Livrările de tablete sunt în picaj liber în primul trimestru al acestui an, scăzând cu 34.5% faţă de perioada precedentă

931 ori
<b>Livrările de tablete sunt în picaj liber în primul trimestru al acestui an, scăzând cu 34.5% faţă de perioada precedentă</b>Vestea că livrările de tablete sunt în picaj liber și în acest prim trimestru al anului 2017 nu ne miră deloc, asta ținând cont de faptul că nici anul trecut aceste dispozitive nu au stat prea bine la capitolul vânzări. Din partea unui raport marca Trend

Livrările de tablete sunt în scădere din 2014 încoace, globul fiind saturat de terminale de genul şi phablet-urile canibalizand serios acest segment. Trendul negativ continuă şi la început de 2017, astfel că livrările globale de tablete au scăzut serios faţă de anul trecut.

Raport vanzari tablete T1 2017

La nivel global tabletele au înregistrat livrări cu 34.5% mai mici faţă de cele din ultimul trimestru al anului 2016. Faţă de începutul lui 2016 scăderea este de 9.3%, iar cifrele vin de la TrendForce. Primele 3 luni din 2017 au adus livrări de 31.95 milioane de tablete, Apple având partea leului dintre acestea. Firmă din Cupertino a avut în T1 2017 o cotă de piaţă de 27.9%, cu 8.9 milioane de unităţi livrate şi în scădere cu 31.8% faţă de anul trecut.

Samsung se află pe locul 2, cu cota de 19.1% şi 6.1 milioane de unităţi livrate, la rândul său în picaj cu 23.5% faţă de anul trecut. Apoi urmează Huawei, cu 2.1 milioane de unităţi şi cota de 6.6%, dar şi cu o scădere însemnată de 31.1%. Lenovo are tot 2.1 milioane de unităţi livrate, dar cota sa este de 6.4% şi bifează şi cea mai mare scădere din top, de 43.8%.

Pe lista se mai află şi Amazon, cu 2 milioane de tablete şi cota de 6.3%. Apple are şanse să meargă puţin mai bine în această perioadă, pentru că tocmai a lansat un iPad mai ieftin decât suntem obişnuiţi şi sunt şanse să prezinte noi tablete şi la WWDC 2017 luna viitoare. Şi Amazon ar pregăti tablete noi, iar Samsung va simţi în T2 2017 aportul tabletelor Galaxy Tab S3 şi Galaxy Book.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×