Xiaomi Redmi 5 Plus: Cameră bună la selfie, culori şi la captură video

1.468 ori
<b>Xiaomi Redmi 5 Plus: Cameră bună la selfie, culori şi la captură video</b>Xiaomi Redmi 5 Plus pare că adopta o selecţie clasică de camere. Te uiţi pe hârtie, vezi 12 şi 5 megapixeli şi mergi mai departe… teoretic. Telefonul nu se aruncă la camere duale frontale, camere de 24 MP sau alte nebunii. Şi poate că face bine ce face...

Xiaomi Redmi 5 Plus pare că adoptă o selecţie clasică de camere. Te uiţi pe hârtie, vezi 12 şi 5 megapixeli şi mergi mai departe… teoretic. Telefonul nu se aruncă la camere duale frontale, camere de 24 MP sau alte nebunii. Şi poate că face bine ce face... Aflaţi mai jos.

În spate găsim o cameră de 12 megapixeli, cu pixeli de 1.25 microni, obiectiv cu 5 elemente, deschidere F/2.2 şi blitz dual LED. Avem şi HDR şi PDAF, funcţii standard aş zice. Camera frontală are o rezoluţie de 5 megapixeli, ştie să filmeze în Full HD, are şi funcţie Beauty şi chiar propriul blitz.

Xiaomi Redmi 5 Plus video-prezentare cameră

Aplicaţia Camera porneşte rapid, captura foto are viteza modestă, dar focalizarea a fost la înălţime când vine vorba de vivacitate. Zoomul e cam lent totuşi. Modurile de captură sunt standard pentru un Xiaomi:

  • Audio
  • Beautify
  • Tilt Shift
  • Timer
  • Straighten
  • Scene
  • Panorama
  • Manual (ISO, balans de alb))
  • HHT

În zona de opţiuni mai putem umbla la contrast, saturare, claritate şi expunere. Trecând la galeria foto, am avut parte de o vreme însorită şi pot să zic că în sfârşit am prins un HDR care îşi face treaba bine. Nu sunt cadre albicioase sau ciudăţenii de claritate, cum mai vedem uneori. Claritatea a fost în general OK şi aş plasa acest telefon la egalitate cu Samsung Galaxy A5 (2017).

Zoomul testat de mine a fost OK la nivelul întâi, dar la nivelul 2 se pierdeau prea multe detalii. În general când nu dăm zoom detaliile sunt mulţumitoare, inclusiv când vezi capturile pe PC. Ce m-a şocat cu adevărat a fost calitatea selfie-urilor. Atât pentru aşteptările de la un Xiaomi, cât şi pentru aşteptările de la o cameră de 5 megapixeli. Îmi place cum arată pielea, textura, barbă, nuanţele de culoare şi simt ceva influenţă software, pentru că uneori lucrurile arată PREA bine.

Revin la camera principală, cu menţiunea că în vreo 5-10% din cadre sunt puţin prea luminoase pentru a fi satisfăcătoare sau realiste. Am apreciat faptul ca prim planurile ne permit să ne apropiem foarte mult de subiectul de fotografiere, mai mult decât la alte telefoane midrange. Aş zice că dacă vreţi o comparaţie acest telefon face fotografii mai bune decât Huawei Mate 10 Lite şi LG Q6, e şi peste Nokia 6 şi cam egal cu Xiaomi Mi A1 şi ASUS ZenFone 3.

Selfie-urile sunt surprinzător de bune aici, asta e clar. Nu avem blur, refocalizări aiurea, culorile sunt OK, clar mai OK decât la Xiaomi Mi 5 spre exemplu. Panorama e cam micuţă, la 6752 x 1824 pixeli. În condiţii low light am avut parte de un blitz cu iluminare OK, mulţumitoare pentru acest tip de telefon. Ceva blur apare şi o nuanţă roz care nu prea îmi încântă ochiul format.

Zoomul păleşte mai ceva decât ziua şi simt că în general fotografiile au fost cam întunecate, chiar şi pentru cadru nocturn. Nuanţele galbene asociate stâlpilor de iluminare stradală sunt rezonabile, nu pică în oranj şi chiar dacă am amintit de nuanţe roz, nu sunt prezente des din fericire, ci doar în câteva cadre. Halourile sunt cam mari pentru luminile stradale şi creează un soi de extra linii de lumină.

Am avut şi ceva lumini estompate în fundal. Am remarcat şi că prim planurile arată foarte bine noaptea, mai ales pentru un telefon de 199 dolari. Aici Xiaomi Redmi 5 Plus e la egalitate cu Huawei P10 Lite şi P9 Lite.

Trecem la captura video, operând cu clasicul Full HD la 30 FPS şi 20 Mbps. Rezultatul e puţin ars şi tremurat, dar microfonul a fost OK, capturând bine vocile şi ambianţa din parc. Ceva refocalizare a apărut ici şi colo. Cu ce am rămas după aceste filmări? Era un copil mic, care cânta "3 elefanţi se legănau pe o pânză de păianjen" şi versurile se aud super clar pe filmare, deci microfonul chiar e bun. Şi puştiul nu era chiar aproape de telefon.

În mod bizar zoomul a fost generos la detalii, nu ca la foto şi culorile au arătat foarte bine, mai ales roşul şi albastrul. La filmarea din mers aş zice că imaginea e mişcată şi tremurată, dar cumva nu am avut refocalizare şi deformarea imaginii. Ulterior am avut iar nişte cadre, pe jucăriile acelea colorate din ultima filmare, deci atenţie la soarele puternic.

Surpriză, avem şi filmare 4K, care ar arăta perfect dacă nu ar fi şi ceva refocalizare la mijloc. Nici nuanţele de verde nu prea mi se par bune la captura 4K, cumva. Claritatea e totuşi aproape de flagship-uri, adică ar ajunge la intrarea în acel club select, dar nu ar fi primiţi de bodyguardul de la intrare. Am filmat şi cu camera frontală, rezultatul fiind întunecat, culorile şi textura fetei fiind bine calibrate, iar microfonul îşi face treaba bine.

Claritatea nu e rea. Zic că telefonul de faţă filmează mai bine decât Huawei Mate 10 Lite şi LG Q6, cu puţin, dar plusul sau e stricat de refocalizare şi arsuri. Microfonul şi zoomul sunt de reţinut. S-ar putea bate cu Huawei P10 Lite zic eu.

Captura video low light are culori OK, e întunecată, tremurată şi aduce halouri mari la pachet. Zoomul a fost acceptabil, aş spune şi iarăşi microfonul mi-a făcut o impresie bună. Object tracking-ul e solid, panning-ul nu aduce motion blur, deci suntem mulţumiţi. Nivelul de galben e acceptabil şi culmea e că nu filmează rău telefonul acesta noaptea. E la nivelul unor telefoane Huawei P Lite, sau la nivelul telefoanelor Huawei Honor.

Depăşim Moto G5, Moto G5S şi Moto G5S Plus la filmare nocturnă, ceea ce e mare lucru pentru Xiaomi, care nu e chiar gigantul Lenovo totuşi şi nu are nici tradiţia Motorola.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×