LG Q7: Camera s-a descurcat bine într-o excursie în UK, în condiţii dificile

745 ori
<b>LG Q7: Camera s-a descurcat bine într-o excursie în UK, în condiţii dificile</b>LG Q6 este în general folosit ca exemplu pozitiv de noi la Mobilissimo.ro, când amintim de telefoane midrange şi potenţialul camerei lor. Ştiu că avea o claritate şi culori OK şi nu filma deloc rău. LG Q7 vine în completarea sa, rămânând la o cameră singu

LG Q6 este în general folosit ca exemplu pozitiv de noi la Mobilissimo.ro, când amintim de telefoane midrange şi potenţialul camerei lor. Ştiu că avea o claritate şi culori OK şi nu filma deloc rău. LG Q7 vine în completarea sa, rămânând la o cameră singulară în spate, lucru devenit raritate în ziua de azi. E vorba despre o cameră de 13 megapixeli, cu deschidere F/2.2, PDAF şi Q Lens, dar şi cu blitz LED.

Video-review LG Q7, secțiunea camera

În zona frontală se află o cameră de 8 megapixeli, cu obiectiv wide angle şi deschidere F/1.9. Interfaţa camerei include moduri de captură precum Food, Grid Shot, Snap Shot, Panorama, Match Shot, Flash Jump Cut şi un meniu special de partajare. Avem şi efecte artistice şi filtre. În cazul în care opţiunile amintite anterior vă induc în eroare, e vorba despre capturi cu camera din spate şi cea din faţă în acelaşi timp, pe două jumătăţi de ecran, multiple fotografii în colaj sau multiple capturi realizate consecutiv şi doar una aleasa.

Guide Shot îţi arată preview la fotografie imediat ce ai realizat-o, în dreapta ei. Avem şi HDR, Cheese Shutter, încât dacă spui un cuvânt cheie se declanşează cameră, dar şi o funcţie Selfie Portrait, adică Bokeh realizat de software. De menţionat că avem şi un slider pentru expunere şi opţiunea de a focaliza manual, ba chiar cu un mod Macro eficient.

Trecem la galeria foto, una specială, pentru că am luat telefonul cu mine într-o vacanţă în UK. E vorba despre oraşul portuar Portsmouth şi vă e clar că s-a lăsat cu cadre cu vapoare şi marea. Am avut parte de un HDR care şi-a făcut treaba excelent. A reglat toate contrastele cum trebuie, a iluminat cadrele, dar nu excesiv şi a păstrat culorile în limitele normale. Am obţinut câteva capturi landscape arătoase, mai ales pe cele cu vaporul de epocă.

Selfie in port (UK)

Uitaţi-vă şi la luciul apei şi o să vedeţi că arată bine. Culorile sunt calibrate bine, de la roşul acelui colac de salvare la albastrul telescopului. Selfie-urile sunt şi ele de calitate şi mă refer la textura pielii, la culoarea tenului, dar şi la cât de clar este ceea ce se vede în fundal. Acest din urmă aspect e neglijat des de multe telefoane.

Reţineţi şi că dacă vrei să focalizezi pe o floare pentru un prim plan în mod Auto e foarte greu şi mai bine treci pe Manual. Cerul, o problemă pentru handset-urile midrange a arătat excelent aici, fără a fi ars, supra sau sub expus, chiar dacă se ivea soarele dintre nori. Zoomul nu e chiar rău, aşa cum am văzut în capturile realizate la Bucureşti, cu acele maşini ce apar încă destul de clare şi după 3X zoom. La captura foto la interior apare ceva zgomot şi trebuie să ai răbdare să focalizezi că lumea.

Uitaţi de capturi în mişcare cu pisici care mişună, sunt greu de prins fără motion blur. Am încercat şi nişte fotografii Food, care au un reglaj special de nuanţa, al cărui fan clar nu sunt. Prefer fotografiile cu mâncare pe Auto, pentru că au ieşit mai bine. Modul Food exagerează cu nuanţele, care nu sunt realiste. Trebuie spus şi că am avut destul de multe poze mişcare sau neclare, victima grabei atunci când făceam fotografiile.

Claritatea a fost mereu în grafic şi fotografiile Portrait selfie arata OK, cu un blur destul de blând aplicat pe obiectele din spatele meu, aşa că distingi ce ar fi în spate. Nu e chiar la nivel de Huawei P20 Lite sau Mate 20 Lite, dar pentru o cameră singulară de 8 MP e în regulă. Per total LG Q7 e la nivel de Moto G6 sau Xperia XA1, dar fără a prinde aşa multe detalii ca ele.

E peste Nokia 6.1 şi Galaxy A6 (2018) la culori şi claritate, iar prim planurile sunt foarte reuşite. Am fost încântat de selfie-uri şi dintre telefoanele cu camera frontală singulară, LG Q7 se cam remarcă. Zic că îl bate şi pe HTC U11 Life.

În condiţii low light am observat o nuanţă roz în zona inferioară a fotografiilor, iar halourilor luminilor stradale au fost medii ca mărime, dar au creat şi câteva dungi peste ele, alungite. Zoom-ul nu a fost rău, ca şi ziua de altfel, iar nuanţele de galben ce apar noaptea odată cu iluminarea stradală nu mi s-au părut excesive. Arată OK şi detaliile pietrei cubice din Timişoara şi camera a înfruntat destul de OK iluminarea firmelor precum Catena, cu care unele handset-uri au avut probleme, amplificând lumina panoului şi creând neclaritate.

E şi ceva blur, evident şi spre final de galerie avem cadre neclare, deci nu avem pretenţii de ZenFone 5 sau Nokia 7 Plus aici. Aş zice că e la nivel de Galaxy A6 (2018), poate un Nokia 6 mai luminos şi un Huawei P10 Lite cu nişte culori un pic mai OK.

Cât despre filmare, am capturat video în format MP4, la 30 FPS şi 17 Mbps. Asta tot în UK evident, pe o vreme cu vânt extrem de puternic, specific unui port. Microfonul nu a făcut faţa acelui vânt, dar claritatea m-a mulţumit. Nici schimbarea de expunere când facem panning şi trecem de la nori la soare, luciul apei şi vapor nu a fost rea.

Culorile au fost iarăşi bine aliniate la standardul s-RGB, dar stabilizarea nu mi s-a părut chiar ideală. Imaginea nu tremura excesiv, dar nici nu are stabilizare electronică a unui iPhone 6 să zicem. Zoom-ul pe acel turn din Portsmoth (Spinnaker) ne-a oferit destule detalii extra pe care nu le percepeam cu ochiul liber, deşi ca şi la fotografii, vă puteţi baza pe zoom aici.

În video-ul realizat în Bucureşti am fost mulţumit de microfon, până să intre în acţiune vântul iar. Aici se vede că era o zi tare întunecată şi înnorata, iar când ajungem în dreptul acelor copaci apare clar un grain şi zgomot, care ne încurca în a face distincţia între ramuri, frunte şi alte detalii. E clar că detaliile lipsesc şi la foto şi la video, deşi în mod curios zoom-ul merge bine.

Nu suntem la nivel de Xperia XA2, dar putem filma ca un Huawei P10 Lite, un Moto G6 Play sau un Nokia 6, eventual puţin peste. Noaptea am avut o filmare din mers şi chiar dacă nu avem stabilizare prea bună, măcar nu am avut parte de acel flicker, acea "vibraţie" a imaginii şi trepidaţie neplăcută. E un mare plus. Microfonul a fost OK de data asta, culorile au fost acceptabile şi luminozitatea mulţumitoare.

E mai puţin zgomot decât mă aşteptam la acest preţ al telefonului, sincer să fiu. Îmi aminteşte de Galaxy J5 (2017) şi Galaxy A3 (2017) şi nu are motion blur la panning. Bate HTC U11 Life şi Huawei Mate 10 Lite, dar sunt şi multe alte modele midrange care se descurcă bine în ziua de azi, reţineţi asta. În principiu LG a păstrat neschimbată reputaţia lui Q6: Q7 are claritate, culori, zoom, selfie şi macro bune, mai ales ziua.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×