Continuă războiul Qualcomm - Apple; Producătorul de chipset-uri vrea interdicţia la vânzare a modelelor iPhone în SUA

1.887 ori
<b>Continuă războiul Qualcomm - Apple; Producătorul de chipset-uri vrea interdicţia la vânzare a modelelor iPhone în SUA</b>Dacă cei de la Xiaomi au primit pentru o vreme interdicția de a comercializa smartphone-uri cu procesoare Qualcomm pe piața din India, s-ar putea ca în perioada următoare să asistăm la o situație similară, una pe plan american în schimb. Cei de la Apple

O nouă rundă din disputa Apple - Qualcomm are loc în aceste zile şi producătorul de chipset-uri pare pus pe fapte mari. Qualcomm a solicitat Comisiei Internaţionale de Comerţ să interzică importul de iPhone-uri din Asia în Statele Unite.

Qualcomm pornise în prealabil un proces pe tema defăimării suferite atunci când Apple îi prezentase produsele drept inferioare celor Intel. Până la iPhone 7, Qualcomm era furnizor exclusiv de modemuri pentru terminalele Apple, dar ulterior s-a folosit o combinaţie între hardware Intel şi Qualcomm. Între timp a intervenit şi Comisia de Liber Schimb, care afirmă că Qualcomm suprataxează şi "pedepseşte" companiile care folosesc componente ale rivalilor.

Apple a oprit între timp plata licenţelor către Qualcomm, suspendată până se vor lămuri procesele. În trecut Qualcomm afirmase că "nu ar exista iPhone fără produsele sale", iar firma din Cupertino a replicat subliniind taxele abuzive şi poziţia de monopol a creatorului seriei Snapdragon. Sunt şanse mai mari ca Qualcomm să iasă șifonată din acest scandal, mai degrabă decât Apple.

E greu de crezut că acele "comitete şi comiţii" din State vor bana iPhone-urile la vânzare în SUA.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×