ASUS ZenFone 6: OS, UI, aplicaţii cu cel mai "stock" ZenUI de până acum

1.152 ori
<b>ASUS ZenFone 6: OS, UI, aplicaţii cu cel mai "stock" ZenUI de până acum</b>Cumva în cadrul prezentării lui ZenFone 6 din Spania s-a pus accent nu doar pe cameră, ci şi pe software. Nu de alta, dar ZenUI 6.0 ar fi mai rapid decât predecesorii săi, mai gol de bloatware şi are şi un Dark Mode. La bază se afla tot Android Pie, aşa..

Cumva în cadrul prezentării lui ZenFone 6 din Spania s-a pus accent nu doar pe cameră, ci şi pe software. Nu de alta, dar ZenUI 6.0 ar fi mai rapid decât predecesorii săi, mai gol de bloatware şi are şi un Dark Mode. La bază se afla tot Android Pie, aşa cum probabil va aşteptat şi avem şi promisiunea lui Android Q şi R.

Video-review ASUS Zenfone 6, secțiunea OS, UI, UX, APPS

De această dată ASUS a ţinut la minim personalizarea platformei, anumite aspecte amintind de Androidul stock. Mă gândesc în special la ecranele Home şi la lockscreen. Nu aş zice că sunt schimbări nici la app drawer. Am înţeles şi că ZenUI 6 e gândit pentru utilizarea mai uşoară cu o singură mână, cu cât mai multe iconuri plasate în josul ecranului, abordare inspirată de la Samsung şi One UI.

O privire rapidă spre ecran ne arată că avem în continuare cele 3 butoane de navigare, care pot fi înlocuite cu swipe-uri acolo unde s-ar fi aflat butoanele sau soluţia cu acea "pilulă în zona de jos". Trebuie să amintesc aici şi de faptul că avem un buton fizic lateral pentru Google Assistant, ceva ce nu vezi pe toate flagship-urile în ziua de azi. Vestea bună e că îi putem asocia şi alte funcţii şi aplicaţii, inclusiv unele legate de cameră.

Îl puteţi controla cu apăsare simplă, lungă sau dublă. Vorbind despre securitate, ne axăm pe cititorul de amprente din spate. Acesta e foarte rapid şi precis, fără vreun rateu şi fără vreo ezitare. De deblocare facială nu pare are rost să vorbim, în lipsa unui senzor infraroşu dedicat şi aşteptând camera să se rabateze. Vedem şi o zonă Quick Settings aerisită în acest Zen UI 6.0, cu iconografie generoasă şi notificări care aproape că se lipesc una de alta, fără delimitări.

Spuneam de Night Mode. El este prezent aici cu un fundal închis la culoare, practic negru în toate aplicaţiile native şi meniurile principale. Avem toggle-uri albastre şi în general culori mai blânde decât la interfaţa standard, pentru a nu deranja la ochi după apus. Widget-urile sunt atât cele stock Android, cât şi unele ASUS, iar homescreen-ul din stânga e pentru feed-ul Google/Google Assistant.

Multitasking-ul se face cu scroll orizontal de thumbnail-uri şi avem şi split screen. De mai bine de un an deja ASUS a scăpat de bloatware şi oferă doar aplicaţiile de bază pe telefoanele sale. Extra-urile au mai degrabă de-a face cu optimizarea. Există Mobile Manager şi Power Master, cu care administrăm consumul de resurse, date, memorie, antivirus şi bateria.

Avem Zenfone 6 şi Screen Recorder la Quick Settings şi foarte multe opţiuni de captură de jocuri în Game Genie de această dată. Mă refer la rezoluţie, calitate, sursa audio, servicii de streaming. Puteţi programa şi macro-uri pentru jocuri.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×