Google I/O 2018: Android foloseşte AI-ul pentru a obţine o autonomie sporită a telefoanelor

816 ori
<b>Google I/O 2018: Android foloseşte AI-ul pentru a obţine o autonomie sporită a telefoanelor</b>Un lucru mai deosebit prezentat de către Google în cadrul conferinței dezvoltatorilor I/O 2018 ce este în plină desfășurare în acest moment este și utilizarea AI-ului pentru obținerea unei autonomii superioare. Descoperim că inteligența artificială

Ultimele versiuni de Android au adus funcţii care scad consumul de baterie sau umblă la modul în care aplicaţiile folosesc bateria. Producători de telefoane precum ASUS au şi funcţii pe bază de AI care administrează consumul, iar tot un AI este pus la treabă şi de Google acum tot pentru consum redus.

AI

Echipa din spatele Android a colaborat cu DeepMind, filiala Alphabet, pentru a aduce şi AI-ul în ecuaţie cu administrarea consumului de baterie. Noua funcţie se numeşte "Adaptive Battery" şi ar trebui să o vedem în Android P. AI-ul va monitoriza consumul de baterie pe telefon şi va opri aplicaţiile care rulează în fundal şi nu au mai fost folosite de ceva vreme.

Va fi ajustată şi luminozitatea telefonului, în funcţie de obiceiurile de utilizare. Bateria e consumată doar de aplicaţiile pe care le folosiţi de obicei, iar experţii afirmă că a fost constatată o reducere cu 30% a utilizării de procesor la activarea aplicaţiilor. Adaptive Battery este inspirat de Adaptive Brightness, din ce am înţeles. Nu putem decât să ne întrebăm de ce se tot umblă la baterie din software, în loc să evolueze bateriile la capitolul hardware, ceea ce ar fi oarecum mai logic.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×