HTC U12+ este aici; Iată primele impresii despre telefonul fără butoane fizice şi cu 4 camere

3.378 ori
<b>HTC U12+ este aici; Iată primele impresii despre telefonul fără butoane fizice şi cu 4 camere</b>De-abia ce s-a lansat flagship-ul HTC U12+ și iată că avem deja un hands-on / preview pentru voi. Descoperiți din rândurile următoare, sau pe seama clipului de mai jos cu ce se laudă noul terminal al taiwanezilor și totodată aflați prețul

HTC a zis în 2018 "F*ck it, hai să facem direct telefonul cu Plus şi nu şi varianta de bază". E ca şi cum Apple ar face direct iPhone 9 Plus în acest an fără iPhone 9, adică blasfemie, dar şi curaj. La urma urmei se poartă diagonalele mari. Telefonul abia a fost anunţat şi avem deja un hands on şi pre review cu el mai jos. Costă 799 euro şi ajunge în magazine în iunie.

HTC U12+

Telefonul vine în 3 variante de culoare: un Flame Red care e mai degrabă un soi de liliachiu, un Albastru, care aduce şi o carcasă transparentă în spate, prin care vedem o parte din componente. Mai există şi o variantă neagră, aşa cum vă aşteptaţi. Terminalul este fabricat în special din sticlă, în stil HTC U11, cu Liquid Surface la pachet şi acele moduri inedite de a prinde lumină, dar parcă nu aşa excesiv şi imposibil de fotografiat ca predecesorul.

HTC U12+

HTC U12+ taie de peste tot: din grosimea muchiilor ecranului, talie şi greutate, acest model fiind mai compact decât predecesorul. Să trecem totuşi la aspectul şocant: NU AVEM BUTOANE. Nu avem butoane fizice mai bine zis, cele laterale fiind capacitive. E vorba despre cele de volum şi Power, care răspund prin vibraţie la apăsarea voastră, într-un mod ce imită reacţia butoanelor fizice. E drept că se simt bizar la început, mai ales apăsate din unghiuri mai insolite.

Telefonul e foarte compact şi comod pentru diagonala de 6 inch şi vine cu un corp rezistent la apă şi praf în regim IP68. Ar fi teoretic şi mai rezistent de atât, pentru că nu are acele butoane fizice şi nici jack audio să îl "încurce". Apropo de partea audio, vine cu două difuzoare (woofer şi tweeter), un amplificator dedicat pentru fiecare, BoomSound şi HiFi.

HTC U12+

Ecranul a păstrat aspectul 18:9 de la HTC U11+ şi am fost nevoit să umblu des la luminozitate şi să o ţin chiar pe la 20%, aşa luminos era acest Super LCD 6. A mai evoluat şi funcţia Edge Sense 2.0, cu extra comenzi şi moduri de strângere, apăsare sau ținere apăsat a muchiilor. Mie întotdeauna o să mi se pară o idee bună această funcţie pentru un singur lucru: utilizarea sub apă, activarea lanternei sau camerei sub apă.

Puteţi declanşa şi un meniu semicircular cu shortcut-uri prin aceeaşi strângere a marginilor, apropo. În spate avem două camere, cu rezoluţii de 12 MP şi 16 MP, cu Bokeh şi stabilizare optică, iar în față avem două camere de 8 MP, tot cu Bokeh şi cu stabilizare, din ce am înţeles. Bateria este de 3500 mAh, iar ca OS avem Android Oreo, cu promisiune de Android P de îndată ce se poate.

A rămas la posturi BlinkFeed (sau cum se mai numeşte acum), multe opţiuni de personalizare, asistent vocal care poate fi Alexa sau Google Assistant şi funcţii pe bază de AI care vă fac sugestii în meniuri şi învaţă de la voi. Camera ştie captură RAW, filmare 4K la 60 FPS ca toţi copiii cool, doar că nu filmează Super Slow Motion. Are totuşi zoom optic 2X, telemetru laser, dual PDAF, "bliţ" cu ecranul mai luminat şi filmare la 480 FPS în Full HD.

Zoomul digital merge pana la 10X și am văzut că se descurcă foarte bine la claritate. Multiple optiuni sunt disponibile în zona Pro/Manual și nu va pot da concluzii despre calitatea camerei, pentru că nu am putut să o testăm pe prototipurile de la lansare. Judecând după HTC U11, ar trebui să stea bine, de la S9+ și Xperia XZ2 în sus, gândindu-mă la un upgrade. 

Odată cu filmarea veţi putea şi să înregistraţi audio 3D din mediul din jur şi chiar să daţi zoom pe un muzician dintr-o orchestră dacă vreţi. Primim şi deblocare facială, scanner de amprente în spate şi totul ticăie pe baza unui procesor Snapdragon 845 şi 6 GB RAM. Cum mi se pare telefonul? Clar mai slim şi compact decât anul trecut, foarte arătos pe Flame Red, dar nu sunt încă familiarizat cu butoanele capacitive laterale. Trebuie rumegată ideea şi dacă prinde aşteptaţi-vă să o copieze toată lumea.

Simplul fapt că avem prezentări şi hands on-uri locale aşa rapid arată că avem un nucleu dur de fani HTC şi vânzări solide în Europa Centrală şi de Est şi Sud Est, deci mă aştept ca telefonul să provoace în cel mai rău caz reacţii la nivel local şi în cel mai bun caz să vândă ca pâinea caldă. Ah da şi nu are breton, din fericire.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×