Huawei Y7 Prime (2018): Cameră cu surprize plăcute la colorit, nu ştie Bokeh prea bine

1.802 ori
<b>Huawei Y7 Prime (2018): Cameră cu surprize plăcute la colorit, nu ştie Bokeh prea bine</b>Huawei Y7 Prime (2018) este primul nostru contact cu un telefon Huawei din gama Y şi ca atare am fost curioşi şi moderat optimişti. Preţul sună bine, spatele arată bine, dar ecranul a fost un duş rece. Să vedem cum stăm cu camera, care sună rezonabil..

Huawei Y7 Prime (2018) este primul nostru contact cu un telefon Huawei din gama Y şi ca atare am fost curioşi şi moderat optimişti. Preţul sună bine, spatele arată bine, dar ecranul a fost un duş rece. Să vedem cum stăm cu camera, care sună rezonabil pentru preţul plătit.

E vorba despre un pachet generic de cameră duala în spate, de 13 MP + 2 MP, cu bliţ LED şi Bokeh. În față avem o cameră de 8 megapixeli, cu propriul său bliţ LED, amintind de ce oferă un Moto G6 Play spre exemplu. Îmi place că bliţul acesta este reglabil şi are diferite grade de luminozitate. Ambele camere filmează în Full HD, au deschidere F/2.2 şi PDAF.

Funcţiile camerei includ un mod Beauty, Wide Aperture şi Panorama. Viteza de fotografiere este rezonabilă, dar cea de focalizare nu mă da pe spate. Trecem totuşi la galerie, căci ea ne interesează mai mult. Aflaţi că am realizat nişte prim planuri solide şi că per total impresia a fost că această cameră performează surprinzător de bine. Culorile sunt realiste şi bine calibrate şi în ciuda celor 31 de grade de afară nu am avut supraexpuneri exagerate ale vegetaţiei.

Captura Bokeh din păcate nu e la înălţimea culorilor, asta pentru că da senzaţia de "fals". Când zic "fals", mă gândesc la toate acele telefoane din China de la Leagoo, Bluboo, Vernee şi alte companii care simulau Bokeh-ul doar din software şi "mâncau" din marginile unei flori spre exemplu. Zoomul lui Huawei Y7 Prime (2018) este rezonabil până la 2-3X, apoi apare grain serios.

Şi selfie-urile au arătat binişor, doar că au fost puţin cam albicioase. Fundalul a fost supraexpus serios în spatele meu, dar mi-a plăcut cum au ieşit ochii şi textura părului. HDR-ul nu este unul cu contraste puternice, este mai blând decât de obicei, aş spune. E interesant faptul că acest telefon nu dă rateuri la claritate. Nu o să vezi fotografii mişcate sau defocalizate, astra e clar.

Şi ştiu că am criticat Bokeh-ul mai sus, dar din 10-15 încercări de captură de gen, o să iasă şi una bună precum cea cu statuia răţoiului Donald din parc. Ideea este să te afli la distanţă ideală şi să ai obiectul potrivit în faţă. Captură landscape a fost foarte reuşită de asemenea, iar Panorama ne-a dus la 9664 x 2304 pixeli, deci nu chiar rău. Un lucru e sigur: acest Huawei Y e peste liga modelelor chinezeşti din divizia B şi C, în ciuda preţului.

Bate un Nokia 3, Nokia 6 chiar, un ZTE Nubia mai modest, multe Bluboo-uri şi UMIDIGI-uri. Poate chiar emite pretenţii la dual cu Huawei P9 Lite şi P9 Lite (2017), iar în condiţii ideale şi cu P10 Lite. Nu e rău deloc pe timp de zi. Noaptea avem ceva nuanţe albăstrii, un bliţ care albeşte totul ca detergentul Ariel, dar din fericire nu se exagerează cu nuanţele gălbui.

Halourile stâlpilor de iluminat intra la categoria "aşa şi aşa", dar culorile au fost acceptabile, iar claritatea în grafic. Nu avem prea multe cadre mişcate, dar sunt destule cu o nuanţă mov neplăcută. Cu răbdare scoţi câteva poze ce merg puse pe Instagram, doar lumina destulă să ai. Zic că noaptea acest Huawei Y7 Prime (2018) se poate bate cu un Motorola Moto din seria E, un Xperia L1, LG Q6 sau Nokia 5.

La captura video mai temperam laudele şi ne dăm seama că lucrurile sunt tremurate. Culorile iarăşi sunt realiste şi precise, că la fotografii. Aş spune că avem o schimbare de expunere cam bruscă totuşi, care e neplăcută la privire. Zoomul e şi el destul de subţire, dar microfonul face faţă la vânt şi a prins ambianta din parc satisfăcător. Ştiu, ştiu, avem şi grain şi cadre arse, mai ales ceva aflat la distanţă, în fundal.

Pe de altă parte vegetaţia a arătat în general mai bine decât mă aşteptam şi focalizarea nu a dat rateuri. Stabilizarea electronică rămâne totuşi slabă şi detaliile pălesc la distanţă în mod serios. Filmarea selfie este doar acceptabilă, cu un microfon şi culori nu chiar rele. Pe de altă parte scoţi ceva mai bun cu camere de acţiune de câteva zeci de dolari. Impresia mea a fost că acest telefon filmează cam ca Huawei Mate 10 Lite sau uneori chiar peste, deşi e într-o gamă de preţ inferioară. Cu un gimbal ar deveni aur curat la preţul sau.

Noaptea nu avem pretenţii absolut deloc şi captura ne aduce cadre întunecate, zoom slab, dar şi un microfon OK. Lucrurile sunt puţin cam prea întunecate, sincer să fiu, chiar şi pentru aşteptări pesimiste. Apreciez că nu avem flicker-uri când filmăm din mers, iar halourile stâlpilor de pe strada rămân în dimensiuni rezonabile. Ceva refocalizare şi treceri între nuanţe mov/roz/albastre sunt totuşi motive suficiente să nu doriţi să filmaţi noaptea cu acest telefon.

Eventual să se dueleze cu un Moto G5 de prima generaţie, dar mai mult de acel nivel nu cred că trece telefonul la filmare nocturnă.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×