Nokia 1: Cameră prea modestă, chiar şi pentru modeşti

977 ori
<b>Nokia 1: Cameră prea modestă, chiar şi pentru modeşti</b>Ultimele dăţi când ne-am jucat cu telefoane Nokia atipice am avut parte de o experienţă inedită. Un Nokia N95 a păcălit o tonă de fani, Nokia 3310 2017 a avut câteva surprize ici şi colo şi până şi Nokia 3 mai zvâcnea uneori cu surprize. Nokia are..

Ultimele dăţi când ne-am jucat cu telefoane Nokia atipice am avut parte de o experienţă inedită. Un Nokia N95 a păcălit o tonă de fani, Nokia 3310 2017 a avut câteva surprize ici şi colo şi până şi Nokia 3 mai zvâcnea uneori cu surprize. Nokia are surprize inconstante, pentru că Nokia 5 a fost mai bun decât Nokia 6 deseori.

Nokia 1 e mai mult pe felia surprizelor negative. Ştiu, ştiu că e un telefon ieftin, ştiu că are cameră de 5 MP cu bliţ LED în spate şi cameră frontală de 2 MP, dar totuşi... Ştie HDR, Panorama, Beauty şi are şi funcţii Manual. Dacă vreţi un telefon care costă ridicol de puţin, cât un meniu la un restaurant răsărit, uitaţi-vă la Karbonn Sparkle V şi la camera sa de 5 megapixeli. Poze făcute iarna... surprize plăcute peste tot.

Acum ajungem la Nokia 1 pe o vreme caldă şi cu poze blurate, neclare şi înconjurate de un halou de pâslă, plastic şi gumă de mestecat. E ca şi cum am vedea toate pozele cu ochii împăienjeniţi. Se exagerează cu album şi luminozitatea, dar câteva culori sunt OK, precum albastrul spre exemplu. Verdele nu a fost foarte ars la nivel de vegetaţie şi cu ceva răbdare şi chin scoţi un prim plan de Instagram.

Odată la vreo 20 de poze o să obţineţi şi ceva foarte bun şi viabil, dar nu se face primăvara cu asta. Spre exemplu acele statui cu fecioarele arată foarte bine şi aţi putea crede că sunt făcute cu telefoane superioare. Selfie-urile sunt mereu nefocalizate, arse şi fantomatice. HDR-ul îşi face treaba rezonabil, iar nuanţele de albastru şi roşu au fost foarte mulţumitoare.

Credeţi-mă, nu am nici o bucurie să atac un telefon ultra ieftin, dar în creierul meu persista amintirea lui Karbonn Sparkle V. Dacă el poate, HMD de ce nu poate? Cât despre captura nocturnă, dacă eram Family Guy aş fi zis că e făcută de Michael J Fox sau Muhammad Ali, dacă noi nu facem glume de genul ăsta. Totul e tremurat şi roz, văzut printr-un balon de gumă Hubba Bubba.

Filmările sunt 3GPP şi pot să zic că au o schimbare pertinenta de expunere. Sunt foarte tremurate şi au un nivel de claritate de 2013. Culmea e că avem nişte culori destul de OK. Păcat că filmam la 15 FPS în una dintre capturi dintr-un motiv sau altul. Microfonul şi-a făcut treabă bună şi se aude perfect ce ascultăm la căşti, iar stabilizarea a fost subţire. Detaliile sunt spre zero.

Noaptea filmarea e întunecată şi mov/roz, iar totul e la nivel de 5 Mbps. Puteţi uita de acest tip de filmare, dar din nou, nici nu aveam pretenţii. Repet, nu îmi face plăcere să atac un telefon ieftin, dar în 2018 avem pretenţii mari setate de alte telefoane chiar cu câţiva ani în urmă.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×