Când se dezactivează rețelele 2G în România; Nokia 3310 (2017) bun de achiziție?

12.398 ori
<b>Când se dezactivează rețelele 2G în România; Nokia 3310 (2017) bun de achiziție?</b>Pentru că lansarea lui Nokia 3310 (2017) a trezit mult entuziasm printre utilizatori, a apărut și întrebarea cu privire la cât mai au de gând operatori să țină în funcțiune rețelele 2G în România. Ei bine, noi am solicitat răspunsul la această întrebare

Am observat în comentariile de pe site și Facebook că deși cititorii noștri sunt interesați de Nokia 3310 (2017), ei sunt îngrijorați de viitorul conexiunii 2G/2.5G de tip GPRS și EDGE în care funcționează acest telefon. Practic le este teamă că odată cumpărat telefonul, el va deveni în scurt timp inutilizabil.

Retea 2G

Statista ne arată că utilizarea rețelelor de tip 2G e în continuă scădere, iar 5G-ul își face apariția încet dar sigur. În acest context am întrebat Orange, Vodafone și Telekom cât timp vor mai oferi servicii 2G la noi în țară. Iată răspunsurile oficiale ale acestor operatori:

Orange

În planurile strategice ale Orange România, cel puțin pe termen scurt și mediu, pentru prognozele de până în 2020 - 2021, avem în vedere susținerea acestui tip de serviciu alături, desigur, de cele mai noi tehnologii și servicii apărute.

Vodafone

Vodafone Romania va oferi servicii 2G atât timp cât ele vor fi necesare clienților care dețin terminale compatibile cu această tehnologie.

Telekom

Nu există în acest moment planuri de dezactivare a rețelei 2G. În prezent, rețeaua Telekom 2G acoperă 99.46% din populația țării. 

Menționăm de asemenea faptul că Digi Mobil nu oferă servicii de comunicații mobile 2G, deci aici nu a fost cazul să cerem informații. Concluzia este deci că cel puțin în următorii 3 ani vom mai avea 2G în România în cele 3 rețele - cu precizarea că situația se poate schimba după 2020. 

De remarcat și faptul că prin prisma succesului lui Nokia 3310 (2017), HMD Global nu exclude posibilitatea producerii unor modele feature-phone cu conexiune 4G (video min. 3:50). Un interviu în acest sens găsim chiar aici. Practic, ne putem aștepta la un upgrade de Nokia 3310 cu suport 3G și 4G. Totuși, până atunci vom putea folosi fără probleme cel puțin vreo 3 ani de acum încolo modelul anunțat la MWC 2017 (cu excepția Digi Mobil desigur).

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×