CAT S61: Cameră cu surprize noaptea, comportament midrange în general

1.300 ori
<b>CAT S61: Cameră cu surprize noaptea, comportament midrange în general</b>Să faci fotografii cu un telefon robust pe care îl apuci cu mănuşi de sudură şi îl treci prin nisip, noroi şi apa pare o activitate bizară. CAT nu a uitat totuşi de acest aspect şi a pus camere bunicele pe CAT S61. Pachetul sună unul standard pentru un..

Să faci fotografii cu un telefon robust pe care îl apuci cu mănuşi de sudură şi îl treci prin nisip, noroi şi apa pare o activitate bizară. CAT nu a uitat totuşi de acest aspect şi a pus camere bunicele pe CAT S61. Pachetul sună unul standard pentru un telefon midrange: camera de 16 MP în spate, cu PDAF, bliţ dual LED şi filmare 4K, plus o cameră frontală de 8 MP cu focalizare fixă.

Nu uităm nici de senzorul termic FLIR, dar despre el vom vorbi separat. Aplicaţia Camera pune la bătaie o interfaţă minimalistă, fără un număr prea mare de opţiuni. Avem HDR, efecte, Panorama, reglaje de rezoluţie şi chiar captura sub apă, cu un mod special dedicat. Viteza de captură e medie aş spune, nu e chiar cea mai rapidă camera din lume. Am trecut şi la galeria foto, unde am remarcat că HDR-ul a albit excesiv unele cadre.

Au existat şi câteva fotografii neclare între zecile realizate de noi, dar în general capturile au fost acceptabile ziua. M-a şocat cât de bine au ieşit selfie-urile, ultimul lucru la care mă aşteptam de la un telefon robust. Foarte bune la claritate, culori, textura fiecărui por şi fir de păr. Cât despre camera principală, tinde să prindă culori mai reci, dar la claritate sta OK.

Nu are probleme cu focalizarea şi în general nici cu expunerea, în afară de momentele când "aprinde" vegetaţia. Suntem la nivelul unui Nokia 6.1, Moto G6 poate, eventual un Galaxy A6 (2018). Prim planurile cu flori au ieşit chiar bine şi focalizarea a fost reuşită, fără prea multe încercări. Closeup-urile sunt punctul forte, plus selfie, dar în rest se comportă la foto ca un telefon generic de sub 1000 de lei.

Noaptea vine surpriza cea mare! În condiţii low light camera a fost fotografii foarte luminoase. Bliţul şi-a făcut treaba, fără a albi sau albaştri excesiv cadrele, dar zoomul nu a fost cine ştie ce. Iluminarea şi culorile sunt peste aşteptări şi CAT S61 sta foarte bine aici, chiar la bătaie cu un telefon high midrange chiar. Strălucirile luminilor stradale sunt puţin lungi, dar în general OK redate pe digital.

Detaliile au fost modeste, dar claritatea şi luminozitatea au fost mereu de admirat, în orice situaţie. Culorile arată OK şi aş îndrăzni să pun acest handset în top 5 telefoane midrange la captura low light în 2018. În general toate aveau o problemă noaptea, dar acest C T nu pare să aibă.

Să trecem la captura video, acolo unde am realizat captura Full HD, în format MP4, 30 FPS şi bitrate de 20 Mbps. Filmarea e cam tremurată, dar culorile arată OK. Fundalul e puţin cam ars, dar zoomul nu e rău, nu pierde prea multe detalii. Microfonul prinde cam prea mult ecou pentru gustul meu. Filmarea 4K ne-a adus o claritate şi mai bună,d ar culorile mi s-au părut supraexpuse, cam arse.

Nuanţele de verde arată bine, mai bine decât la poze aş spune. Stabilizarea în schimb mai are de lucru. Roşul devine deseori roz, dar schimbarea de expunere este acceptabilă. E interesant că până acum am menţionat de 2 ori lipsa de stabilizare, dar când am început să filmez din mers, am fost oarecum împăcat cu stabilizarea electronică. Rămânem cu claritatea, care e în grafic, dar stabilizarea şi supraexpunerea sunt neajunsuri.

Zic că ne batem cu Samsung Galaxy J5 (2017) şi eventual depăşim modelele din seria Moto G5 şi Moto G5s. La filmarea low light am descoperit halouri lungi pentru luminile stradale, dar şi ceva refocalizare şi grain. Culoarea galbenă generată de iluminarea stradală e bine calibrată, nu derivă spre alte nuanţe. Iarăşi avem o stabilizare mai timidă şi aş zice că aceasta captura este la nivel de Huawei P9 Lite, deci un mid sau low midrange.

Lateral se ivesc şi nişte nuanţe mov sau roz. Zoomul este la nivel mediu, OK pentru midrange. Tot ce va fi memorabil la această cameră de pe CAT S61 este captura low light, care a depăşit aşteptările, dar şi prim planurile.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×