Samsung Galaxy S10e: OS, UI, aplicaţii care arată ca One UI este THE ONE

545 ori
<b>Samsung Galaxy S10e: OS, UI, aplicaţii care arată ca One UI este THE ONE</b>Am fost fan One UI de când l-am văzut şi testat prima oară pe Galaxy Note 9 cu luni în urmă. L-am apreciat şi pe Samsung Galaxy S10+ şi tot ce am constatat acolo se aplică şi aici. E totul fix la fel, aşa că povestea o să vă sune familiar.

Am fost fan One UI de când l-am văzut şi testat prima oară pe Galaxy Note 9 cu luni în urmă. L-am apreciat şi pe Samsung Galaxy S10+ şi tot ce am constatat acolo se aplică şi aici. E totul fix la fel, aşa că povestea o să vă sune familiar.

Samsung Galaxy S10e rulează Android Pie cu One UI aplicat peste. Asta înseamnă că avem elementele de navigare şi control mutate jos, încât să putem folosi uşor telefonul cu o singură mână. Vedem şi label-uri şi shortcut-uri în aplicaţii tot jos, iar conţinutul se consumă pe cele două treimi din susul ecranului, în vreme ce treimea de jos e pentru navigare.

Video-review Samsung Galaxy S10e, secțiunea OS & UI & APPS

Samsung a pus pe S10e şi un buton fizic Bixby, care poate fi reconfigurat pentru alte task-uri. One UI în sine este minimalist, plat, simplu, fără gloss, fără complicaţii. Iconografia o da înspre copilăros totuşi uneori, cu o floricică la aplicaţia Gallery, care îi poate descuraja pe unii. Pentru multitasking avem o serie de ferestre în succesiune orizontală, iar pentru split screen trebuie să apăsăm fiecare icon de deasupra fiecărei ferestre din Recents.

One UI soseşte la pachet cu noul Night Mode, care trecere la o interfaţă cu fundal negru, toggle-uri albastru şi nuanţe închise la culoare. Contrastul este mai adânc şi se merge pe economisire de energie şi protejarea ochilor utilizatorului. Cumva Samsung încă păstrează acele panouri laterale Edge, cu shortcut-uri , deşi cred că nu le mai foloseşte nimeni în ziua de azi.

Galerie foto cu capturi de ecran One UI de pe Samsung Galaxy S10e

Simt nevoia să revin la butoanele de navigare, care pot fi înlocuite cu gesturi swipe, dar nu cele de la iPhone X, ci doar swipe-uri în sus în zona în care ar fi fost butoanele. Ideea e să câştigăm extra spaţiu liber pe ecran. Rămâne în vigoare şi Always On Display, care afişează informaţii vitale chiar şi cu smartphone-ul în standby. Avem şi multe variante de ceasuri şi informaţii de afişat.

Widget-urile sunt minimaliste şi cu fundal alb, fără chenare sau îngrădiri. Cu un swipe în jos accesăm zona de notificări şi Quick Settings, iar în zona de Settings găsim o compactare a opţiunilor principale. Avem opţiuni de optimizare care la 24 de ore fac curat printre aplicaţii şi setări, în mod automat. Aici am luat contact şi cu securitatea, unde Knox se ocupă de securizarea datelor sensibile şi există şi un folder special unde vă ţineţi datele de la muncă.

Galerie foto Samsung Galaxy S10e

Avem şi deblocare facială, fără scanare de iris totuşi, deci nu chiar cea mai sigură. Cititorul de amprente e acum integrat lateral şi nu în ecran. E precis şi deblochează telefonul mai rapid decât cititorul din ecranul lui Galaxy S10+, asta pot garanta. Mai găsim şi senzorul pentru puls şi oxigenare a sângelui în spate, lângă camera, cu nişte măsurări ceva mai precise decât la generaţiile trecute şi decât multe brăţări de fitness.

Samsung pune la bătaie şi o zonă de Digital Wellbeing, unde vezi cât ai stat în diferite aplicaţii. Avem şi funcţie Lift to Wake, care activează ecranul când ridici telefonul spre fată. Aplicaţiile preinstalate includ pachetul clasic de la Microsoft (Excel, PowerPoint, Word), Smart Things pentru a controla dispozitive inteligente din casă, OneDrive, Linkedin, Samsung Members şi Samsung Health, care include paşi, calorii, puls, apa băută şi altele de gen.

Există şi Galeria cu Recycle Bin pentru poze, Samsung Galaxy Store unde găsiţi Fortnite şi skin-uri speciale, plus alte aplicaţii de bază.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×