CEO-ul Apple, Tim Cook a fost surprins testând un glucometru; Apple ar putea lansa echipamente medicale noi la WWDC

1.442 ori
<b>CEO-ul Apple, Tim Cook a fost surprins testând un glucometru; Apple ar putea lansa echipamente medicale noi la WWDC</b>La ediția WWDC din acest an am putea vedea pe lângă noi tablete și boxa cu Siri și noi echipamente medicale care să exporte datele către suita Apple HealthKit. Recent, CEO-ul companiei, Tim Cook, a fost surprins testând un guclometru - semn că

Ţin minte că anul trecut atât la WWDC cât şi la evenimentul din toamnă, Apple a pus mare accent pe sănătatea utilizatorilor. Fie că e vorba despre o aplicaţie de relaxare prin respiraţie de pe smartwatch, sau o platformă precum HealthKit, Apple se implica tot mai mult în această zonă. Acum apare o fotografie cu Tim Cook testând un glucometru şi deducem că iarăşi zona medicală e vizată la WWDC.

Evenimentul debutează la începutul lunii iunie şi ar trebui să ne aducă un nou iOS, MacOS şi upgrade-uri pentru platformele software ale companiei. Testul făcut de Tim Cook recent a fost confirmat de fotografii şi ar fi fost realizat pentru a înţelege cum interpretează un monitor de glicemie sesiunile de fitness şi consumul de alimente. Cei de la CNBC au descoperit că Apple ar avea o echipă întreagă dedicată zonei medicale şi de sănătate, cu accentul pe diabet.

Ideea este de a crea un glucometru neinvaziv şi care afişează glicemia în mod continuu. De câţiva ani tot apar brevete care indică sosirea unor accesorii modulare pentru Apple Watch, sub formă de ataşamente la curelele lor. Pe viitor un glucometru smart ar putea fi un modul de genul. Pe glob există sute de milioane de persoane care suferă de diabet şi doar în România sunt 2 milioane, afecțiunea fiind fatală dacă nu e monitorizată.

Astfel, ţinerea bolii sub control este vitală. Glucometrele actuale se bazează pe mici senzori care penetrează pielea, dar Apple caută o nouă metodă. Cook discutase cu studenţi de la Universitatea din Glasgow despre acest proiect la început de an, dar nu era clar dacă era vorba despre un gadget Apple sau nu. Cum şi Nokia a intrat puternic în zona de sănătate şi medicină, piaţa e gata şi pentru jucători mai mari.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×