ASUS ZenFone 4 (ZE554KL): OS, UI, aplicaţii cu un nou suflu, mai light şi mai aerisit

1.164 ori
<b>ASUS ZenFone 4 (ZE554KL): OS, UI, aplicaţii cu un nou suflu, mai light şi mai aerisit</b>De când a început ASUS să facă smartphone-uri, indiferent ce puncte bune au avut acestea şi fie că e vorba de ZenFone-uri sau PadFone-uri, mereu am zis: e foarte bun, DAR... şi acel DAR avea de-a face deseori cu softul. Bloatware-ul era marea problemă..

De când a început ASUS să facă smartphone-uri, indiferent ce puncte bune au avut acestea şi fie că e vorba de ZenFone-uri sau PadFone-uri, mereu am zis: e foarte bun, DAR... şi acel DAR avea de-a face deseori cu softul. Bloatware-ul era marea problemă şi cu ceva ani în urmă şi lag-ul, dar am trecut peste acel moment. Acum avem un telefon cu Android Nougat şi cu noul Zen UI 4.0 aplicat peste.

Foarte multe aplicaţii şi funcţii au fost înlăturate, pentru o experienţă mai light şi mai concentrată. Şi lookul interfeţei lui ASUS ZenFone 4 (ZE554KL) e schimbat, am scăpat acum de bulele copilăroase din zona Quick Settings. Interfaţa este matură acum şi modernă, pragmatică şi fără "floricele" care nu îşi mai găsesc rostul şi locul în 2017. În zona de multitasking avem un carusel şi mod split screen, iar cel mai din stânga homescreen îi e rezervat lui Google Now.

Interfata grafica ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)

Ţinem apăsat pe homescreen şi revenim la supradoza de opţiuni, ASUS poziţionându-se sus de tot în ierarhia companiilor care vă permit să vă personalizaţi lookul interfaţei cu muuuulte setări şi reglaje. Umblaţi la fundaluri, widget-uri, mărimea iconurilor, alinierea lor, efecte de scroll, mărimea fonturilor, label-uri, culori, teme, preferinţe şi setări, toate la nivel de homescreen şi lockscreen.

Portiunea de dropdown include notificări şi Quick Settings pragmatice şi moderne, iar setările includ opţiuni clasice precum ASUS Cover, dar şi cele asociate scannerului de amprente. Acesta are un setup în 12 paşi şi este precis la deblocare, dar nu foarte rapid. Continuăm cu Setările, unde avem Screen Pinning, funcţie SOS/ Report Location, Easy Mode, Kids Mode, Twin Apps, Page Marker şi Game Genie.

ASUS e printre puţinele companii care se ocupă de gamerii pe mobil, oferind prin Game Genie o funcţie de streaming direct spre Twitch sau YouTube, utilă celor care vor să transmită lumii cum se joacă ei pe mobil, cu impresii filmate cu camera frontală. Avem şi utilizare cu o singură mână pe ASUS ZenFone 4 (ZE554KL) şi o tonă de gesturi în zona Zen Motion, plus mod de utilizare cu mănuşi şi Optiflex, practic un app cleaner ceva mai complex.

Şi o zonă "aşa da" este cea de apps. De la cele aproape 60 de aplicaţii care erau deja o obişnuinţă pe telefoanele ASUS, am ajuns la 32. Aşa da! Pe lista avem file manager, WebStorage, Weather, Facebook, Instagram, Mobile Manager şi Selfie Master, cu reglaje speciale beauty şi opţiuni de colaj. Nu pot decât să fiu încântat şi intrigat de acest UI şi să mă întreb ce aduce Oreo cu următorul ZenUI la anul.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×