Motorola Moto Z Play: Cameră peste modelele midrange din 2016, cu puțin sub sub Moto Z

1.248 ori
<b>Motorola Moto Z Play: Cameră peste modelele midrange din 2016, cu puțin sub sub Moto Z</b>Motorola Moto Z Play trece la un procesor mai modest decât Moto Z, dar plusează cu o baterie mai bună. Schimbă şi camera şi trece la o rezoluţie mai ridicată, dar renunţă în acelaşi timp la stabilizare optică. Să vedem totuşi cum se comportă acest senzor.

Motorola Moto Z Play trece la un procesor mai modest decât Moto Z, dar plusează cu o baterie mai bună. Schimbă şi camera şi trece la o rezoluţie mai ridicată, dar renunţă în acelaşi timp la stabilizare optică. Să vedem totuşi cum se comportă acest senzor.

Moto Z Play se prezintă cu o cameră de 16 megapixeli, cu telemetru laser, PDAF şi deschidere F/2.0. Senzorul oferă pixeli de 1.3 microni, iar camera aduce şi blitz dual LED şi filmare 4K. Nu avem stabilizare optică şi de dragul comparaţiei, aflaţi că Moto Z vine cu o cameră de de 13 MP, cu stabilizare optică şi deschidere F/1.8. Pentru selfie există o cameră de 5 MP, cu deschidere F/2.2, lentila wide angle la 85 de grade şi propriu sau blitz LED.

Interfata grafica camera Motorola Moto Z Play

În ce priveşte interfaţa, ea este practic cea stock din Android, curată şi aerisită. Aplicaţia Camera are o viteză medie de pornire, o viteză de focalizare rezonabilă, dar zoomul nu răspunde chiar mereu perfect la atingerea ecranului. Fotografiile se realizează totuşi destul de rapid. Opţiunile din UI-ul camerei includ Timer, HDR, blitz, rezoluţie, slow motion, panorama şi Manual, care aduce funcţiile focalizare, balans de alb, shutter, ISO şi expunere.

Trecem direct la galerie, ceva mai inedită decât de obicei pentru că am schimbat parcul (din Alexandru Ioan Cuza în Herăstrău). Fotografiile au fost realizate la începutul lunii martie, într-o zi cu câţiva nori şi destul de friguroasa. Am avut detalii bune la zoom in, culori OK calibrate şi la primele fotografii cu Arcul de Triumf ne-am cam lovit de neclaritate. Lucrurile au devenit bune rapid, mai ales la capitolul selfie, unde Moto Z Play a realizat capturi foarte reuşite.

Am remarcat că această cameră principală de 16 MP focalizează cam greu uneori şi face nişte fotografii destul de întunecate, deci nu capturează lumină la nivel de flagship. Culorile sunt cel mai bun atribut al său, fiind excelent calibrate. Avem şi câteva cadre foarte reuşite, cărora nu le putem reproşa nimic. Camera nu e constantă şi dacă uneori avem fotografii excelente, alteori apare neclaritatea.

HDR-ul este OK, la acea jucărie pentru copii în formă de barcă. Prim planurile sunt foarte reuşite şi ne-am jucat cu focalizarea în mod eficient. Detaliile au arătat bine chiar şi la distanţă. Panorama e surprinzător de modestă ca rezoluţie, dar din fericire avem reglaje pentru dimensiunea sa. E vorba despre 2792 x 928 pixeli, în condiţiile în care am văzut şi Panorama de aproximativ 10000 x 3000 pixeli.

Per total suntem sub Moto Z şi ne batem de la egalitate cu ASUS ZenFone 3 şi Huawei Nova. Atuurile sunt culorile, selfie-ul, detaliile şi am realizat chiar şi fotografii la interior, unele gourmet/culinare aş zice. Textura burgerilor şi deserturilor e excelentă şi prim planurile culinare sunt reuşite, doar că deseori nu ies din prima şi trebuie să focalizăm iar şi iar şi iar.

La captura low light am avut o textură bună, iluminare reuşită, dar halourile luminilor stradale au fost măricele. Blitzul nu a impresionat deosebit, tinzând să albească peisajul cum se albeşte motanul cu smântână la bot. Claritatea a fost OK în mare şi aici cel puţin Moto Z Play se poate considera la nivel de flagship. La distanţă apare ceva blur şi nuanţă de albastru atât de familiară şi de pe modele cu pretenţii.

Până la urmă până şi lămpile stradale au arătat bine, în fotografiile dinspre finalul galeriei şi am reuşit şi prim planuri bune în urbea timişoreana. Uitaţi totuşi de zoom, pentru că se pierde claritatea aici. Aş zice că la captura low light nu suntem departe de Moto Z şi depăşim terminalele midrange din 2016. Să vedem cum stăm cu filmarea totuşi!

Moto Z Play realizează captura Full HD, în format MP4, la 30 FPS şi cu bitrate de 17 Mbps. Microfonul şi-a făcut treaba bine, capturând perfect ambianţa şi vocile, iar claritatea capturii video a fost bună. Din când în când ne-am lovit de refocalizare, dar măcar zoomul ne-a păstrat detaliile la un nivel acceptabil. Din păcate stabilizarea (electronica) nu e deloc punct forte aici şi atunci când ne deplasam mai şi pierdem din focalizare când păşim mai apăsat.

Captura 4K la 52 Mbps a fost foarte clară, bine iluminată şi nu am avut obiecţii. În general schimbarea de expunere s-a făcut OK între cadre cu lumina şi nori, dar pentru că nu putea fi totul perfect, Moto Z Play şi-a dat în petec la culori. Acestea au fost total nerealist calibrate la acel carusel şi camera nu pare să se descurce cu lumina puternică.

Filmarea slow motion a arătat bine şi ce am reţinut noi e că stabilizarea e departe de Moto Z şi calibrarea culorilor cumva nu iese bine la filmare, deşi la fotografii a fost bună. Aş zice că filmăm mai slab decât modelele Xperia de anul trecut şi decât iPhone-urile. La captura low light am avut ceva probleme cu vântul puternic captat de microfon şi imaginea a fost cam tremurată.

Am pierdut din claritate la zoom şi din focalizare când am mers şi filmat simultan. Aş spune că avem o claritate rezonabilă în general la filmarea nocturnă şi iluminarea şi culorile au fost în grafic. Se poate lupta Moto Z Play cu ASUS ZenFone 3 şi modelele Galaxy A (2016) fără probleme, dar nu şi cu flagship-urile, asta e clar. Rămâne în mare sub Moto Z.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×