Apple afirmă faptul că nu s-a adus niciodată în discuție probabilitatea unui scanner de amprente pe iPhone X

1.415 ori
<b>Apple afirmă faptul că nu s-a adus niciodată în discuție probabilitatea unui scanner de amprente pe iPhone X</b>Multe leak-uri din această vară vorbeau despre posibilitatea ca iPhone-ul aniversar să sosească cu un scanner de amprente integrat sub ecran, sau chiar în spatele telefonului - dotare care într-un final nu a fost integrată pe dispozitiv

Luni la rând s-a vorbit despre probabilitatea ca iPhone-ul aniversar să vină echipat cu un scanner de amprente în spate, asta datorită integrării unui display edge-to-edge ce ocupa mai toată zona frontală. Au aparut și fotografii la un moment dat și motivul pentru care americanii apelaseră la această idee era tocmai datorită eșecului întâmpinat în procesul de integrare al scanner-ului de amprente în ecran.

Astăzi însă, Apple vine cu o declarație oficială raportată la acest subiect, Dan Ricio (senior VP Hardware Engineering) fiind cel care ne lămurește. După cum se poate deduce prin cadrul declarației sale pe care o vedeți tradusă mai jos, Apple nu a avut niciodată în plan oferirea unui scanner de amprente pe iPhone X, asta pentru că de la bun început s-a ales alternativa numită Face ID.

Am auzit unele zvonuri cu privire la faptul că nu am reușit să facem scanner-ul de amprente Touch ID să funcționeze sub sticla ecranului, așa că am fi renunțat la el. Atunci când am aflat că tehnologia de identificare a feței este atât de bună, am știut că aceasta este cea mai potrivită soluție. Astfel nu am mai pierdut timpul cu cercetarea și dezvoltarea unui scanner de amprente care să funcționeze sub ecran sau care să fie integrat în panoul spate al smartphone-ului. Dacă am fi optat și pentru un scanner de amprente, acesta ar fi fost adăugat în ultimul moment și ar fi reprezentat o distragere a atenției pe care echipa o avea îndreptată 100% către oferirea unui sistem Face ID de top. 

Pentru că soluția aleasă a fost fix ce trebuia, Apple nu a mai pierdut timpul cu teste și device-uri prototip echipate cu scanner de amprente și a trecut direct la implementarea tehnologiei de recunoaștere facială. Cum tehnologia de integrare a scanner-ului de amprente sub ecran este încă la început, Apple nu a dorit să riște și a mers pe mână sigură alegând doar sistemul Face ID.

Un iPhone cu scanner de amprente în spate ar fi fost iarăși o ciudațenie, așa că alegerea făcută de Apple poate fi considerată într-adevăr cea mai bună posibilă. Nu este exclus totuși ca pe viitorul iPhone să vedem o revenire a scanner-ului de amprente, de această dată a unuia integrat în display!

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×