Huawei Honor 8: Cameră duală puţin sub Huawei P9, dar clar peste Honor 7

4.455 ori
<b>Huawei Honor 8: Cameră duală puţin sub Huawei P9, dar clar peste Honor 7</b>Huawei a inaugurat ideea de cameră duala chiar cu un model Honor, dar puţină lume îşi mai aminteşte de el. E vorba despre Huawei Honor 6 Plus, care de altfel făcea fotografii excelente. Acum e rândul lui Huawei Honor 8 să preia această abordare, dar mai..

Huawei a inaugurat ideea de cameră duală chiar cu un model Honor, dar puţină lume îşi mai aminteşte de el. E vorba despre Huawei Honor 6 Plus, care de altfel făcea fotografii excelente. Acum e rândul lui Huawei Honor 8 să preia această abordare, dar mai degrabă în stilul lui Huawei P9, decât al lui Honor 6 Plus.

Primim o cameră duală cu senzori de 12 MP, unul color şi unul monocrom, dar şi cu blitz dual LED şi telemetru laser. Există şi autofocalizare hibrid şi deschidere F/2.2 şi trebuie spus că nu primim tehnologie Leica, spre deosebire de modelele P9, P9 Plus sau Mate 9. Pentru selfie avem o cameră de 8 MP, cu deschidere F/2.4 şi pixeli de 1.4 microni.

Aplicaţia Cameră oferă fix aceeaşi interfaţă ca şi Huawei P9 Lite, plus un mod special Bokeh în stilul celui de pe P9. Aplicaţia porneşte rapid, avem o viteză destul de OK de focalizare şi zoom fluid. Și captura se face rapid. Interfaţa include şi efecte şi clasica listă de Moduri de Captură: Beauty, Beauty Video, HDR, Time Lapse, Audio Note, Pro Phot, Pro Video, Panorama, Light Painting, Watermark, Video, Good Food, Night Shot, Slow Mo, Document Scan.

Modul Pro aduce opţiuni ca balans de alb, focalizare, expunere, shutter, ISO şi metering. Există şi reglaje de tip object tracking, saturare, contrast şi luminozitate. Trecând la galeria foto realizată cu această cameră, menţionăm că fotografiile au fost făcute într-o zi înnorată de mijloc de decembrie. Culorile arată bine şi sunt calibrate în regulă, iar claritatea este bună.

Nu avem vreun cadru blurat şi selfie-urile arată bine, dar nu chiar la nivel cu modelele Nova. Prim planurile au ieşit excelent, în special cu ajutorul lui Bokeh, care permite şi reglarea de focalizare pe prim plan/plan secundar după captura prin apăsare pe ecran si utilizarea unui slider pentru blurare/deblurare. Şi detaliile sunt bine surprinse în cadrele landscape, deşi rezoluţia nu e chiar ridicată pentru cele două camere.

Panorama are o rezoluţie generoasă, de 13.184 pixeli x 2304 pixeli şi ea este clară, detaliată şi fără artefacte. Când am dat zoom in în timpul fotografierii am pierdut nişte detalii totuşi, semn că lucrăm totuşi doar cu senzori de 12 MP, nu 23 MP. HDR-ul a arătat OK, fiind parcă puţin întunecat, iar jucăriile din parc surprinse de cameră au avut o textură plăcută si culori vii, dar saturate in limitele normale.

Focalizarea şi luminozitatea au fost mulţumitoare la fotografiile cu camerele principale, ca şi dynamic range-ul şi expunerea. Am surprins şi un apus de iarnă bacovian care nu arată rău deloc. O altă parte a galeriei noastre realizată tot cu Honor 8 provine din Parcul Dendrologic de la Bazoș (jud. Timiș), unde avem cadre ceva mai forestiere, cu accent pe detalii ale copacilor, frunzelor şi cărărilor din pădure.

Honor 8 are un set de camere care nu dau greş, dar nici nu produc efectele artistice ale lui P9 totuşi. Calitatea e pe acelaşi palier cu ce oferă ASUS ZenFone 3, Huawei Nova sau modelele Galaxy A 2016. Suntem puţin sub P9 ziua şi sub Nexus 6P, dar clar peste Honor 7. În mod bizar nu suntem chiar departe de Honor 6 Plus, care se descurca admirabil ziua.

Pe timp de noapte am avut ceva "ceață", dar iluminarea a fost acceptabilă şi am avut claritate bună la acele căbănuţe. Luminile stradale nu au generat halouri exagerate, iar toate beculeţele de Crăciun sunt reprezentate realist. Nu apar nici nuanţele violet sau albăstrii care au stricat atâtea fotografii nocturne ale unor telefoane cu pretenţii totuşi. Blitzul e totuşi parcă prea puternic şi face imaginea albicioasă.

Trecând de la căbănuţele de Crăciun din Timişoara spre zona clasică de captură nocturnă am înregistrat nişte cadre un pic gălbui şi am avut şi nişte fotografii puţin mişcate la început. Noaptea Honor 8 fotografiază sub Mate 8, care multă vreme a fost campion la acest capitol, dar nu e foarte departe de ce oferă Huawei Nova sau Galaxy A 2016. Totuşi parcă e sub ZenFone 3.

E drept că modelele Honor nu au excelat niciodată la captura nocturnă.

În ce priveşte captura video, formatul e cel clasic, MP4, rezoluţia e Full HD şi frame rate-ul este de 30 sau 60 FPS. Bitrate-ul este de 17 sau 35 Mbps. Am observat că la filmare se schimbă destul de în regulă expunerea, dar la zoom in se cam pierd detalii. Microfonul e în grafic, fără a prinde zgomot aiurea, ecouri şi făcând faţă la captură de voci şi sunete de ambianţă.

Imaginea e puţin cam tremurată, dar culorile arată bine şi stabilizarea digitală îşi face treaba rezonabil să zicem. Îmi amintesc clar că Nexus 6P filma mai bine, dacă vreţi o comparaţie sub acelaşi brand Huawei. În schimb îmi amintesc că dus în Grădina Botanică, Honor 7 nu prea făcea o impresie bună la captura video, deci avem o evoluţie măcar.

Întreaga captura video a lui Honor 8 poate fi definită ca "mid level", fără recorduri, pozitive sau negative. Rămânem sub seria ZenFone 3 şi sub Galaxy A 2016 totuşi. Pe timp de noapte avem o filmare rezonabilă la lumina artificială, un microfon excelent, dar în piaţa din Timişoara lucrurile devin înceţoşate şi galbene, spre neplăcute chiar.

Când întunericul cel real apare, camera nu mai face faţă, deci nu e bună de filmat concerte noaptea. Aici nici Honor 7 nu excela, deci nu simţim vreun upgrade. Nu că P9 ar fi fost vreun campion nocturn, dar se descurcă totuşi rezonabil, până să ia contact cu luminile stradale totuşi. Poate Mate 9 să spargă blestemul.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×