Bluboo Picasso 4G: Camera nu e rea, decât în condiţii de prea mult sau prea puţin soare

880 ori
<b>Bluboo Picasso 4G: Camera nu e rea, decât în condiţii de prea mult sau prea puţin soare</b>Bluboo foloseşte clasicul truc al interpolarii, punând la bătaie camere cu o anumită rezoluţie, dar oferind prin alipirea de cadre extra pixeli. Astfel, în vreme ce noi avem fizic o cameră de 8 MP cu senzor Sony IMX219 facem fotografii la 13 MP.

Bluboo foloseşte clasicul truc al interpolarii, punând la bătaie camere cu o anumită rezoluţie, dar oferind prin alipirea de cadre extra pixeli. Astfel, în vreme ce pe Bluboo Picasso 4G avem fizic o cameră de 8 MP cu senzor Sony IMX219 facem fotografii la 13 MP. Şi camera selfie are aceeaşi abordare, cu senzor de 5 MP şi capturi de 8 MP. Trebuie să menționăm și că această cameră selfie are blitz LED propriu. Pentru cei care întreabă, senzorul de pe camera principală e găsit şi pe Doogee Y200, Lenovo Vibe C2 şi UMi Touch X.

Atunci când pornim aplicaţia Camera, avem parte de o viteză OK de focalizare, dar captura foto se face cam lent, iar zoomul e sacadat. Opţiunile sunt clasice, practic stock şi e vorba despre HDR, Face Beauty, Panorama, GPS, expunere, efecte de culoare, scene, balans de alb sau claritate.

Interfata grafica camera Bluboo Picasso 4G

Putem regla şi nuanţa, saturarea, luminozitatea şi contrastul. Camera pune la bătaie şi opţiunea Anti Flicker şi zero shutter delay, plus detectare facială şi timer. Mai avem şi rezoluţie şi ISO pentru a completa listă, plus stabilizare electronică şi time lapse. Trecând peste toate aceste date la lucruri concrete, am realizat captura foto într-o zi foarte însorită aşa că avem şi multe cadre arse.

Apare şi un soi de "ceaţă albă" peste câteva fotografii, dar la umbra dispare problema. Culorile sunt OK calibrate şi trebuie spus că atunci când avem subiecte în mişcare apare şi efectul de ghosting. Capturile sunt puţin arse, "înflorite" digital, păcatul interpolarii aş zice. Focalizarea e bună totuşi, iar când vine vorba de selfie-uri aş fi dorit o claritate mai bună a tenului, care pare că "vibrează".

Nu e totul negativ totuşi, pentru că avem o cameră principală capabilă de prim planuri bune, sau mai bine zis numai bune de Facebook. E şi acesta un criteriu ce e drept... HDR-ul a fost bun pentru a mai scăpa din arsura soarelui din fundal, deci vă va ajuta puţin. Mă intrigă foarte mult şi faptul că selfie-urile au un fundal care nu prea arată rău, ceea ce nu vezi nici la unele telefoane cu pretenţii. Caz de Twin Peaks, ce mai...

Evident la zoom în pierdem detalii şi dacă ar fi să subliniez câteva cadre, ar fi cele cu păpădia sau cu fântână, că textură. Panorama e modestă în rezoluţie, la 3504 x 464 pixeli, iar culorile florilor au fost apreciate de noi. Am avut parte de arsuri aici, am tot amintit asta, dar nu aşa grav ca la unitatea demo de ASUS ZenFone 2, dacă mai ţineţi minte, sau atunci când a dat rateuri LG G4 când erau 1500 de grade Celsius afară în vara torida din 2015.

Până la urmă la 80 de dolari Picasso e destul de voinic şi chiar dacă nu se poate bate cu vechiul meu iPhone 5, cu un iPhone 4 cred că se ia la trântă. Când vine vorba de captură nocturnă, blitzul face lucrurile albastre, iar claritatea nu e chiar rea. Până şi iluminarea e OK, printr-un miracol al fizicii şi opticii moderne. Reţineţi că aici judecăm după standarde mult scăzute, afectate de preţ.

Halourile luminilor stradale sunt alungite şi foarte mari şi în mod surprinzător nu avem chiar un număr uriaş de cadre blurate. V-am zis eu că această cameră nu iubeşte soarele, deci noaptea sta mai bine. Aş zice că nu sunt rele lucrurile noaptea, dar nici nu încurajez fotografierea excesivă în condiţii low light cu acest telefon, pentru că totuşi rezultatele sunt doar acceptabile, tolerabile , în zona modestă a OK-ului.

Filmarea se face în format 3GPP, la rezoluţie 720p maxim, la 29 FPS şi 12 Mbps. Rezultatul e ars că o friptură uitată pe foc, stabilizarea lipseşte clar, dar cumva focalizarea e în regulă. Zoomul ne taie aripile dacă vrem detalii şi mai e şi sacadat. Ca la fotografii, culorile sunt calibrate acceptabil, când treceţi de handicapul cu arsură.

Schimbarea automată a expunerii nu prea a funcţionat, aşa că am făcut asta manual la filmare. Microfonul nu a fost rău deloc şi veţi remarca că există mult grain la distanţă, deci captura video se vede bine doar de aproape. Pentru 3GPP aş lăsa telefonul cu nota de trecere. Noaptea în schimb e repetent, filmând 480p, la 3 Mbps şi 9 FPS. Claritatea e iar OK, că la fotografii, halourile sunt mari, dar microfonul e în regulă.

Avem nuanţe violet şi imaginea e tremurată, plus că pierdem şi focalizare. Nu e genul de activitate (filmarea nocturnă) pe care o faci cu plăcere cu Bluboo Picasso 4G. Mai bine pescuieşti pe întuneric într-o baltă adâncă de 10 cm.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×