ASUS ZenFone Zoom S: OS, UI, aplicaţii "last gen" gata de trecerea la "next gen"

958 ori
<b>ASUS ZenFone Zoom S: OS, UI, aplicaţii "last gen" gata de trecerea la "next gen"</b>ASUS ZenFone Zoom S rulează Android 7.1.1, deşi a debutat cu Android Marshmallow la începutul anului. Peste Nougat este aplicat un Zen UI familiar, care ar trebui să facă trecerea la Zen UI 4.0 cât de curând. Este o interfaţă colorată şi minimalista..

ASUS ZenFone Zoom S rulează Android 7.1.1, deşi a debutat cu Android Marshmallow la începutul anului. Peste Nougat este aplicat un Zen UI familiar, care ar trebui să facă trecerea la Zen UI 4.0 cât de curând. Este o interfaţă colorată şi minimalistă, cu foarte multe opţiuni şi setări.

Multitasking-ul se face prin intermediul unui carusel, dar avem şi funcţia split screen la posturi. Ţinem apăsat pe homescreen şi accesăm zona de widgets (minimaliste şi albe), funcţii de editare homescreen, wallpaper, tema Zen UI, lock apps şi preferinţe legate de badge-uri şi iconuri de folder. Porţiunea dropdown e destul de fistichie şi aduce Quick Settings în formă de bule colorate, plus notificările.

Trecând la setări, aici găsim funcţia Do Not Disturb, dar şi opţiunile ZenMotion, cu "dublu tap pentru activare", dar şi posibilitatea de a desena pe ecran diferite litere pentru a activa aplicaţii. ASUS a plusat cu funcţia Game Genie, care le permite gamerilor să facă streaming prin Twitch şi YouTube, capturându-şi faţa în vreme ce se joacă.

Avem şi funcţii de utilizare cu o singură mână, mod de utilizare cu mănuşi, teme, Easy Mode şi Kids Mode. Scannerul de amprente vă permite să răspundeţi la apeluri, să porniţi camera şi are şi un setup în 10 paşi. Este de asemenea rapid şi precis la deblocarea ecranului. Dacă "ciupim" homescreen-ul începe uriaşa pleiadă de opţiuni de personalizare, la nivel de mărime a iconului, aliniere, efecte de scroll, mărimea fontului, label-uri de iconuri şi multe altele.

Homescreen-ul cel mai din stânga este rezervat lui Google Now, iar trecând la lista de aplicaţii preinstalate, avem 45 de nume aici, deci multe. Staţi liniştiţi totuşi că vine acuşi Zen UI 4.0 şi taie cam 30% dintre aplicaţii. Între timp le puteţi da Disable celor pe care nu le folosiţi. Amintim dintre aplicaţii Laser Ruler, Do It Later, Mini Movie, Quick Memo şi Mobile Manager, care curăţă cache-ul şi resursele.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×