HTC U11: OS, UI, aplicaţii cu o strângere Edge Sense, deschidere la asistenţi virtuali

1.362 ori
<b>HTC U11: OS, UI, aplicaţii cu o strângere Edge Sense, deschidere la asistenţi virtuali</b>HTC a avut mereu una dintre cele mai tentante interfeţe de pe Android, fie prin prisma widget-urilor unice, fie prin posibilitatea crescută de personalizare. Bazele au fost puse pe vremea lui HTC Incredible sau HTC One X şi de atunci s-a mers pe un..

HTC a avut mereu una dintre cele mai tentante interfeţe de pe Android, fie prin prisma widget-urilor unice, fie prin posibilitatea crescută de personalizare. Bazele au fost puse pe vremea lui HTC Incredible sau HTC One X şi de atunci s-a mers pe un schelet foarte iubit de public.

HTC U11 ne propune Android 7.1 cu HTC Sense cel mai nou aplicat peste şi cu bonusul adăugat al lui HTC Edge Sense. Ne ocupăm de această noutate în secţiunea actuală, fiind vorba despre un feature pe care software-ul îl scoate în evidenţă. Practic strângând marginile telefonului vom activa o sumedenie de funcţii şi aplicaţii. Marele avantaj e că le putem activa sub apă, acolo unde touch-ul nu funcționează.

Interfață grafică HTC U11

Putem spre exemplu activa camera, lanterna,, asistentul virtual şi toate cu un gest similar cu strângerea lămâii deasupra unei farfurii cu mâncare sau căni cu ceai. Evident avem reglaje şi setări, cu privire la tăria strângerii şi la aplicabilitatea sa cu ecran pornit sau oprit. Putem şi să selectăm ce aplicaţii se deschid când strângem o dată scurt sau când ţinem strânse muchiile.

HTC Edge Sense

Această funcţie e la început şi va continua să evolueze cu diferite alte opţiuni de activat, prin update-uri. Cât despre experienţa software în sine, cel mai din stânga homescreen e pentru Blinkfeed, cu feed-uri de reţele sociale, recomandări de restaurant, ştiri prin News Republic şi altele de gen. La nivel vizual putem să creăm tema dorită, extrăgând culorile dintr-o imagine şi avem şi widget-urile clasice minimaliste HTC incluse.

Interfaţa HTC clasică e aici, cu nuanţe de verde, gri şi alb. În zona de Setări avem funcţii că On Body Detect şi personalizare la nivel avansat a interfeţei telefonului. Scannerul de amprente are un setup în 17 paşi, iar deblocarea e foarte rapidă, la orice unghi doriţi. HTC Sense Companion pare puţin mai deştept decât l-am lăsat la HTC U Ultra, înghiontindu-vă la nivel digital să nu uitaţi că aveţi un zbor, că plouă şi trebuie luată umbrela sau că nu aţi apelat o persoană care v-a sunat.

Aceste "ghionturi" vin ca o bandă albastră pe ecran în zona superioară. E sub Google Assistant sau Amazon Alexa, dar acestea pot fi la rândul lor instalate pe HTC U11, după cum ne-a informat HTC la debutul telefonului. Pe lista de aplicaţii preinstalate se află utilul Boost+, cu care curăţăm cache, memorie şi optimizăm consumul. Avem şi Instagram, Under Armour şi în total am numărat 41 de aplicaţii preinstalate.

Majoritatea se pot dezinstala, iar lista se încheie cu Zoe Video Editor. HTC continuă să mizeze pe un pachet software interesant şi inedit faţă de rivali şi foarte important, familiar pentru fanii HTC.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×