iHunt One Love: Cameră rezonabilă pentru preţ, selfie-urile surprind noaptea

1.385 ori
<b>iHunt One Love: Cameră rezonabilă pentru preţ, selfie-urile surprind noaptea</b>În general asociem stabilizarea optică a unei camere cu flagship-urile şi de vreo 2-3 ani şi cu modelele midrange. iHunt propune aceasta dotare pe un telefon de buget şi anume iHunt One Love. În ce măsură performează camerele aflaţi în următoarele rânduri

În general asociem stabilizarea optică a unei camere cu flagship-urile şi de vreo 2-3 ani şi cu modelele midrange. iHunt propune aceasta dotare pe un telefon de buget şi anume iHunt One Love. În ce măsură performează camerele aflaţi în următoarele rânduri.

Terminalul de faţă se prezintă cu o cameră principală de 13 megapixeli cu blitz dual LED şi senzor CMOS, plus stabilizare optică şi o deschidere generoasă F/1.8. Spunem generoasă pentru că şi în ziua de azi foarte multe telefoane cu pretenţii au deschidere F/2.0. În fată avem o cameră de 5 megapixeli cu propriul blitz LED. Aplicaţia Camera porneşte cam lent, dar vine cu o interfaţă minimalistă şi old school.

Interfata camera iHunt One Love

Camera în sine are o viteză OK de focalizare şi un zoom cam sacadat, iar fotografiile se realizează lent. Opţiunile sunt standard aici: mod de captură Normal,  Panorama, HDR, opţiuni legate de blitz, Face Beauty, expunere, balans de alb, scene şi Anti Flicker. Avem şi Zero Shutter Delay, ISO, nuanţă, saturare, contrast şi claritate.

Am realizat fotografii cu acest telefon iHunt într-o zi de primăvară autentică la plus 18 grade, cu o vreme însorită. Fotografiile au fost luminoase, am avut texturi bune ale obiectelor şi HDR-ul şi-a făcut treaba bine. Am obţinut şi o panoramă cu rezoluţie bună, de 6464 x 832 pixeli şi claritate OK. Selfie-ul a fost bine iluminat, poate chiar prea bine iluminat, dar textura fetei şi culorile au fost în regulă.

În general camera principală are o tendinţă de a capta prea multă lumină şi de oversharpen. Au există şi nişte cadre cu dynamic range cam ciudat, dar de culori, focalizare şi claritate am fost mulţumiţi. Prim planurile au fost chiar foarte bune şi se pot posta pe Facebook fără regrete sau ezitări. În schimb iHunt One Love nu prinde prea multe detalii, în special la distanţă şi în captura landscape.

Am avut şi câteva zone arse de soare, dar aici ajuta HDR-ul din fericire. Pentru sub 700 de lei One Love se achita de captură foto şi selfie cu brio şi depăşeşte un HTC Deşire 10 Lifestyle, ce venea cu pretenţii mai mari de exemplu. E şi peste iHunt Freedom puţin, deşi şi el avea tendinţa de a albi prea mult imaginile. Trecem la captura low light, unde telefonul se descurcă OK când blitzul e pornit.

Când nu e pornit capturile sunt mai degrabă mediocre. Ce m-a şocat a fost aportul însemnat al blitzului selfie. Capturile selfie nocturne au ieşit chiar bine, mai ales pentru rezoluţia camerei şi din nou având în vedere preţul plătit. Orice am spune despre camera lui iHunt One Love, măcar nu am constatat aberaţii vizuale noapte, precum vreo nuanţă albăstrie sau violet.

Claritatea a fost rezonabilă, halourile luminilor stradale au avut dimensiuni acceptabile şi sincer am văzut mai rău de atât la telefoane sub 1000 lei din China. Chiar dacă nu bate nici un record, iHunt One Love se descurcă OK noaptea.

Captura video se realizează aici în format 3GPP, la rezoluţie 720p maxim şi 30 FPS, dar şi 17 Mbps bitrate. Rezultatul e o filmare grainy la distanţă, puţin arsă, dar în general culorile au fost OK. Microfonul s-a achitat cu brio de sarcini şi am avut o expunere bunicică şi stabilizare OK. Zoomul e destul de slab şi focalizarea nu a fost chiar rea. Pentru filmare 720p putem spune că nu e rău. De remarcat că obiectele filmate au nişte margini cam "granulate" şi "zimţate" ca să zicem aşa.

Cert e că dacă vedeţi ceva ce merită filmat veţi putea posta pe Facebook fără probleme. Totuşi nu recomandăm filmarea la nunţi, botezuri sau aniversări, pentru că se cere extra calitate. Trecem la captura nocturnă, realizată la 16 FPS şi 9 Mbps, având ca rezultat o filmare înceţoşată, gălbuie. Focalizarea este în regulă, culorile sunt bine calibrate şi captura luminilor stradale a fost OK. Chiar dacă nu se bat recorduri, nici nu suntem dezamăgiţi excesiv.

Trăgând linie, consider că toate plusurile acestei camere se atribuie stabilizării optice, fără ea riscând să cadă în mediocritate. Şi totuşi selfie-urile rămân cele mai bune aici.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×