Cum a fost experiența Mobile World Congress 2017? Nokia, Huawei, Sony și LG primesc toți laurii!

1.766 ori
<b>Cum a fost experiența Mobile World Congress 2017? Nokia, Huawei, Sony și LG primesc toți laurii!</b>O nouă experiență marca Mobile World Congress am adăugat-o pe listă anul acesta când am participat pentru a 3-a oară consecutiv la târgul spaniol. Am participat și la câteva evenimente de lansare, iar în rândurile de mai jos aveți și câteva detalii despre

Pentru al 3-lea an consecutiv am participat la târgul Mobile World Congress din Barcelona, un show ce s-a desfășurat în perioada 27 februarie - 2 martie și care a adunat la fața locului cele mai populare nume din domeniul tech de pe piață. Pentru că ediția din 2017 a însemnat pentru mine doar 2 zile de târg și pentru că timpul a fost foarte limitat, nu am mai putut realiza Jurnalul de Bord precum v-am obișnuit anterior.

Barcelona

Totuși, pentru că nici o experiență de acest fel nu trebuie trecută cu vederea, vin astăzi cu un articol ce include impresiile personale despre MWC 2017. Au fost evenimente cu adevărat captivante, dar și conferințe complet lipsite de energie, telefoane impresionante, dar și multe alte lucruri despre care aflați în rândurile următoare. 

Badge MWC 2017

Ei bine, călătoria către Barcelona a început pe data de 24 februarie când am urcat la bordul avionului ce avea să mă ducă în capitala tehnologiei la început de primăvară. După 3 ore mă aflam pe tărâm spaniol și a urmat acomodarea în camera rezervată via AirBnb. După odihna de peste noapte am pornit a doua zi către o stație de metrou din împrejurimi, locație de unde aveam să ridic badge-ul MWC.

Plaja Barcelona

Mai apoi am decis să ies la o scurtă plimbare pe malul mării unde unele persoane chiar trăgeau un pui de somn pe nisip. Iahturile de sute de milioane de dolari împânzeau portul spaniol, iar în fundal pescărușii își făceau simțită prezența. Nici comercianții de ocazie cu ochelari de soare, selfie stick-uri și cocktailuri nu lipseau de pe plajă, iar dacă doreai ceva mai diferit - exista și serviciu de masaj ad-hoc.

Ferrari California

Pentru că era o zi de weekend, mai toată lumea ieșise la plimbare, cu cățelul, bicicleta sau pentru cei mai excentrici, cu Ferrari-ul închiriat timp de 20 minute pentru 100 euro. Turiștii erau și ei pretutindeni, iar atmosfera era completată de o briză care te îndemna la relaxare completă. După plimbare am făcut un popas pentru mâncare, iar ulterior m-am îndreptat către locația AirBnb cu scopul de a mă pregăti pentru evenimentele de pe 26 februarie.

Eveniment Huawei

Această din urmă zi a fost marcată de către conferința Huawei unde aveau să fie prezentate smartphone-urile P10, P10 Plus și smartwatch-ul Watch 2. M-am așezat la coada de la intrare încă de pe la ora 12:30, iar la 1 și un pic ne-a fost permisă intrarea în sala uriașă ce avea să găzduiască evenimentul. La ora 14:00 a urcat pe scenă Richard Yu, CEO-ul companiei asiatice.

Richard YU

Richard a decis să susțină aproape în întregime prezentarea noilor dispozitive mobile, un lucru de apreciat de altfel. Am văzut variantele de culoare inedite ale telefoanelor și descoperit ce noutăți aduc aceste produse. A urmat apoi sesiunea hands-on, iar la sfârșitul evenimentului ne-a fost înmânat un device pentru review. M-am îndreptat către locația AirBnb pentru a-mi încărca bateriile până la evenimentul Samsung programat pentru ora 19:00.

Huawei P10

Acesta din urmă s-a dovedit a fi cel puțin din experiența proprie, unul dintre cele mai lipsite de vlagă evenimente ale sud-coreenilor de la Samsung. Conferința s-a desfășurat într-o sală uriașă ce a fost umplută în proporție de 50-60% aș zice și pe parcursul prezentării am aflat despre noile tablete Samsung Galaxy Tab S3 și Galaxy Book. Au existat și numeroase persoane care au părăsit sala cu mult înainte ca evenimentul să ia sfârșit..

Samsung

Evenimentul a durat o oră și un pic, iar apoi am ajuns și la zona de hands-on unde jurnaliștii mișunau de colo-colo. Într-un final, aproape de ora 23:00 am ajuns la gazdă și am încheiat ziua cu planul de a mă trezi matinal și începe prima zi de MWC. Prima zi a târgului spaniol a început la ora 9 când am pornit printre standurile aflate la fața locului.

LG G6

LG G6 a fost primul smartphone văzut aici și am rămas cu adevărat impresionat în special de modul în care acest telefon poate arăta. Mă așteptam la un phablet serios ținând cont de diagonala de 5.7 inch, dar acel panou frontal cu margini foarte înguste face ca telefonul să fie extrem de compact, chiar similar lui Huawei P10 care vine cu o diagonală de 5.1 inch. Faptul că poți avea un asemenea ecran la dispoziție în buzunar este cel mai mare plus al lui G6.

Nokia

A urmat apoi Nokia, stand unde am făcut cunoștiință cu Nokia 3, Nokia 5 și Nokia 6 - produse care atrag pentru început atenția prin calitatea construcției și a materialelor premium oferite aici, asta în situația în care avem în față modele de buget. Și prezența unui Android aproape stock este de lăudat! Cu toate acestea, marea atracție de la standul finlandezilor a fost Nokia 3310, ediția actualizată 2017.

Nokia 3310 (2017)

Dacă inițial îl vedeam ca pe o jucărie din imaginile de presă, părerea mi s-a schimbat odată ce l-am întors pe toate părțile la fața locului. Este un telefon foarte foarte ușor, unul arătos care ne aduce și celebrul joc Snake la pachet. Lipsa cea mare este cea a conectivității 3G, dar per total Nokia 3310 (2017) va îndeplini cu succes rolul de telefon secundar. Sper doar ca Nokia să aducă pe piață ulterior noi carcase interschimbabile cu texturi și culori cât mai inedite.

Sony Xperia XZ Premium

După acest popas serios la standul Nokia am văzut telefoane precum Moto G5, Moto G5 Plus și desigur noile modele Sony Xperia care nu prea mi-au atras atenția în mod special. Cu Xperia XZ Premium și Xperia XZs închise în vitrine sau prezentate doar în spatele standului unor jurnaliști, am avut acces doar la XA1 și XA1 Ultra. Acestea aduc panouri frontale cu margini laterale înguste, dar cele inferioare și superioare sunt de-a dreptul uriașe.

Au mai urmat alte câteva handson-uri făcute și m-am îndreptat către centrul de presă pentru încărcarea materialelor adunate. Am ajuns apoi la gazdă și am pus la încărcat toate dispozitivele pentru ziua următoare, ultima la târg de altfel. Aglomerația și-a făcut simțită prezența și pe lângă handson-urile propriu-zise rămase de realizat, am participat și la evenimentul Allview unde a fost dezvăluit smartphone-ul X4 Soul Style.

Allview

Compania brașoveană a fost premiată de către Google cu titlul de European Android Partner, fiind unul dintre cei mai importanți parteneri ai marelui G din Europa. De asemenea, ziua de 28 februarie a inclus pe listă și un interviu cu Georgi Bonev, șeful departamentului de marketing Lenovo în câteva țări europene printre care se numără și România. Am aflat răspunsuri interesante și veți afla și voi detaliile printr-un articol dedicat.

Allview X4 Soul Style

Ce ar mai fi de menționat referitor la această ultimă zi de MWC, este standul Vernee și vizita sa. Compania asiatică a avut un stand la târgul spaniol, unul foarte arătos de altfel și unde am văzut terminale ca Thor E, Thor Plus, Mars Pro, dar și un prototip pentru Apollo 2 - telefon cu 8 GB RAM. Am aflat că dacă totul merge ca pe roate, pe viitor compania are în plan și extinderea portofoliului de produse cu smartwatch-uri, brățări fitness și alte electronice.

Vernee

Și în acest an am avut parte de o experiență la fel de frumoasă, dar parcă târgul Mobile World Congress nu a mai avut aceeași energie ca în anii trecuți. Poate că și lipsa lansării flagship-urilor HTC și Samsung aici a avut un cuvânt de spus.. Aglomerația nu a lipsit totuși și cele câteva terminale mobile din zona high-end chiar au impresionat pe măsura așteptărilor, mențiunile fiind aici LG G6 și desigur Huawei P10.

După aceste două zile de târg, a venit din păcate și momentul pentru întoarcerea înapoi în țară, lucru ce s-a întâmplat pe data de 1 martie spre după-amiază. Per total, cam asta s-a întâmplat la Mobile World Congress 2017 cel puțin din viziunea mea, un târg care poate ar fi avut mai mult de dezvăluit dacă și timpul avut la dispoziție era mai generos. Acestea fiind spuse, vă invit în secțiunea de comentarii de mai jos să spuneți care a fost dispozitivul care v-a cucerit anul acesta și de ce, desigur dintre cele lansate la MWC! 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×