Bluboo S1: Cameră bună doar la sarcini de bază, multe FAIL-uri inacceptabile

1.227 ori
<b>Bluboo S1: Cameră bună doar la sarcini de bază, multe FAIL-uri inacceptabile</b>Bluboo S1 a fost unul dintre primele telefoane după o lungă perioadă de timp care ne-a arătat că uneori compromisurile telefoanelor din China nu pot fi acceptate. Sunt momente ca acesta când înţelegem de ce reputaţia de "chinezărie" e mai degrabă rea..

Bluboo S1 a fost unul dintre primele telefoane după o lungă perioadă de timp care ne-a arătat că uneori compromisurile telefoanelor din China nu pot fi acceptate. Sunt momente ca acesta când înţelegem de ce reputaţia de "chinezărie" e mai degrabă rea decât bună. Pe hârtie primim un telefon cu cameră duală, cu senzori de 13 + 3 MP.

Prin interpolare camera principală ajunge la 16 megapixeli ca rezoluţie. În față avem o cameră de 5 MP, care prin interpolare ajunge la 8 MP. Camera secundară din modulul dual, cea de 3 MP este folosită pentru percepţia adâncimii. Aplicaţia Camera are o viteză bună de pornire şi vine cu efecte, zoom instant 2X (cu siguranţă nu optic), focalizare de nivel mediu ca viteza, dar şi un zoom lent.

Primim şi HDR, detectare facială, plus un slider pentru înfrumuseţarea facială. O curiozitate e faptul că putem folosi 80 de nivele de blur aici, cel puţin aparent. Printre opţiuni se află şi captura monocroma şi Panorama, iar un mod Pro vă lasă să umblaţi la expunere, balans de alb şi ISO. Trecem şi la galerie şi pregătiţi-vă, pentru că avem câteva roşii de aruncat şi nu sunt din cele proaspete.

Captura Bokeh este falsă, blurr-ul este plasat random în jurul subiectului central, ca şi cum camera secundară din modulul dual ar fi fix degeaba (ceea ce şi bănuim că este). Captura monocromă este doar din software, nu hardware ca la Huawei P9 şi P10. Claritatea fotografiilor a fost în regulă şi am avut şi câteva capturi neclare, nu multe, dar sunt totuşi.

Culorile sunt în grafic cu percepţia mea oculară şi cu cerinţele la nivel sRGB. Focalizarea e bună la prim planuri şi nici detaliile la capturile landscape nu sunt rele. Selfie-urile sunt foarte grainy şi înceţoşate, iar telefonul trebuie ţinut cu susul în jos pentru a putea face selfie-uri cât de cât capabile, dar nici atunci nu prea arată bine...

Panorama ajunge la 8304 x 848 pixeli, ceea ce e rezonabil să zicem. Nuanţa de verde e bine prinsă de această cameră, iar prim planurile cu jucării şi obiecte din parc sunt excelente. Textura e foarte bună, florile arată bine, iar focalizarea la acele lumânări atârnate în parc recunosc că m-a încântat deosebit. Practic camera e acceptabilă în zona midrange la fotografiere ziua, dar minusurile sunt selfie-urile şi captura Bokeh mincinoasă.

Per total Bluboo S1 navighează în aceleaşi ape cu Vernee Thor şi Huawei Honor 6, dar şi la nivel cu un Nubia. Huawei P10 Lite e clar peste spre exemplu. Captura foto low light a etalat unul dintre cele mai slabe şi inutile blitzuri văzute de mine. Toate metehnele camerelor testate noaptea sunt aici: blur, nuanţe violet, roşii, galbene, lumini fantomatice, de toate.

Detaliile sunt slabe, halourile mari şi nimic nu e constant. Neclaritatea e prea mare pentru a fi mulţumit şi doar captura alb/negru e acceptabilă. Bluboo S1 e sub 90% dintre telefoanele pe care le-am testat, la capitolul captura foto nocturnă. Trecem la captura video şi aici nu avem veşti bune. Filmăm în format 3GPP, în Full HD, la 30 FPS şi 17 Mbps.

Claritatea este OK, dar microfonul nu se descurcă deloc cu vântul. Refocalizarea e o mare problemă, având loc prea des. Schimbările de expunere sunt cam ciudate, iar stabilizarea e slabă. Zoomul e şi el slab şi se pierd toate detaliile. Culorile sunt totuşi bine calibrate. E enervant totuşi că odată la 2-3 se refocalizează imaginea. E mare păcat pentru că avem o claritate şi culori destul de OK.

Există o mică şansă de a scăpa de refocalizarea continua dacă schimbăm aplicaţia camerei, dar e doar o speculaţie şi ar putea fi vina hardware-ului. Altfel e neglijabilă filmarea şi nu o pot recomanda nimănui. Are rost să vă mai zic cum filmează noaptea? Lucrurile se petrec la 9 FPS, 6 Mbps, totul este lent, plin de lag şi se mişca în frame-uri. Neclaritatea e la ordinea zilei (sau nopţii) şi totul e roz, slab şi nimic nu arată bine.

Decât să filmaţi noaptea cu Bluboo S1, mai bine vă cumpăraţi o săpuniera şi încercaţi să filmaţi cu ea.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×