în natură. Ne-am bucurat întâi de un zoom excelent, fără a pierde detalii în coroana copacilor.

Chiar dacă am lăudat zoomul, ştim că Xperia-urile pot mai bine de atât, capturând mai mulţi pixeli. Culorile şi prim planurile arată excelent. Am apreciat mult şi selfie-urile şi mă mănâncă mâna să scriu că ar fi cele mai bune EVER, doar că simt că telefonul umbla din software la capturi să te facă să arăţi excelent. Orice Shrek devine Brad Pitt practic, fără să ai opţiune de Beautify.

Cert e că tenul, părul şi fundalul sunt perfect de clare, ca o captură lucioasă de aparat foto cu film la serbare. Camerele acestui device nu au eşuat niciodată. Poţi să alergi şi să faci poze, poţi să dai din mâini, să ai ADHD şi nu o să vezi nimic blurat. Panorama nu e foarte curbată din fericire, dar are ceva probleme de expunere parcă. Rezoluţia e generoasă, la 16.382 x 3628 pixeli.

Totul arată parcă puţin prea bine şi la camera principală şi miroase a prelucrare extra aici. Aş fi dorit fotografii un pic mai realiste, mai apropiate de ce vedem cu ochiul liber. Sunt şi porţiuni ale norilor unde camera îşi dă în petec cu dynamic range-ul şi prezintă doar o zonă albă. HDR-ul repară cerul din fericire. Deşi am avut acele obiecţii la culori, lucrurile nu sunt atât de dramatic modificate mereu, ci doar atunci când ai culori vii în faţă, ei bine camera le face şi mai vii.

În rest, luminozitatea, expunerea, focalizarea au fost de top. Pun camera lui iPhone 8 Plus la captura diurnă la egalitate cu iPhone X şi Galaxy S8, plus HTC U11. Note 8 are culori mai realiste, iar Xperia XZ1 prinde mai multe detalii. Captura foto low light a început de fapt cu un test indoors, la un restaurant. Pus în faţa unor lumini gălbui difuze, iPhone 8 Plus a dat şi câteva chixuri, performând nu departe de al meu iPhone 7.

Ceva grain a apărut. Pe de altă parte, cu iPhone 8 Plus folosit drept DSLR pentru poze de unboxing, e aur curat la claritate şi iluminare. Trecem totuşi la exterior, noaptea, unde blitzul a fost excelent, totul a fost foarte luminos şi clar. Claritatea a fost la egalitate cu captura pe timp de zi, sincer să fiu. Iarăşi detaliile sunt sub Xperia XZ1 şi Note 8 parcă şi am apreciat foarte mult culorile, în special roşul şi verdele.

La zoom după 3X apare şi ceva grain şi nu am avut vreo reflecţie dubioasă. Cantitatea de galben a fost rezonabilă şi nu am văzut vreo poză cu "icter". Halourile stâlpilor de iluminare au avut mărime standard, fără a fi "umflate". Totul arata perfect şi la 2X zoom optic şi aş zice că per total această cameră performează noaptea cu un 10% sub Galaxy Note 8, dar clar peste LG G6 şi Huawei P10.

E egalul lui Galaxy S8 şi HTC U11. Totuşi saltul e cam mic faţă de iPhone 7 Plus la calitatea capturii nocturne, insesizabil dacă nu ai ochiul format.

Trecem la captura video, unde avem culori excelente pe timp de zi, dynamic range perfect şi un microfon genial, fără ecou, fără bas prea puternic şi ideal pentru a capta voci şi muzica. Zoomul a făcut o impresie bună, fără a pierde detalii prea multe, iar stabilizarea a fost sub cea a lui Galaxy Note 8 şi Xperia XZ1, nefiind chiar mereu 100% capabilă să ne împiedice tremurarea imaginii.

Slow mo arată în continuare excelent şi faţă de telefoanele Xperia, aici nu este nevoie de o cantitate mare de lumină pentru a realiza un slow motion reuşit, cum se întâmplă acolo cu Super Slow Motion. Camera frontală filmează binişor, are microfon excelent, dar imaginea tremură prea mult şi fundalul e prea neclar pentru a face din iPhone 8 Plus o unealtă viabilă de vlogging.

Captură video 4K la 60 FPS e pur şi simplu perfectă, la focalizare, claritate şi culori, deci nu veţi găsi obiecţii aici. Aş îndrăzni să spun că acest telefon filmează la fel de bine că Xperia XZ1 şi Galaxy Note 8 la orice capitol minus stabilizare. La claritate e acolo între granzi şi la culori oscilez între a le numi perfecte sau prea calibrate din software.

În ce priveşte captura video low light, lucrurile rămân luminoase şi clare, halourile iarăşi arata OK şi microfonul e perfect. Acum cu târgurile de Crăciun veţi avea un telefon numai bun de capturat atmosfera. Zoomul e excelent şi mă refer aici la câte detalii se mai văd că lumea după ce începeţi să daţi zoom. Ceva flicker apare din când în când totuşi, iar la distanţă, deasupra clădirilor se vede şi un pic de grain.

Repet, e totul clar şi luminos, dar un 5% acolo sub Note 8 se cunoaşte. Pe de altă parte mă uit la filmările lui iPhone 7 Plus şi ele păreau să fie mai tremurate şi mai înceţoşate decât ce vedem acum. Orice evoluţie faţă de predecesor e un plus, evident, iar noaptea se simte cel mai bine acest lucru. În ciuda tuturor complimentelor de mai sus, senzaţia e tot de iPhone 7S Plus şi nu de salt de 2 ani ca la nume.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×