Google I/O 2018: Gmail primeşte funcţia Smart Compose în această lună, completând mailuri automat

Autor:  | Publicat în:  Google  Aplicatii 695 ori
<b>Google I/O 2018: Gmail primeşte funcţia Smart Compose în această lună, completând mailuri automat</b>Tot în cadrul conferinței Google I/O 2018 a venit și anunțul referitor la integrarea funcției Smart Compose pentru aplicația de mesagerie Gmail. După cum indică și numele, avem de-a face cu un feature care va compune automat un reply

Modificări la nivel de Gmail au tot apărut în ultima lună, culminând cu o prezentare în cadrul Google I/O 2018. Anunţul a venit de la CEO-ul Sundar Pichai, care a afirmat că Gmail va primi o nouă funcţie numită Smart Compose până la final de lună. Practic un AI va scrie mailuri pentru voi.

Smart Compose

Noul tool foloseşte machine learning pentru a sugera propoziţii şi fraze pe măsură ce scrieţi. În vreme ce scrieţi mailul legat de muncă, hobby, distracţie sau familie, veţi primi sugestii care apar sub formă de "ghost text" şi le veţi accepta apăsând pe "TAB". Odată ce apăsaţi pe buton veţi fi trimişi spre finalul textului sugerat pentru a continua să scrieţi mailul.

Pe scena de la I/O am văzut pe cineva scriind un mail legat de Taco Tuesday, având de altfel subiectul mailului "Taco Tuesday". Machine Learning-ul a început imediat cu sugestii, atât de adrese, cât şi de text pentru mail. Prezentarea s-a făcut pe versiunea desktop de Gmail, dar probabil că funcţia va ajunge şi pe mobil, dar ceva mai târziu. Va fi mai greu în lipsa unui "buton TAB".

Gmail a primit deja o actualizare importantă la final de aprilie, cu o reorganizare de interfaţă, integrare Google Keep în sidebar şi Smart Replies. Pentru cei care se întreabă la ce foloseşte Smart Compose, e utilă mai degrabă pentru mailurile acelea repetitive pe care le scriem zilnic.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×