iPhone XS Max vs. Galaxy Note 9 într-un test de viteză și performanță! A reușit Apple să rezolve problema multitasking-ului?

Autor:  | Publicat în:  Apple  Samsung 1.258 ori
<b>iPhone XS Max vs. Galaxy Note 9 într-un test de viteză și performanță! A reușit Apple să rezolve problema multitasking-ului?</b>După ani buni la rând în care Apple nu s-a obosit să pună prea mult RAM pe telefoanele sale, optând mai degrabă pentru artificii de optimizare, acum în 2018 avem parte de 4 GB RAM pe ambele terminale iPhone XS și iPhone XS Max, produse care

Ani la rând cei de la Apple au fost cam rezervați în a-și echipa iPhone-urile de pe piață cu cantități generoase de RAM, asta în vreme ce rivalii din lumea Android ajungeau și la 6 sau 8 GB RAM. Chiar și așa telefoanele se descurcau la fel de bine în testele de viteză și performanță, o singură problemă fiind managementul RAM acolo unde datorită optimizărilor ajungeam în situația în care unele aplicații din multitasking trebuiau reîncărcate după un anumit timp.

iPhone XS MAX vs Note 9

Pe seama unui test comparativ realizat de către SuperSAF între modelele iPhone XS Max și Samsung Galaxy Note 9 aflăm astăzi dacă Apple a reușit sau nu să rezolve problema multitasking-ului. Înainte însă trebuie menționat că youtuber-ul a avut la dispoziție un model Note 9 cu procesor Exynos 9810 și 6 GB RAM, respectiv un iPhone XS Max cu procesor Apple 12 Bionic și cei 4 GB RAM amintiți mai sus.

Vedem în primă fază testul benchmark GeekBench, acolo unde iPhone-ul obține scoruri superioare lui Note 9, atât la sub-testul single-core, cât și la cel multi-core, diferențele fiind de aproximativ 2000 puncte. Imediat după prezentarea acestor rezultate se trece la testul propriu-zis de viteză unde rând pe rând sunt deschise diverse aplicații și jocuri pentru a vedea care device încarcă titlurile mai rapid.

Din câte se poate remarca, Note 9 este puțin mai rapid la deschiderea aplicațiilor, dar atunci când vine vorba despre jocuri, iPhone XS Max iese învingător. În ultima parte a clipului vedem câte dintre aplicațiile și jocurile rulate au rămas deschise în multitasking, rezultatele fiind surprinzătoare aici. Vedem cum ultimele 6 jocuri au rămas deschise și youtuber-ul ne amintește că pe aici iPhone-ul începea să aibă probleme.

Totuși, datorită creșterii RAM-ului nu se mai ajunge la situația în care iPhone-ul trebuie să reîncarce restul de aplicații și jocuri deschise în multitasking. Interesant este faptul că Note 9 ajunge să reîncarce primele 3 aplicații care au fost deschise inițial, asta în vreme ce iPhone-ul nu are nici o problemă la acest capitol. 

Iată că Apple a reușit de această dată să rezolve problema multitasking-ului, un lucru bun de luat în seamă de către heavy-userii care aveau în plan achiziția telefonului. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×