HTC 10: OS, UI, aplicaţii cu un Sense mai liber, mai hip şi cool

1.097 ori
<b>HTC 10: OS, UI, aplicaţii cu un Sense mai liber, mai hip şi cool</b>HTC Sense a avut întotdeauna atractivitate pentru un anumit segment de public, cel care dorea o interfaţă sobră, trasă cu rigla, cu o uşoară transparență şi nuanţe de verde, gri şi alb. HTC a mers mereu în această direcţie, iar în ultimii ani a început..

HTC Sense a avut întotdeauna atractivitate pentru un anumit segment de public, cel care dorea o interfaţă sobră, trasă cu rigla, cu o uşoară transparență şi nuanţe de verde, gri şi alb. HTC a mers mereu în această direcţie, iar în ultimii ani a început să crească nivelul de personalizare a UI-ului şi să îl facă ceva mai tineresc şi fistichiu.

HTC 10 rulează Android 6.0 Marshmallow cu HTC Sense 8 aplicat peste şi cu foarte multe opţiuni de personalizare. Blinkfeed a rămas la posturi, drept cel mai din stânga homescreen, cu integrarea lui Google+, Twitter, Linkedin, Calendar şi recomandări de restaurante la ora prânzului sau cinei. Puteţi găsi şi Mobilissimo.ro printre sursele de informaţii aici, afişate ca tile-uri.

UI HTC 10

Multitasking-ul e pe bază de carusel şi e stock, iar zona dropdown include notificări şi Quick Settings. Dacă ciupim homescreen-ul vom accesa zona de widget-uri, cu look minimalist şi aici găsim şi widget-ul Sense Home, care reorganizează aplicaţiile afişate în funcţie de locul în care vă aflaţi: acasă, la muncă sau afară. Totul depinde de localizarea voastră pe hartă.

App drawer-ul oferă un scrolling vertical, iar în zona de Setări găsim opţiuni HTC Mini+, dar şi foarte multe variante de personalizare. Putem modifica wallpaper-ul, nuanţele din diferite ferestre, fonturile, soneriile şi multe, multe altele. Putem şi edita fiecare temă şi să o facem aşa cum ne place, inclusiv prin conceptul de Layout Freestyle.

Doar anumite teme sunt compatibile Freestyle, un mod în care putem plasa widget-urile şi stickerele fix unde dorim noi pe ecran, fără limitări de dimensiuni, grila sau vreo altă restricţie. Putem să le eliminăm şi etichetele de text şi să le schimbăm asocierea cu aplicaţii acelor stickere, care arată foarte artsy, hipsterești sau hai să le zicem...creative.

Scannerul de amprente are un setup de durata medie, dar şi o acurateţe excelentă, la orice unghi îl folosiţi. Lista de aplicaţii preinstalate include 37 de nume, deci nu clar nu suntem în teritoriu bloatware aici. Pe lista găsim Facebook, Instagram, Messenger, Themes, Voice Recorder, dar şi noul Boost+, care curăţă cache-ul, şterge Junk-ul şi face terminalul să meargă mai bine.

Avem şi Zoe Video Editor, cu obişnuitele filtre, teme şi fundaluri sonore pentru editare video din mers.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×