Bluboo S3: Cameră slabă la orice capitol în afară de culori şi microfon

577 ori
<b>Bluboo S3: Cameră slabă la orice capitol în afară de culori şi microfon</b>Bluboo S3 este unul dintre acele telefoane la care dotările camerei sună foarte bine pe hârtie, ba chiar dubios de bine, având în vedere preţul. Ni se promite o cameră duala de 21 MP + 5 MP şi o cameră frontală de 13 MP. Menţionăm şi că avem parte de..

Bluboo S3 este unul dintre acele telefoane la care dotările camerei sună foarte bine pe hârtie, ba chiar dubios de bine, având în vedere preţul. Ni se promite o cameră duala de 21 MP + 5 MP şi o cameră frontală de 13 MP. Menţionăm şi că avem parte de senzori Samsung pentru camera principală, plus bliţ dual LED dual tone.

Interfaţa camerei este una stock şi cam suferă de lag aplicaţia Camera, aşa mi s-a părut, mai ales când mişti telefonul cât de puţin. Printre funcţiile camerei lui Bluboo S3 se număra Picture în Picture, Bokeh, Zero Shutter Delay, Beauty sau reglaje de expunere, scene şi balans de alb. Trecând la galerie, am avut parte de o zi cu ceva nori, ce e drept, dar chiar şi aşa prea multe cadre au fost spălăcite.

Pe de altă parte am prins câteva prim planuri reuşite, iar culorile nu au fost chiar rele. Mă refer evident la felul în care sunt calibrate acestea. Selfie-urile arată cam ciudat, în ideea că este creat un fel de halou pe imagine. Îmi dă senzaţia de "plastificare", de neclaritate neplăcută, ca şi cum ai vedea o păpuşă de jucărie. Nu mi-e ruşine nici cu camera din spate, care face că unele fotografii să pară pictate în acuarelă.

Ştiu că am zis mai sus că avem culori reuşite, dar nu 100% din cazuri. Uneori acel strat de alb numit de mine "spălăceală" ne strică ploile. Captura Bokeh este slabă şi îmi dă senzaţia că se întâmpla acelaşi lucru ca la multe alte telefoane din China şi anume că avem un Bokeh fals, doar din software, un inel de blur în jurul centrului imaginii şi atât. Am avut şi câteva capturi ratate, defocalizate, neclare.

Culmea e că în ciuda tuturor acestor bube, zoomul a performat binişor. Dacă nu ar fi aşa multe cadre înecate în alb, chiar aş fi fost mai îngăduitor cu această cameră. Panorama e micuţă, la 6384 x 880 pixeli şi am prins şi alte câteva cadre landscape bunicele. Englezii ar numi experienta "hit and miss", adică inconstanta. În cele mai bune momente ne comparăm maxim cu Huawei P9 Lite sau Nokia 6, dar nu mai bine de atât.

Rămânem doar cu câteva prim planuri bune şi 70% de cadre cu culori rezonabile. În ce priveşte captura foto low light, aici e clar că lucrurile sunt tare slabe. Multă neclaritate, blur, detalii slabe, bliţ modest şi nu prea luminos. Se vede treaba că sunt şi cadre tremurate şi că îţi trebuie mâna de Terminator să iasă ceva bine aici. Culorile iarăşi sunt OK, dar avem probleme că halouri mari şi artefacte neplăcute.

Am mereu senzaţia că fac poze cu un obiectiv murdar, aceasta ar fi obiecţia mea principală. În realitate nu e nici o murdărie, ci aşa face poze cameră. E poate cea mai inconstantă cameră de până acum, făcând 2-3 poze bune, apoi 20 slabe.

La captura video avem parte de filmare în format .3GPP, la rezoluţie Full HD, 30 FPS şi 17 Mbps. Culorile sunt iarăşi acceptabile, dar zoomul este slab şi se pierd detalii chiar şi la 2X-3X. Microfonul îşi face treaba bine, dar imaginea tremură prea mult pentru că filmările noastre să fie viabile. Apare şi un strat albicios care să ne strice ploile. Durează mult şi necesită multe apăsări pe ecran pentru a regla expunerea, ceea ce este enervant.

Apar şi zone arse, supraexpuse, dar în ciuda tuturor defectelor, microfonul a fost mereu bun. În majoritatea momentelor filmarea Full HD a arătat a HD, poate chiar 480p uneori. La distanţă nu se vede mare lucru şi sunt şi filmări spălăcite. Practic tot ce o să reţinem din filmare este că microfonul prinde vocile foarte bine. Suntem sub locul 100 sau 150 dacă ar fi să clasez acest telefon între toate camerele testate la Mobilissimo.ro.

Cât despre filmare nocturnă, operăm în 720p, 3GPP şi la 2 Mbps şi 8 FPS. Cu aceste valori chiar nu ai cum să ai pretenţii. Filmezi frame cu frame, ai halouri mari, ghosting, motion blur, artefacte, culori deformate. Filmare nocturnă de nota 3.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×