Ce ştim despre WWDC 2017 şi noutăţile de acolo până acum: iOS 11, watchOS 4, difuzor smart Apple și noi versiuni MacOS, tvOS

1.129 ori
<b>Ce ştim despre WWDC 2017 şi noutăţile de acolo până acum: iOS 11, watchOS 4, difuzor smart Apple și noi versiuni MacOS, tvOS</b>În fiecare an cei de la Apple organizează conferința dezvoltatorilor WWDC, eveniment unde vedem mai degrabă prezentate noutăți în materie de software. Totuși, există și posibilitatea lansării de produse hardware, iar în ediția din 2017 am putea vedea la

Suntem la o lună distanţă de WWDC 2017, cel mai mare eveniment pentru dezvoltatori pe care Apple îl organizează anual. Uneori vedem şi hardware acolo, dar software-ul rămâne cheia. Conferinţele au loc între 5 şi 9 iunie, pornind la drum cu un discurs ce include anunţuri de produse noi şi de obicei un nou release iOS/MacOS. Hai să vedem care ar putea fi noutăţile de la ediţia din 2017.

În primul rând trebuie spus că această ediţie are loc la McEbert Convention Center, în San Jose, California, iar keynote-ul lui Tim Cook and co are loc pe 5 iunie. Iată ce ar putea debuta acolo:

iOS 11

iOS 11

iOS 11 e unul dintre puţinele produse cu şanse de 100% să apară la WWDC 2017. Zvonurile afirmă că această platformă va aduce o modificare la nivel de FaceTime. Astfel, atunci când un iPhone sună alt iPhone, va fi folosit un apel FaceTime audio gratuit. Operatorii cred vă vor fi în doliu după această decizie. Se discută şi despre conversaţii în grup via FaceTime (video), cu până la 5 persoane conversând simultan.

Aplicaţia Wallet va primi la rândul său o actualizare, existând zvonuri că va primi numele Pay şi va permite realizarea de plăţi peer to peer. Se vor putea trimite bani şi via iMessage, cum am făcut în Facebook de altfel. Modul low power al bateriei va primi noi funcţii, care vor fi activate atunci când anumite condiţii sunt întrunite. Sunt şi ceva zvonuri despre o aplicaţie de socializare Apple.

Siri

Siri

Siri nu a mai primit o actualizare importantă cam de la iOS 7, deci ar fi cazul unui upgrade major. Scăpările indică faptul că Siri va deveni mai inteligentă, primind suport pentru învățare contextuala şi integrare mai bună cu iMessage şi iCloud. Siri ar putea în sfârşit să sune mai uman, pentru că s-a lucrat la un nou feedback vocal, mai natural. Totul pe baza achiziţie startupului VocalIQ din 2015.

Apple Music

Apple Music

De abia ne-am obişnuit cu ultima variantă de UI Apple Music şi deja se pregătesc schimbări. Acum se va pune accent mai mare pe video şi pe conţinuturile video unice şi exclusive pentru acest serviciu. Carpool Karaoke e un exemplu.

watchOS

watchOS

watchOS-ul de anul trecut a fost bine primit, iar acum îl aşteptăm pe watchOS 4, cu o experienţă nouă şi mai comodă. Ca de obicei vor evolua aspecte legate de sănătate, fitness şi uşurinţă de utilizare. În sfârşit vom primi funcţii speciale şi avansate de monitorizare a somnului.

Rival pentru Amazon Echo/Google Home

Beats Siri

Se discută tot mai mult despre un difuzor smart, cu Siri integrat şi servind ca rival pentru Google Home şi Amazon Echo. Tehnologia de la bord vine de la Beats, deci capacitatea acustică va fi de top. Prezic un preţ de 199 dolari. Integrarea smart home e must have.

Altele

MacOS

MacOS 10.13 e aşteptat la WWDC 2017, cu o cooperare şi mai bună cu terminalele iOS şi funcţii în gen Continuum. Am urma să primim un Dark Mode, apeluri conferinţă în Facetime, aplicaţie Health pentru desktop şi o aplicaţie muzicală nouă.

tvOS

tvOS 11 va fi şi el prezentat, cu noi funcţii de gaming şi probabil şi funcţionalitate ce permite consumul de content HDR, plus extra opţiuni legate de gaming. Sunt zvonuri despre sosirea lui iMessage pe Android. E puţin probabil să vedem hardware, dar sunt ceva șanse să vedem un Apple TV nou, poate un MacBook Air şi un Mac Pro nou. Poate vedem şi acele iPad-uri noi despre care se tot vorbeşte de câteva luni.

Cu bune şi cu rele şi cu noutăţi şi (r)evoluții ne auzim pe 5 iunie, la tradiţionalul live blogging Mobilissimo.ro.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×