Xiaomi Mi Mix 2S: OS, UI, aplicaţii cu MIUI 10 maturizat ca vedetă

955 ori
<b>Xiaomi Mi Mix 2S: OS, UI, aplicaţii cu MIUI 10 maturizat ca vedetă</b>Multă vreme nu am fost fan MIUI, pentru că era doar o clonă de iOS înţesată cu bloatware, reclame şi meniuri inutile. În ultimii ani custom ROM-ul a început să fie ceva mai răsărit şi mai decongestionat. Xiaomi Mi Mix 2S a debutat cu Android 8.0 Oreo şi..

Multă vreme nu am fost fan MIUI, pentru că era doar o clonă de iOS înţesată cu bloatware, reclame şi meniuri inutile. În ultimii ani custom ROM-ul a început să fie ceva mai răsărit şi mai decongestionat. Xiaomi Mi Mix 2S a debutat cu Android 8.0 Oreo şi MIUI 9.5 în primăvara trecută, iar când a ajuns la Orange România pe final de an deja avea Android 9.0 Pie cu MIUI 10.2.

Video-review Xiaomi Mi Mix 2S, secțiunea OS & UI & APPS

MIUI 10.2 include un agregator pe cel mai din stânga homescreen, care afişează cele mai utile funcţii ale telefonului. Include shortcut-uri, funcţii de securitate şi o aplicaţie de luat notiţe rapid. Nu avem app drawer aici, iar interfaţa este minimalista şi cu un uşor look 3D. Culorile sunt mai "plate" şi nu glossy.

Multitasking-ul se face inedit faţă de ce am văzut în ultima vreme: e pe bază de cards listate vertical, ceva mai mici decât cele din caruselul clasic sau cel orizontal din Android Pie. Pentru Split Screen ţinem apăsat o aplicaţie şi împărţim ecranul în două după. Există şi Dual Apps (deschizi două aplicaţii de acelaşi timp simultan, adică două Whatsapp-uri să zicem).

Avem la îndemână şi un Cleaner de resurse, o funcţie Security şi o funcţie de administrare a aplicaţiilor. Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de wallpaper, widget-uri (minimaliste şi cu mult alb) şi setări legate de tranziţii. În zona Quick Settings se afla multe iconuri Squircle (pătrat cu colţuri rotunjite) şi funcţii utile precum Screen Recorder. Sub Quick Settings se afla notificările.

Setările sunt generoase, cu multe opţiuni, legate de Full Screen, control prin gesturi în loc de butoane de navigare, Second Space (ca un alt cont curat pe telefon), Quick Ball (widget-uri plutitoare), Enterprise Mode şi mod de utilizare cu o singură mână. Am testat şi cititorul de amprente, care face deblocarea device-ului instant.

Am aruncat o privire şi pe lista de aplicaţii, unde sunt 32 de nume şi nu am găsit bloatware. Security este o aplicaţie utilă, având şi un Cleaner, Antivirus, Boost şi Deep Clean. Avem şi funcţii Clean pentru Whatsapp şi Facebook, un Game Boost şi aplicaţie de luat notiţe Notes.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×